רישום מידגם

margoninski

New member
רישום מידגם

שלום לכולם יש לי מוצר שעיצבתי, מוצר איחודי מבחינת המבנה שלו והרעיון העיצובי שלו ואני רוצה לעשות לו רישום מידגם כדי שלו יוכלו לחקות אותו במיוחד בעולם (רוב הקונספט עיצובי) 1. כמה עולה לעשות רישום מדגם ? 2. איך אני עושה לו במדינות שוונות בעולם כמו ארצות הברית ויפן 3. ומה המילה באנגלית לרישום מידגם 4.האם יש אתר דנותן מידע על כמה עולה רישום מדגם בכל מיני מדינות בעולם תודה רבה עמית

SZ Co

New member
מדגמים

עמית שלום, איננו דנים בפורום אודות מחירים. כדי לקבל הערכות יש לפנות למשרדי עורכי פטנטים, על אף שעלות רישום מדגמים זול לעין שעור ביחס לפטנטים, עדיין רישום במדינות רבות יכול להיות יקר למדי. על מנת להגן על עיצובו החיצוני של המוצר שעיצבת (ולא על הקונספט העיצובי, עליו לא בטוח שניתן להגן) יש להגיש בקשה למדגם בכל מדינה בה אתה מעוניין לקבל הגנה ולעבור בהצלחה את הליך הבחינה והרישום. אתה מוזמן לקרוא על מדגמים כאן. מדגם נקרא בצורה שונה במדינות שונות, לדוגמא industrial design באירופה ו-design patent בארה"ב. בברכה,

margoninski

New member
אבל

אבל מה עם זה סט של מוצרים שנישענים על אותו בסיס אבל בעיצובים שונים ועם אותו הקונספט? האם אני לא יכול להגן על הקונספט/רעיון שהוא כל הקטע של המוצר שלי. אני מיתכוון שיש איחודיות ברעיון ואיחודיות בעיצוב עם אלמנטים שחוזרים על עצמם האם לא ניתן להגן על זה מהעתקה?

SZ Co

New member
מדגם אחד = עיצוב אחד

בישראל ובמדינות רבות נוספות מדגם אחד = עיצוב אחד, כלומר עיצוב ספציפי. ישנן מדינות שבהן ניתן להגיש מס' עיצובים בבקשה אחת, אולם זה נעשה לצורך חסכון עלויות מסוים ולא על מנת להגן על קונספט. החוק אינו מאפשר הגנה על רעיון, רק על מימושו. פירוש הדבר בהגנה על עיצוב חיצוני של מוצר הוא שניתן להגן על עיצובו הספציפי של מוצר ולא על הרעיון שעומד מאחורי העיצוב. כל האמור כמובן הוא כללי מאוד ויש צורך לבחון את העיצובים שלך על מנת לבחון אם וכיצד ניתן להגן עליהם בצורה הרחבה ביותר. בברכה,

למעלה