רישום סימן מסחרי

dotanhaim

New member
רישום סימן מסחרי

ראשית,שמחתי למצוא פורום המטפל בנושא הקניין הרוחני ונהניתי לראות את הסבלנות והתשובות הענייניות של מנהל הפורום. השאלה שלי היא לגבי רישום סימן מסחרי: ברצוני ליבא מוצר מסויים ולתת לו שם, כך שאם ייבאו אותו בעתיד לארץ לא יוכלו להשתמש בשם הזה. משיטוט באינטרנט ראיתי שהמוצר יובא לארץ לפני כשנתיים,בכמויות קטנות ונתנו לו את השם שאותו אני מעוניין לרשום כסימן מסחרי,אולם השם אינו נרשם בארץ כסימן מסחרי. האם זה שהמוצר נמכר תחת השם הזה מונע ממני לרשום אותו כסימן מסחרי ? ובמידה ולא ואני וארשום אותו, האם זה ימנע מהיבואן שכבר ייבא אותו בעבר להמשיך להשתמש בשם הזה ? תודה.

כשרות לרישום סימן מסחרי

שלום dotanhaim, במידה והסימן שבו השתמש היבואן הקודם הוא תוצאה של הסכם עם היצרן/מפיץ - לא ניתן לדעת של מי הזכויות מבלי להיכנס לפרטי ההסכמים. במידה והסימן שבו השתמש היבואן הקודם הוא פרי מוחו, אז ככל הנראה לא תוכל לרשום את הסימן מאחר ואינו מבחין. עם זאת, ברור שלא ניתן לתת אבחנה מבלי להכיר את מלוא הפרטים. בכל מקרה אחת ההמלצות תהיה, במידת האפשר, לבחור שם אחר לגמרי, שאינו מתאר את הטובין הנמכרים ושמעולם לא היה בשימוש בעבור אותם סוגי טובין. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

dick van dyke

New member
אין קשר בין זכויות בסימן לכשירות אינהרנטית

שימוש קודם על ידי צד שלישי לא ימנע בהכרח את רישום הסימן על-ידך, אפילו אם הוא השקיע יצירתיות קדחתנית במיוחד בבחירת סימן סופר-אולטרא מקורי. שימוש כזה עשוי להיות רלבנטי בהליכי תחרות או התנגדות, אם אותו צד יתעורר לפתע מרבצו ויתבע שהסימן יירשם על שמו תחתיך. סירוב הרישום בשל חוסר אופי מבחין עשוי לנבוע למשל מכך שהסימן מכיל ציון מקובל במסחר בקשר לטובין או לשירותים שלגביהם מבוקש הרישום. זה ששניכם חשבתם על אותו שם עשוי אולי לרמז שזה המקרה כאן, אך זה אינו מתחייב מכך. האם מדובר בשם בעברית? אם לאו, יש לבדוק פרטנית אם אין לצד אחר זכויות בו, ואם לא מדובר בסימן מסחר מוכר היטב, כלומר שלבעליו יש בו זכויות אפילו אם לא נרשם בארץ. בדיקה כזו מומלצת גם אם התשובה לשאלה חיובית, במיוחד לאור הפער המשמעותי שנוצר לאחרונה בין עלות החיפוש מטעם הלשכה לעלות הגשת הבקשה עקב העלאת האגרה.

למעלה