ריקודי בטן כמשל למצב העבדות בארץ

missB

New member
סיוון זה לא מקרה יחיד

אני גם מכירה אנשים שמחפשים עוזרת ומשלמים ככה ולא מצליחים למצוא.

siv30

New member
מישהו הזכיר שינאה ../images/Emo35.gif

לא ברורה לי האמירה הזאת שלך. באמת שלא. סה"כ הצעתי שבמקום לתת עבודה לעובדים זרים יתנו את אותה עבודה לעובדים מקומיים מבלי לשבור את שוק העבודה במחירי היצף.

יונית א

New member
הביצה או התרנגולת?

מה קדם למה? קודם לא היו עובדים לחקלאות ובניין- ולכן התחילו להביא פועלים זרים או קודם הפועלים הזרים הגיעו ואז מחירי השוק ירדו לשפל? ככה, קצת בשביל הביצה או התרנגולת- הרי עד 1967 היינו משק עצמאי(דפוק אבל נשען על כוח עבודה אינטרני בלבד) ב1967 החלו להגיע מתנדבים לקיבוצים, שזה כבר היה כוח עבודה די זול, אבל המכה הגדולה הייתה עם האפשרות לתושבי הגדה ורצועת עזה להתפרנס בארץ, ההצפה של כוח העבודה המקצועי (בנין למשל) או הבלתי מקצועי( מלצרות וכו) הביאה לירידת השכר ובעיקר תנאי העבודה ותנאים נילווים. עם הפסקת העבודה של תושבי הגדה ורצועת עזה, אינתיפדה, הגבלים למינהם, מחסומים וכו- נוצר "חור" שאותו לא השכלנו למלא בעובדים ישראלים. הישראלים (סליחה) קצת בטלנים, לא אוהבים לעבוד עבודה חקלאית, לא אוהבים לטפל בזולת (קשישים, חולים וכו) ,עדנה מסויימת הייתה עם העליה מארצות הגוש הסובייטי בראשית שנות ה-90, חינוך אחר לערכי עבודה ופרנסה, יחד עם מצוקה כלכלית של מהגרים הביא לא מעט מאוכלוסיה זו למקצועות ופרנסות שהיו נחלתם של בני דודנו קודם לכן. כיום- נסי להשיג פועלים לקטיף. כמעט רק פועלים זרים -מיובאים. נסי למצוא מטפל לנכה או קשיש- רק זרים. זה לא רק עיניין של כסף (גם, לא מסתתרת) אלא תרבות ,גישה לעבודה, התייחסות אל האלטרנטיבות וכו.

shandy

New member
שישלמו יותר שכר

יקבלו כ"א איכותי וטוב, כמו בכל מקצוע אחר תמיד קל להאשים את העובדים. גם למעבידיםולממשלה יש אחריות בנושא אתה לא יכול לשלם שכר נמוך ולצפות לאיכות עבודה טובה אתה לא יכול לקצץ בתקנים ולצפות לאותה כמות עבודה כמו קודם

missB

New member
זו לא תמיד בעיה של תשלום

למשל בחקלאות הציעו בזמנו שכר גבוה למדי עבור עובדים ובכל זאת אף אחד לא היה מוכן לבוא. הישראלים די עצלנים ומעדיפים שלא לעשות עבודות פיזיות.

זו בעיה משולבת

בתרבות הישראלית - התפתחה סקלה של סוג הערכה לעיסוקים שונים: בקצה האחד של הסקאלה תמצא ההערכה הגבוהה (בד"כ לבעלי מקצועות מכניסים במיוחד הנשענים על השכלה גבוהה) ובקצה השני של הסקאלה ממש ביזוי חברתי (כשבד"כ מדובר על מקצועות נושאי שכר נמוך שאינם מצריכים IQ גבוה) הסנוביזם האינטלקטואלי הזה עושה שמות בכלכלה ובחברה. אין כבוד לעבודה באשר היא עבודה. יש כבוד לאלו שמצליחים לתפוס עמדות כוח. והדבר הנורא הוא שהעניין הזה הוא משהו שמזין את עצמו: ככל שההערכה החברתית נמוכה יותר - פחות אנשים יחפצו בעבודה - ואז - מי שיילך לבצע אותה יהיה רק מי שלא תהיה לו ברירה אחרת - כלומר - מישהו מ'מעמד חברתי' נמוך מבחינת ההערכה אליו. לראיה ניתן להתבונן במקצוע ההוראה. שם, לדעתי מתבצעת העוולה החמורה ביותר - כי איכות המורים משפיעה על כל המערכת ועל כל התפיסות החברתיות. לו המורים היו מקבלים שכר גבוהה יותר מרוב הענפים במשק (והיו מבטלים את הקביעות לאלתר) תוך שנים בודדות היה הופך מקצוע ההוראה למבוקש, אפשר היה לערוך מבחני כניסה ראויים לשמם וכן מבחני אישיות להתאמה לחינוך, ההוראה הייתה איכותית יותר, אחוז גבוה מהמורים הותיקים היו נושרים... (כי הם לא היו עומדים בתחרות עם הטובים) אחוז גבוה מבעיות המשמעת היה נעלם - גם בגלל שמורים איכותים לא היו מעוררים אותן... גם בגלל שדמויות חינוכיות היו יכולות להתמודד איתן ביתר יעילות גם בגלל שהתלמידים היו מעריכים את אלו שהגיעו למקצוע נחשק זה ויותר מזה - גם בגלל שההורים של התלמידים היו מעריכים יותר את המורים וזה היה מחלחל אל הילדים. ואז אולי - עבודה הייתה מוערכת מעצם היותה עבודה המכבדת את בעליה...

siv30

New member
חותמת על כל מילה שלך

רק מה לעשות שדווקא המקצועות בהם השכר נמוך הם מקצועות שהרוב השולט בהם הוא הרוב הנשי? אז מה לעשות שגם במערכת החינוך זה המצב וגם במערכת הסיעוד זה המצב וגם במגזר הממשלתי והיכן שנשים לא מצטרפות או שיש חוסר בנשים מביאים את העובדים הזרים, משלמים להם פינטס, מתנהגים אילהם כמו בעלי חיים וחושבים שהם אדוני העולם? ולידיעת כל מי שלא יודע והשמיץ את הישראלים העצלנים: עבודה סיעודית היא עבודה קשה ושוחקת ביותר. חברות הסיעוד שמייבאות את העובדים הזרים גוזרות קופון נכבד על חשבון המדינה (לפי הידוע לי יותר מ- 60 אחוז). לידיעתכן/ם כאשר ניסו לשנות את חוק הסיעוד ולהקצות יותר משאבים ושעות לסיעודיים הקשים, חברות הסיעוד התנגדו במרץ, עמדו על רגליהן האחוריות, הקימו לובי בכנסת והחוק לא עבר (כי זה לא משתלם לחברות קשיש סיעודי לדוגמא דורש את מלוא מכסת השעות שתוקדש לו). במקום זאת הגדילו את מכסת השעות לסיעודיים הקלים (שם החברה יכולה לנתב את אותה המטפלת סיעודית בין כמה נזקקים באותו יום עבודה). שכר של 50 ש"ח לשעה הוא לא שכר הולם בשביל העבודה שעובדים סיעודיים נדרשים לבצע במקרים של זקנים קשים או חולים קשים. אבל מה, אצלנו הכל צריך להיות בחינם ואם משלמים 30 ש"ח לשעה זה נחשב ה-מ-ו-ן ואיזה עצלנים הישראלים/ הישראליות שלא מוכנות לעבוד בזה. אז אני ממליצה לכל המקטרגים לחשוב מחדש על ההצהרה שהישראלים עצלנים.

shandy

New member
לגבי העובדים הסיעודים

המדינה די תומכת בחברות הגוזרות קופונים על חשבון העובדות המדינה לא דרשה שיעברו מכרז, ובו גם יהיה רשום תנאי העסקה של בעובדות. ובאין מכרז, אלא רק תנאי מינימום, כל דאלים גבר!!!!

siv30

New member
מה זה תומכת? לא רק תומכת

אלא גם מרימה על כפים, מקדשת את העבדות בשם הקפיטליזם הליברלי הבלתי נאור.

נויהאחת

New member
סיון, הביאו את העובדים הזרים כי

אף יהודי לא היה מוכן לעשות את העבודות האלה והערבים כבר לא היו אופציה בגלל המצב הבטחוני. ולגבי שנאה, לא התכוונתי לפורום, אלא לרדיפה הלאומית אחרי האנשים המסכנים האלה

siv30

New member
אני לא חושבת ששונאים אותם אבל אני

מסכימה שיש אווירת רדיפה שבאופן עקרוני היא לא אווירה בריאה, כי אנשים לא תמיד יודעים להבחין בין טוב לרע בכל המסע הזה. תראי אני בעד שמי שמגיע יקבל לפחות תנאים כמו בן אדם ולא יחיה כמו חיה. אני בעד פיקוח של המדינה על המעסיקים שמביאים אותם שלא יהיה ניצול של המסכנים, שהם יקבלו שירותי בריאות ושתמיד תהיה להם היכולת לצאת מהארץ. אני בעד שיסדירו את כל הנושא עם העובדים הלא חוקיים. שיבהירו את המצב ולא ישחקו באופן דואלי - מצד אחד יגרשו ומצד שני ייבאו עשרות אלפים אחרים. לגבי לא מוכן, אני לא יודעת. תשמעי היום המצב קשה והמעסקים מנצלים אותו גם כלפי עובדים יהודיים.

missB

New member
הרדיפה הזו אינה מביאה לנו כבוד

עם כל הצדק שיש באמירה שצריך להקטין את מספר העובדים הלא חוקיים - זה פשוט מזעזע לראות אנשים חיים בהסתר ונרדפים כמו חיות. זה לא מוסיף כבוד למדינתו. חבל שלא מנסים למצוא פתרון הומני יותר לבעיה.

siv30

New member
אני לא חושבת שיש רדיפה במובן של

רדיפה. יש כאן נסיון להחזיר את המשק למסלול מסויים. אנחנו מהצד מפרשים לא נכון את כוונות הממשלה להחזיר כמה שיותר ישראלים למעגל העבודה. אני גם חושבת שעובדים זרים מטבעם יודעים את מקומם, יודעים שזה לא תקין ולכן גם מתחבאים. במדינות אחרות לא היו נוהגים בהם טוב יותר, ראי לדוגמא ביפן או באוסטרליה, תיירים שנתפסים עובדים, מושלכים לבתי מעצר ומגורשים תוך 24 שעות ללא אפשרות לשוב ולהכנס למדינה. זה מצב יותר הומני? גם מי שנחשד בעת הכניסה למדינה כעובד פוטנציאלי לא מורשה להכנס למדינות הללו ומוחזק עד גירושו. אז אצלנו המצב לא יותר גרוע.

שש שבע

New member
רק זה?

אנחנו צריכים ללמוד עוד הרבה דברים ממוברק, פעם כשמישהו הביא איתו במזוודה מגבות למצרים, הוא החרים אותםן בטענה" יש מגבות טובות במצרים, אנחנו צריכים לפרנס קודם את בני עמנו" בכלל הם מעודדים צריכה מקומית, שהיא גם זולה, גם אם לפעמים פחות איכותית. וזה לא בצורה דמוקרטית.

למעלה