רישום נישואין במשרד הפנים

Ronnie*

New member
כדי לבלבל אותך עוד יותר... ../images/Emo8.gif

הנה תיאור של חוויותי ממשרד הפנים, עם דיון בענייני שמות והחלפתם... (אני החלפתי לגמרי, כי לא רציתי שני שמות, אבל זו לא היתה החלטה פשוטה...)

daldan

New member
תודה רוני על הקישור- זה מעודד

עוד לא הייתי בפורום הזה באוגוסט, ולכן פיספסתי את השרשור הזה. באמת מעודד לראות שהתחושות שעוברות עליי וההתלבטויות הן נורמליות והרבה נשים חוות אותן. זה באמת לא עניין של מה בכך לשנות שם משפחה למרות שאני באמת חושבת שיש בכך מעין פתיחה של משהו חדש. אבל צריך להתרגל לרעיון הזה. נראה לי שאני אחליף את השם, אבל לפחות בהתחלה אני אחתום עם שני השמות, כי גם יש מכותבים שצריכים להבין את השינוי ושמדובר באותה אחת. ושוב תודה

הילית*

New member
אנחנו לא הלכנו למשרד הפנים

למעשה הודעה על הנישואין עוברת מהרבנות אוטומטית למשרד הפנים. להפתעתי גיליתי לאחר שנה ששינו לי את שם המשפחה לשמו של בעלולי ללא ידיעתי (גיליתי את זה עם הנחיתה בארץ). ציפיתי שיודיעו לי שמשנים ולא שישנו על דעת עצמם. בכל אופן, אני הולכת לשנות את השם לשילוב של שני השמות.

תודה לכולן. להילית - לא הבנתי

איפה זה היה מעודכן אצלם, במחשב? וברבנות שאלו אותך מה יהיה שמך לאחר החתונה? כי אותי שאלו.

הילית*

New member
לא שאלו אותי ברבנות וזה די מעצבן

(הבנתי שרק בחודשים האחרונים הם "התקדמו" קצת והתחילו לשאול) כן, זה היה מעודכן במחשב של משטרת הגבולות. השם במחשב לא תאם את השם בדרכון. השוטרת שם שאלה אותי מה שם המשפחה שלך וכשאמרתי את השם שלי היא אמרה שהשם החדש רשום שם ואין שום זכר לשם המקורי שלי. זה מאוד עיצבן אותי. לדעתי זה ממש חוצפה. אני אשנה למה שאני רוצה (שילוב שניהם) ממש בקרוב

צילולה

New member
עוד משהו..

אני הלכתי למשרד הפנים בב"ש,ולא אני או ניר רשומים כתושבי באר שבע.. ועוד משהו-הבחור לא צריך להגיע גם..לקחתי את התעודת זהות שלו, והם שינו לו בספח את הסטטוס מרווק לנשוי. ולהביא מהרבנות תעודת נישואין..

למעלה