רישום פטנט בארץ

ayaya2

New member
רישום פטנט בארץ

שלום רב, האם רישום פטנט בארץ מקנה לי ארכה של שנה עד לרישום בארה"ב? נאמר לי כי ישנה אמנה בנלאומית של כמה מדינות, בינהן ישראל וארה"ב וכך מתקבל התאריך רטרואקטיבית. יש לי רעיון למוצר מסויים. משרד פטנטים אחד המליץ לי קודם לרשום בארה"ב...וכך קל יהיה יותר לרשום בישראל. מקום אחר טען שלרשום בישראל עדיף קודם וכך יש לי שנה לבחון את כדאיות המוצר...ולחסוך רישום בארה"ב אם אין כדאיות. תודה מראש לכל העונה.

אינך מדבר על רישום פטנט אלא על הגשת בקשה בלבד

שלום ayaya2, קשה לסייע לך לקבל החלטה זו מבלי להכיר לעומק את ההמצאה, את מטרותיך ואת יעדיך. אמנת פריז מאפשרת לך להגיש במדינות אחרות בקשה לפטנט בתוך 12 חודשים מהגשת בקשת הבכורה. מאחר ואין לדון בפורום בענייני עלויות לא אכנס לפרטים אבל ההבדל הכספי בין להגיש בארץ לבין בארה"ב הוא די מינורי ביחס להוצאות הכוללות ובהרבה מקרים להגשה בארה"ב יתרונות רבים השווים את התוספת הכספית הזו. אולם שוב, קשה מאוד לומר מבלי להכיר את המצב הספציפי שלך. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

סנטימנט

New member
לגבי הגשה קודם בארה"ב

הגשת הבקשה בארה"ב תחילה ורק אח"ג בישראל אכן עשויה לזרז את קבלת הבקשה הישראלית. זאת משום שלאחר כמה שנים, כאשר תאושר הבקשה האמריקאית, ניתן יהיה לפנות לרשם הפטנטים בישראל ולבקש ממנו לקבל מיידית את הבקשה הישראלית (ולחסוך את הליך הבחינה הארוך) על סמך קבלת הבקשה האמריקאית.

למעלה