רישום פטנט למוצר שכבר קיים בשוק

uzanyaniv

New member
רישום פטנט למוצר שכבר קיים בשוק

שלום, חשבתי לפני הרבה שנים על רעיון שהחלטתי לרשום עליו פטנט בימים אלו. מסתבר שזה כבר קיים מחיפוש בגוגל
השאלה שלי היא האם אני עדיין יכול לרשום על זה פטנט בעולם\חלק מהמדינות? בוא ניקח לדוגמא את פייסבוק. נניח וחשבתי על רעיון כמו פייסבוק ואז ראיתי שכבר קיים כזה אתר באינטרנט. האם פייסבוק רשומה כפטנט עולמי? אני בטוח שהיו אתרים דומים לפייסבוק שסביר להניח שאם היה אפשר היו נרשמים כפטנט עולמי אם היו רואים בזה הצלחה. לא ברורה לי המשמעות של רעיון שקיים ואני באמת חשבתי עליו לפני הרבה זמן ופתאום הוא מופיע. יכול להיות שהוא לא רשום כפטנט ואני יכול עדיין לממש את "החלום" שלי? במידה והכל נרשם... הם לא יוכלו להמשיך לשווק את התוכנה שלהם? תודה מראש על העזרה. אשמח לקצת הבהרות בעניין הכללי הזה.

לא ניתן

על מנת שהמצאה תהיה כשירה לרישום עליה להיות חדשנית. אם המוצר/שירות כבר קיים - ה"המצאה" אינה חדשנית ובטח שאין בה התקדמות המצאתית ולכן אינה כשירה לרישום כפטנט. אין דבר כזה פטנט עולמי. יש להגיש בקשה לרישום פטנט בכל מדינה ומדינה בנפרד, למעט מס' אמנות אזוריות. בברכה,

uzanyaniv

New member
לא ברורה לי התשובה

תודה, אבל משהו פה לא מובן לי. אם לדוגמא פייסבוק המציאו את הרעיון (רשת חברתית מסוג שכזה) שלהם והם לא רשמו על זה פטנט.. אף אחד אחרי זה לא יכול לרשום על הרעיון שלהם (כמובן והוא גם חשב על אותו רעיון אך לא הספיק לפתח אתר שכזה) פטנט ולמנוע מהם להשתמש בו? ממה שאני מבין ממך שהראשון שממציא את הרעיון ומיישם אותו הוא זה שמחליט אם זה יהיה רשום בתור פטנט או לא? לא נשמע לי הגיוני העניין הזה שאם זה לא המצאה אין מה לרשום על זה פטנט... כל הקטע בלרשום פטנט הוא שמישהו אחר לא יוכל להשתמש ברעיון הזה בלי אישור, לא? בעניין המדינות - הבנתי, תודה.

פטנטים

המצאה חייבת חדשנית ובעלת התקדמות המצאתית ביום הגשת הבקשה. אם היה פרסום של ההמצאה לפני מועד הגשת הבקשה - לא תירשם הבקשה כפטנט. אם מישהו "נזכר" להגיש בקשה לפטנט אחרי שהיה פרסום, על ידו או על ידי אחרים, הוא אינו זכאי עוד להגנות הניתנות מכח דיני הפטנטים. אם אתה רוצה הגנה על המצאתך עליך להגיש בקשה לרישום פטנט לפני שאתה מפרסם, לפני שאחרים מפרסמים ולפני שאחרים מגישים בקשה לפטנט בגין המצאה זו. לצורך האמור לעיל - הקמת אתר היא בגדר פרסום ההמצאה. אינך חייב לפתח את ההמצאה לכדי מוצר או שירות בכדי להגיש בקשת פטנט. בברכה,

למעלה