רישום סימן מסחר בקנדה על בסיס רישום בארה"ב

shipy1234

New member
רישום סימן מסחר בקנדה על בסיס רישום בארה"ב

שלום רב, ראשית, הפורום מרתק ואני קורא פה לעיתים קרובות - תודה על המידע! יש לי סימן מסחר רישום בארה"ב. אני מעוניין כעת לרשום סימן מסחר זהה בקנדה על בסיס כפול - שימוש בקנדה ורישום/שימוש בארה"ב. קראתי את החוק והטפסים הרלוונטים ולא הבנתי האם "סעיף 14" של חוק סימני המסחר הקנדי, שמקנה רישום על בסיס רישום ושימוש במדינה זרה חל רק במידה וגרתי במדינת הרישום ("Country of Origin") במקרה זה ארה"ב, או שניתן להגיש גם במידה והייתי במועד רישום הבקשה תושב ישראלי? במילים אחרות, הקשר בין Country of Origin למדינת הרישום אינו ברור ואודה על הבהרה. תודה מראש! שיפי

קנדה

שלום שיפי, מאוד לא מומלץ להגיש בקשות לסימני מסחר לבד. תיקון הנזקים אחר כך יכול להיות יקר מאוד (בטח יקר יותר מלהשתמש במשרד ישראלי לצורך הייעוץ וההגשה). סתם כאנקדוטה, לפני כשלושה-ארבעה חודשים הגיע אלינו לקוח (עולה חדש מארה"ב, אזרח אמריקאי) שיש לו 5 סימנים רשומים (רשומים, כלומר נבחנו ונרשמו) בארה"ב, סיפר כי מפרים את הסימן שלו בארה"ב ורצה את חוות דעתנו. לצערו הרבה, הסימנים הוגשו בצורה שגויה, תוך שיש סיכוי גדול מאוד שאופן הגשת הבקשה תחשב fraud on the patent office (מאוד מאוד קל היום ליפול למלכודת ה-fraud, גם כשאין כוונה לרמות) בגלל טעויות קטנות של המבקש (שהוא כלל לא ידע עליהן). הלקוח לא קיבל ייעוץ מסודר בעניין ופעל לפי מה שהוא, אמריקאי מלידה, הבין מהחוק האמריקאי... נאלצנו להגיש עבורו 4 מהבקשות מחדש ולפעול למחיקת 5 הסימנים הקיימים, דבר שעלול לפגוע קשות בסיכוייו להילחם במפרים בארה"ב. אם לחזור לשאלתך - Country of Origin זה הרבה יותר רחב מ"מגורים", ההגדרה המדוייקת מופיעה באחד הסעיפים הראשונים של החוק הקנדי (אני לא זוכר את מס' הסעיף בע"פ). יהיה צריך לבחון מה בדיוק היה לך בארה"ב בעת הגשת הבקשה שם ואז ניתן יהיה לראות אם כדאי להסתמך על הרישום האמריקאי. אבל, וזה אבל גדול, יכול להיות שבכלל לא כדאי בכלל להסתמך על הרישום האמריקאי (מסיבות של ליטיגציה עתידית בקנדה ו/או בארה"ב). אמליץ כי תפנה לייעוץ מסודר בעניין. בברכה,

shipy1234

New member
תודה על התשובה ושאלת המשך כללית.

מבלי להיכנס פרטים - שאלה כללית, למיטב הבנתי במקרים רבים מומלץ להגיש בקשה על פי מספר בסיסים כך שאם בסיס אחד נפסל יהיה עדיין ניתן לרשום את הבקשה על פי בסיס אחר. ציינת שייתכן שבכלל לא כדאי להסתמך על רישום אמריקאי ואז למעשה הבקשה תוגש רק על בסיס אחד (שימוש בקנדה). האם תוכל לתת דוגמאות למקרים כאלו שבהם התבססות על רישום אמריקאי עשוי להיות בעל השלכות שליליות? תודה שוב, שיפי

יש הרבה דוגמאות

הראשונה שעולה לי לראש- קנדה אינה משתמשת בסיווגים לפי הסכם ניס, על כן מבנה הפרטות ובנייתן שונה. בברכה,

למעלה