רישום פטנט בישראל

ettymat

New member
רישום פטנט בישראל

קודם כל אני רוצה לצין כי אני נוגעת בתחום זה לראשונה ואין לי מושג מקדים לגביו. אני רוצה ליבא בלעדית מוצר לארץ מארה"ב שרשום שם כפטנט. יש לציין כי לא ניתן להשיג/לצרוך את המוצר בארץ כיום. כרגע נמצאת במגעים להשגת בלעדיות מהחברה היצרנית . 1. האם אני יכולה לרשום על המוצר הזה פטנט בארץ על שמי? 2. למוצר יש שוק זיופים גדול בסין אך ניתן בקלות להבדיל בין המוצר האמיתי למזויף, מה ההגנה בחוק שיש לי נגד שכאלו? 3. מידע כללי בלבד שלך - האם ידוע לך אם יש אכיפה נאותה בנושא זה בארץ? והאם מע' המשפט בגדול נותנת עונשים ראויים למקרי תביעה כנגד זיוף מוצר שיש ליבואן כלשהו בלעדיות עליו? אשמח למענה

רישום פטנט בישראל

שלום ettymat, אם בקשת הפטנט בארה"ב הוגשה לפני פחות משנה ו/או אם הוגשה בקשת הפטנט בארה"ב לפני פחות מ-30 חודשים אבל הוגשה בקשת PCT תוך 12 חודשים מיום הגשת בקשת הפטנט בארה"ב - ניתן יהיה להגיש בקשת פטנט מקבילה בישראל. אם תרצה שהבקשה בישראל תוגש על שמך תצטרך לעבור מסלול בירוקרטי קצר ועל בעל הפטנט האמריקאי להסכים לכך. האכיפה של פטנטים היא אזרחית, כלומר בעל הפטנט הוא זה שצריך לאתר ולתבוע בתביעה אזרחית את המפרים. ליבואן כיבואן אין ממש כוח, אלא אם הוא מחזיק בפטנט רשום או אוכף ביחד עם בעל הפטנט הרשום. בכל מקרה, חשוב מאוד להסדיר את העניינים הללו כבר בשלב המו"מ עם האמריקאים וכמובן שיש צורך בייעוץ משפטי מסודר וספציפי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה