ריקודי בטן כמשל למצב העבדות בארץ

siv30

New member
ריקודי בטן כמשל למצב העבדות בארץ

מסתבר שגם למצרים יש בעיות עם עובדים זרים. בתקופה האחרונה פועלים המצרים לצמצום היקף רקדניות הבטן הזרות במדינה. המצב במצרים יכול להוות משל למצב בארץ ואולי דברים שרואים משם לא רואים מכאן: הרקדניות הזרות מורידות את התעריפים וגורמות לרקדניות המקומיות לעבוד במחירי שפל (מזכיר לכם משהו?) כתוצאה מכך הרקדניות המקומיות נפלטות ממעגל העבודה. אלה שהיו מרוויחות עד 5000 דולר להופעה צריכות לחזר אחר פתחים. הרקדניות הזרות מוציאות את הכסף מהמדינה (מזכיר לכם עוד משהו?)הן מקבלות טיפים בכסף זר ולא מוציאות אותו במדינה אלא מוציאות אותו מחוץ למדינה. אז עכשיו אחרי שהרקדניות המקומיות הפעילו לחצים והמצרים הגיעו למסקנות, הם מנסים לתקן את המצב : רקדניות בטן שירצו לעסוק במקצוע יצטרכו לקבל רישיון. אולי גם לנו יש מה ללמוד מהמהלך ? ובמקום להביא עוד עובדים זרים לבניה או לחקלאות או לסיעוד לתת לעובדים שלנו הזדמנות להתפרנס בכבוד בשכר הולם שיכבד אותם ואת המדינה? http://news.walla.co.il/?w=//465740

נויהאחת

New member
יש הבדל מאוד גדול בין המקרים

את העבודה שהעובדים הזרים עושים אצלנו, אף אחד אחר לא רוצה לעשות. אז להאשים אנחנו יכולים רק את עצמנו

siv30

New member
היי מתוקית ברוכה השבה ../images/Emo13.gif

ולגבי מה שכתבת, אני לא מסכימה איתך. אי אפשר לעשות כאלה הכללות. בואי נבחן למה עובדים מקומיים לא רוצים לעבוד בעבודות האלה? לרוב כי השכר הוא שכר עבדות, בתנאים לא תנאים וללא תגמול הולם. בדיוק מהסיבות האלה הרקדניות המקומיות נפלטות משוק ריקודי הבטן. אז ברור שעבור פיליפיני או לא יודעת מי 800 או 500 דולר הם המון כסף, אבל בארץ גם מ- 5000 ש"ח לחודש לא ניתן להתקיים בכבוד וזוג שמרוויח 10000 ש"ח נטו עם שני ילדים שהולכים לגן ומשכנתא, נמצא על פשיטת רגל. עצם העובדה שהמדינה ממשיכה באישור יבוא עובדים זרים היא מנציחה את העבדות במדינה שלו ולא מאפשרת השארת הכספים בארץ.

shandy

New member
נויה, את היית מוכנה לעבוד תמורת

20 ש"ח לשעה בערך, בניקוי הצואה מזקנים שלא שולטים, לרחוץ זקנים מצולקים מניתוחים, לשמש עוזרת בית יום יום בסכום כזה? ולפיליפיניות יש תפקיד נוסף, לחמם את גו הקשישים ולעיתים את בניהם בשעת לילה

siv30

New member
זה עוד טוב

תחשבי על העובדים בבניין או חקלאות שחיים בצפיפות אחרי שלקחו מהם את הדרכון ללא תנאים סניטריים, כמו כלבים.

shandy

New member
הזכרת לי סיפור

באחד מבתי החולים, נפטרה ילדה קטנה . הוריה היו עובדים זרים לא חוקיים. ההורים הביאו את הילדה הקטנה לבית חולים ונעלמו , לא נשארו עם ביתם החולה. לא היה להם ביטוח רפואי עבור הילדה והם לא יכלו לשלם את הסכום הנדרש לאישפוז, והם גם פחדו שיגרשו אותם רק לחשוב על תמונה של ילדה קטנה לבד בבית חולים

נויהאחת

New member
כן אני עבדתי בשביל 20 שקל לשעה

וגם בשביל פחות, כי לפעמים אין ברירה, ואני לא חושבת מהאגו שלי אלא מהראש. כי עדיף 20 שקך לשעה מאשר כלום, ושכל אחת תעשה את החשבון שלה ותחיה עם התוצאות. אבל שלא תתלונן על כך שיש אחרים שמוכנים לעשות את העבודה הזו. הפיליפיני שטיפל בסבתא שלי במשך 7 שנים עד שהיחא נפטרה עשה עבודת קודש וגם תוגמל בהתאם. די עם השנאה הזו

shandy

New member
עבדת כעוזרת בית, ובטיפול פיזי

בזקנים תמורת 20 שקל ? מורידה את הכובע בפניך

נויהאחת

New member
עבדתי כמלווה למישהי שנקטעו לה רגליי

בפיגוע, השגחתי על חולים קשים לאחר ניתוח, והייתי מלווה של ילדה בת 16 שכל הזמן נסתה להרוג את עצמה והייתה מאושפזת במחלקה סגורה. בכל המקרים האלו, עשיתי כל מה שהיה צריך, כולל הכל, ועשיתי מאהבה גדולה וברצון גדול. לא עניין אותי כמה משלמים לי, אלא עניין אותי שהחולה שהייתי מופקדת עליו לא יידע כמה שקשה לי כדי שלא יהיה לו רע עם עצמו עוד יותר.

shandy

New member
נויה, אני מבולבלת ממך

ואת כל זה עשית תמורת 20 ש"ח לשעה? שוב כל הכבוד לך כשהצגת עצמך לפני כ3 שבועות, הצגת תמונה אחרת לגביך, אז לא יודעת לאיזה נויה להתיחס עכשו להזכירך, אלו היו דבריך אז ציטוט שלך לא היו לי ילדים, אבל הרגשתי שאני חיה את החיים של מישהו אחר. לא נהניתי כמו קודם, הייתי עייפה ולא הרגשתי טוב כל הזמן, וחיפשתי משהו אחר. היה לי את האומץ לשנות, שילמתי מחיר כלכלי מאוד יקר, אבל את יודעת מה? הרווחתי את עצמי. היו אני עושה משהו שאני מאוד מאמינה ואוהבת, ואפילו הרווחה הכלכלית כבר מעבר לפינה. ואם היה לך כל כך טוב , למה החלפת?

נויהאחת

New member
שנדי, ממש מחמיא לי שאת זוכרת מה

שכתבתי, אשמח לעשות לך סדר. עד לפני 4 שנים, הייתי מפיקה עצמאית של בעיקר פרסומות וקצת תוכניות טלויזיה. הייתה לי חברה שהקמתי כשהייתי בת 23. לפני 4 שנים עשיתי שינוי בחיים, לא ידעתי מה אני רוצה בדיוק לעשות, ר4ק ידעתי שאני רוצה שזה יהיה קשור לעזרה לאנשים. ואז, בזמן שלמדתי את מקצועות הרפואה האלטרנטיבית, עבדתי במקביל במגוון עבודות זמניות שכללו טיפול, ליווי, וחונכות של אוכלוסיות חלשות. עבדתי עם חולי נפש בתוך ומחוץ לבתי חולים, עם נפגע טרור, ועם חולים קשים אחרי ניתוח, מקווה שהכל יותר ברור עכשיו. בשנה האחרונה, הפכתי להיות מטפלת הוליסטית במשרה מלאה, יש לי קליניקה חביבה שאני מאוד אוהבת.

שש שבע

New member
ואת השכר האמיתי מקבלים מהשמים

כי זה חסד וחסד הוא אחד הדברים שהקרן קימת לעולם הבא,

missB

New member
לגבי עוזרות בית

בעקבות הרדיפות אחר עובדים לא חוקיים, הרבה אנשים שאני מכירה פחדו ופיטרו את עוזרות הבית הזרות שלהן וחיפשו עובדות ישראליות. למרבה הפלא - אף אחת לא הצליחה למצוא ישראלית שתסכים לבוא. כנראה שיותר קל לקבל קצבה מאשר לנקות בתים.

siv30

New member
בהארץ פורסמו נתונים אחרים

זכרתי שקראתי, אז חיפשתי, יגעתי ומצאתי: "לדברי סטרבצ'ינסקי, המדיניות הכלכלית יכולה לתרום לצמצום אי השוויון על ידי עידוד החלפת העובדים הזרים בעובדים ישראליים. ב- 2003 נרשמה לראשונה ירידה משמעותית - של כ- 30 אלף - במספר העובדים הזרים, בעקבות החלטות הממשלה מסוף 2002. הרחקת העובדים הזרים הגדילה, למשל, את מספר הישראלים המועסקים השנה בבינוי ב-11.5 אלף עובדים. " אז אנשים רוצים לעבוד אם נותנים להם הזדמנות. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=360807&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=0

missB

New member
לא הבנתי מה הנתונים האחרים

אין בכתבה הזו משהו שמראה על ישראלים שמוכנים לבצע עבודות נקיון או עבודות אחרות שבוצעו ע"י עובדים זרים. זה שהצליחו לגרש עובדים זרים ולהפחית את מספרם לא אומר שישראלים החליפו אותם. האנשים שאני מכירה שחיפשו עוזרות בית ישראליות חזרו לנקות בעצמם וממשיכים לחפש בנרות ישראלית שתסכים לעשות זאת.

shandy

New member
לכל טנגו צריכים שניים

אין ספק שיש ישראלים שאינם רוצים לעבוד, כמו שיש מעסיקים שאינם רוצים לשלם. שוק העבדים שהיה בהעסקת העובדים הזרים לא יכול לחול על הישראלים. על העובדים הזרים לא שילמו ימי חופשה והבראה, לא שילמו בטוח לאומי, ולעיתים גם לא שילמו שכר באיום שילשינו עליהם כשישלמו בצורה הוגנת לישראלים עם כל תנאי השכר הנילווים יהיו עובדים בשוק הניקיון ולמיטב הבנתי יש נשים בגוש דן שמוכנות לעבוד בניקיון אך לא תמורת 20 ש"ח לשעה.

בניה ונקיון

אני מחפשת עוזרת כבר כמה חודשים. משלמים פה 30 ש"ח לשעה, ואני לא מוצאת. אני לא היחידה, נשים רבות לא מוצאות פה עוזרת. לגבי בניין - אני מכירה את הנושא מקרוב, מחברה של בניה קלה. ז"א שלא סוחבים אפילו בלוקים, אלא עובדים עם אלמנטים "קלים" (גבס, פאנלים וכו'). ז לא עבודה משרדית קלילה אבל גם לא עבודת בניין קשה. ולא מוצאים שם עובדים!! לא דרך חברות כח אדם וגם לא דרך שירות התעסוקה. כבר 5 חודשים מאז שנרשמו שם לשירות התעסוקה (בלוד, לא ברמת אביב), ולא קיבלו מהם אפילו איש אחד!!!!

siv30

New member
אני בשוק ../images/Emo2.gif 30 ש"ח ואין עונה?

פשוט מדהים, אולי יש כאן אליה וקוץ בה? אין לי מושג אבל לא ברור לי למה אנשים לא מגיעים בהמוניהם.

למעלה