רישום למעונות יום

a morph

New member
רישום למעונות יום

הי לכולן
התגעגעתי לפורום המקסים הזה. אז אני בחופשת לידה כרגע עם קטנצ’יק מקסים בן חודשיים, ורוצה לרשום אותו כבר למעון לשנת הלימודים הבאה. יש למישהי מושג האם ניתן לרשום אותו ליותר ממעון אחד, כדי להבטיח את מקומו לפחות באחד מהם? מכיוון שאני יחידנית ואהיה חייבת לחזור לעבודה, הנושא קריטי בשבילי, ואני מאוד חוששת ממה שעלול לקרות אם חלילה לא יהיה מקום.

אפשרי

לרשום לכמה מעונות שאת רוצה, דמי רישום של 133 ש"ח לכל מעון, שלא יוחזרו אם תתקבלי ותחליטי לא להרשם בסוף.
הרישום התחיל היום - יש להגיע למנהלת הגן לקבל ערכת רישום - ללכת לבנק להחתים הוראת קבע, לצרף שיק של 133 שח דמי רישום (חלק מבקשים העברה בנקאית) ולהחזיר את הערכה כולל צילום תז וספח.
במידה ויש ועדת קבלה כי נרשמו יוצר ממספר התלמידים המקסימלי האפשרי בכיתה - אז צריך להכנס לאתר התמת ולגיש בקשה לועדת קבלה, להגיש מסמכים נוספים. אבל זה רק אחרי 23.2.18

מזל טוב ובהצלחה!

שירה801

New member
שאלה עקיפה-

בקשר לרישום למעונות, אם ההרשמה נפתחת היום ונסגרת למיטב הבנתי בסוף החודש, מה עושים במקרה שהילדים עדיין לא נולדו..? צפויים להיוולד במאי (תאומות) וסביר שלספטמבר הבא כבר לא יהיה מקו במעונות המסובסדים...
יש למישהי רעיונות ותובנות בעניין?

בעייתי מאוד

אי אפשר לרשום ילד שטרם נולד כי את חייבת ת"ז ות. לידה
הסיכוי שבמעונות מסובסדים ישארו מקומות פנויים במשך השנה די אפסי, אבל מדי פעם יש הורים שעוברים דירה או לא מרוצים מהמעון ואז מתפנה מקום
זה רק עניין של מזל
ממליצה ליצור קשר עם המעון שאת רוצה ולבקש מעכשיו להכנס לרשימת המתנה כלשהי
כי אחרי שהרישום נסגר זה תלוי הבמנהלת מעון בלבד ולא בתמת

jiminit2

New member
אי אפשר לרשום מי שטרם נולד

טפו טפו..
התאומים שלי יליד ספטמבר ואכן הפסדתי את השנה הראשונה.
באופן אישי חושבת בכל מקרה שכדאי להמנע ככל האפשר מלהכניס למעונות ציבוריים קטנטנים ממש (ארבעה - חמישה חודשים). אם יש יכולת כלכלית לחפש פתרון אחר ואינטימי יותר (מטפלת, משפחתון, גן פרטי עם יותר מטפלות וכו). זה לפחות מהניסיון שלנו.

fialka3

New member
רוצה לנצל את השאלה

אני בעיקרון כבר רשמתי את הבנות שלי לגן פרטי בעיקר בגלל שעות עבודה נוחות יותר - אני עובדת עד 16 לפחות וגם מעון עד 16, אז אין לי מישהו שיקח אותן כל יום ואני גם לא יכולה לצאת כל יום לפני 16. אבל סיבה נוספת לזה, שאני לא רושמת אותן למעון יום היא בגלל ששמעתי דעיות לא טובות על מעונות יום. אז שאלה שלי - בטח יש פה אימהות שילדים שלהן נמצאים במעונות יום. תוכלו לספר קצת, איך שם והאם אתן מרוצות? כי הוצאות לגן פרטי לתאומות הן לא קטנות בכלל...

רi תם

New member
שאלה קצת "בעייתית"

משום שיש כאלו ויש כאלו,אני מניחה ולכן סביר שתקבלי שלל תשובות.אין אחת חד משמעית.מניחה שלא כל מעונות היום,באופן גורף,איומים.
שלנו היה,איך לומר,רע.
מעון של ויצ"ו,קיבלנו עליו המלצות רבות ו...אכזבה!אני,באופן אישי,התידדתי עם המטפלת שליוותה את התאומים שלי ולכן היא "הקפידה" מאוד והייתה נכונה לשתף איתי פעולה בכל דבר ועניין אבל המעון ככלל-לא נקי,גננת עייפה על כל המשתמע מכך,מטפלות שחלקן לא מכוונות ילדים,תכנים פדגוגיים רדודים ומטה מכך,הטבחית-מושלמת!אכלו פיקס
.
ודעי שגם אם מיטב כספך בפרטי לא בהכרח הן יקבלו את המיטב הנדרש.כסף לא תמיד קונה רווחה,הצלחה,דאגה וכיו"ב.
לדעתי,הכי חשוב לבדוק,לוודא ולרשום ילד לגן שאליו האם מרגישה הכי טוב ובטוח לשלוח.שם,כנראה,יהיה לו הכי טוב

לא מסכימה, יש ויש בכל מקום

אני מאוד מרוצה מהמעון שלנו
אנחנו שנה שלישית שם ואין לי הרבה טענות
אין מושלם ותמיד יש מקום לשיפור, אבל בגדול מרוצה, שקטה וסומכת עליהם
בשום אופן לא הייתי הולכת על מטפלת פרטית גם בגלל הכסף וגם כי אז לא אדע בוודאות מה קורה איתה אלא אם כן אשים מצלמות.
גם במעון פרטי יש בעיה כי אין פיקוח של התמת ולכן אני מעדיפה מעון עם פיקוח
&nbsp

fialka3

New member
לגבי מטפלת אני גם מרגישה ככה

לכן לא חיפשתי, למרות שהמחיר רק קצת יותר גבוה מגן פרטי, לא משמעותי. לגבי הגן - קיבלתי המלצות חמות, נראה...

jiminit2

New member
מה שחשוב זה כמות מטפלות לילדים

אצלי התאומים היו בבית עם מטפלת עד גיל שנה ואז הכנסתי לנעמ"ת. זה היה סביר, לא וואו. הכנסתי לתינוקיה (ילידי ספטמבר ויכולתי לבחור אם להכניס לתינוקיה - 18 תינוקות או לקבוצת אמצע - 34 ילדים בכיתה! מספר הזוי בעיני). בחרתי בתינוקיה. בשלב הזה אצלי כבר ידעו לזחול ולעמוד ולכן היו ניידים. כל יום הודתי למזלי הטוב שלא הכנסתי תינוקות קטנטנים. הצוות היה טוב ואיכפתי אבל עובד במינימום משאבי כוח אדם - שלוש מטפלות על 18 תינוקות. אחת מאכילה עם בקבוק, אחת מחתלת בפס ייצור והשלישית נשארת עם כל השאר
המון פעמים הגעתי לתינוקות בוכים בלולים כי לא הספיקו להגיע אליהם בזמן. ועל יחס אישי לא היה מה לדבר בכלל. זה היה סוג של בייביסיטר. אז לסיכום אגיד שאם יש לך יכולת לשלם לגן פרטי עם מקסימום מטפלות מול תינוקות זה הרבהיותר עדיף בעיני
(ולעניין המטפלת שהוזכר פה - צריך לחפש היטב, לבדוק המלצות ולהשגיח היטב. המטפלת שלנו היתה כמו סבתא שנייה לילידם שלי ואנחנו עד היום בקשר - ארבע שנים אחרי שסיימה לעבוד אצלי ).

fialka3

New member
תודה

נראה לי שעדיף לנו באמת גן פרטי למרות ההוצאה כספית לא קטנה בכלל...

jiminit2

New member
הוצאה מטורפת.. בכלל בתאומים הכל בגדול..

אני שילמתי למטפלת מגיל חודשיים ועד שנה את כל המשכורת שלי , חייתי מחסכונות.. עשיתי חישוב שאוכל להתאזן כלכלית כשיכנסו למעון תמ"ת ויהיה לי סבסוד וכך היה. אם היתה לי היכולת הכלכלית להחזיק את המטפלת עוד - הייתי עושה זאת בשמחה. היתה לנו שנת מחלות איומה בנעמ"ת כשנכנסנו. בכל מקרה, מאוד חשובה תוכנית כלכלית - לא לקפוץ מעל הפופיק ולשמור על מסגרת.

fialka3

New member
אם אני אוכל לעבוד ולהישאר בשיגרה

משכורת שלי תספיק גם לגן וגם לחיים, אבל לעשות חסכונות אני לא אוכל יותר. מה יהיה אם הן יהיו חולות כל הזמן ולא אוכל לעבוד, זה כבר דבר אחר...

שימי לב שיש גנים פרטיים עם הנחות של התמ"ת! שווה לבדוק.

כלומר גנים שמוכרים על ידי התמ"ת ונותנים את אותן הנחות.
&nbsp
&nbsp

בגן של הילדונת שלי היתה מטפלת רביעית בתינוקייה בשעות הקשות

ועדיין יש ילדים שבוכים יותר
ולא תמיד אפשר להרים את כולם בו זמנית,
זה נכון.
אני הכנסתי אותה לתינוקייה בגיל שנה, חצי שנה היתה אצל מטפלת.
&nbsp
&nbsp

שלי בויצו ואני מרוצה

גן נעים, אווירה נעימה, הילדונת הולכת בשמחה לגן,
שנה הבאה טרום-טרום-חובה, וזה כבר ליגה מפחידה אחרת.
&nbsp
השאלה שלך היא מאוד רחבה וגדולה, גם על אותו גן יכולים להיות הורים
מרוצים והורים שלא מרוצים בכלל....
&nbsp
תנסי לברר בפייסבוק של איזור המגורים שלך לגבי גנים ספציפיים.
&nbsp
היום שאלה אותי מישהי אם אני מרוצה מהכיתה של הילדונת כי שלה בפעוטות
והיא מתלבטת אם לרשום או לא ... אני מרוצה, אין לי תלונות.
(מצד שני יכול להיות שגם אין לי ממש דרישות ...
)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

להיות מרוצה מהמעון

זה כולל בתוכו הרבה פרמטרים, לפעמים מה שחשוב לאחת פחות חשוב לשניה ולהיפך.
בכל מקרה - מהניסיון שלי - לא ניתן להגיד באופן גורף - כל המעונות של (נעמת/אמונה/אמלי/יצו/אחר) טובים או לא טובים, יש לבחון פרטנית את המעון אליו רוצים להרשם. והמון תלוי בצוות ובמנהלת הגן.

אפשר לרשום לכמה ,שימי לב שחשוב להחתים עו"ד על ההצהרה

של היחידנות, כדי שיתייחסו לכך, ויתנו לך עדיפות בתור.
&nbsp
&nbsp

למעלה