רישום סימן מסחרי כפול

• פותח הנושא k300m
  • פורסם בתאריך

k300m

New member
רישום סימן מסחרי כפול

שלום, יש לי חבר שיוצר מוזיקה תחת כינויי מסויים: נניח X-MAN , והוא מוכר מוזיקה בכל רחבי תבל וממש מפורסם. הוא פתח גם כן לייבל לשיווק מוזיקה בעצמו וקרא לו X-MAN RECORDS עכשיו הוא צריך לשמור סימן מסחרי. ויש כאן התלבטות.... אם הוא יעשה שמירה ל X-MAN האם זה יקנה לו זכות בעלות על X-MAN RECORDS ??? ולהיפך, אם ישמור את X-MAN RECORDS האם זה גם יתן לו זכות בעלות על X-MAN??? או שהוא צריך לשמור את שניהם???? ואם אפשר לדעת, האם יש כתובת של אתר שאפשר לעשות בו שמירת סימן מסחרי לכל המדינות בבט אחת, אנחנו לא רוצים לעשות רישום לכל מדינה בנפרד כי לא נגמור עם זה וצריכים לעשות רישום אחד בינלאומי. תודה רבה

סימני מסחר

שלום k300m, ברוב המקרים יהיה מומלץ להגיש בקשות לרישום סימן מסחרי בגין שני הסימנים, אולם רק לאחר בדיקה פרטנית ניתן יהיה לומר מה עדיף. אין אפשרות להגיש בקשה לרישום סימן מסחרי בכל העולם וממילא מאוד לא מומלץ לעשות פעולות משפטיות מסוג זה לבד. הגדרה לא נכונה או לא מדויקת של הבקשה עלול להוביל לאי רישום הסימן או חמור יותר - לסימן מסחרי רשום שלא שווה כלום (את זה בד"כ מגלים רק כשכבר מאוחר מדי). בהמשך לכך שלא ניתן לרשום בכל העולם בבקשה אחת, ממילא אין טעם להגיש בקשה לסימן מסחרי במדינה שבה לא משתמשים בסימן או אין כוונה להתחיל שימוש בסימן בקרוב. בנוסף, יש את נושא הסימן המסחרי המפורסם - אולם אני לא מניח שזה רלוונטי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

k300m

New member
תודה רבה על התשובה!

ובכן, אז מדבריך אני רואה שכדאי לי לקבל ייעוץ מקצועי על ידי עו"ד שעוסק בתחום. אם אפשר ברשותך עוד בירור קטן, רצינו לעשות בכל העולם רק מסיבה אחת: הלוגו של הלייבל הולך להיות מודפס על בגדים שימכרו בהמון מדינות...אירופה, ארה"ב, המזרח....ואנחנו לא רוצים שמישהו אחר ממדינה מסויימת ינצל את זה וימכור בגדים עם הלוגו של הלייבל... מה עושים במקרים כזה?.... תודה שוב

יש רק פתרון אחד

מגישים בקשות בכל מדינה שבה זה רלוונטי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה