רישום פטנט בשיטת הPROVISIONAL

yophion

New member
רישום פטנט בשיטת הPROVISIONAL

שלום אני מעוניין להגן על הרעיון שלי מול משקיעים ושותפים על ידי רשום PROVISIONAL בעצמי כדי לחסוך בהוצאות. א. מהו התאריך הקובע של הרישום? זמן המשלוח בדואר של התפסים, מועד התשלום בפועל? ב. מתי אדע שהם קבלו את הפטנט שלי וזה אושר מבחינתם? שמעתי שזה יכל לקחת כחודשיים, מה קורה עד אז? ג. איזה מספר רישום אני מציג לאחרים לגבי ההגשה הזו , האם יש כזה מספר? ד. האם ההגשה לפטנט PROVISIONAL סחירה (מכירת פטנט) כמו פטנט רגיל תודה יוסף

זול הוא לפעמים מאוד יקר

שלום יוסף, הגשת בקשה זמנית אינה מומלצת, בייחוד כזו שלא נערכה ע"י משרד עורכי פטנטים. אני ממליץ בחום לקרוא את המאמר הבא. א. אין רישום פטנט כשמגישים בקשה זמנית. בקשה זמנית אף פעם לא הופכת להיות פטנט רשום. ב. בקשה זמנית אינה מאושרת ע"י רשות הפטנטים בארה"ב, כוונתך הייתה כנראה להודעה על קבלת המסמכים. בהגשה של בקשה זמנית על נייר, לרוב מדובר על כחודש. ג. אין מספר רישום - יש רק מספר בקשה. ד. כל בקשת פטנט סחירה, אבל מאוד מאוד קשה למכור בקשה זמנית, על אחת כמה וכמה אם לא נערכה ע"י משרד עורכי פטנטים ואין חוות דעת מסודרת של עורך פטנטים. יש לזכור כי משקיעים, אפילו משקיעים לא מתוחכמים, מבצעים בדיקת נאותות (גם אם היא לעיתים מאוד בסיסית) ובקשות פטנטים מועברות למשרדי עורכי פטנטים לבדיקה לפני ההשקעה. מניסיוננו, הסיכוי של בקשה זמנית שלא נערכה ע"י משרד עורכי פטנטים לעבור את בדיקת הנאותות שואפת לאפס. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה