רישום פטנט על שם חברה או בן אדם פרטי

nudden

New member
רישום פטנט על שם חברה או בן אדם פרטי

שלום. שוב תודה על העזרה שלכם. יש לי כמה שאלות: 1. תוכלו בבקשה להסביר מדוע חלק מהפטנטים רשומים על שם החברות וחלק מהפטנטים על האנשים עצמם. מה היתרונות והחסרונות של השני המקרים? 2. במידה ואני רוצה לרשום פטנט (ובהמשך לרשום חברה) - האם כדאי לי קודם לרשום חברה ועליה פטנט או שעדיף לרשום פטנט על שמי? 3. האם תשובה לשאלה 2 שונה לכל מדינה (לשמשל עבור ישראל או ארה"ב)? 4. כמובן ההיבט שחשוב לי להבין הינו איך זה נראה בעיני המשקיים העתידיים - פטנט על שם על בן אדם או החברה? המון תודה. דניס

בעלות על פטנטים ועל בקשות לפטנטים

שלום nudden, 1. ראשית יש להבדיל בין ההמציא לבעלים. לכל המצאה יש ממציא שהוא בן אדם, הרי חברה שהיא ישות משפטית וירטואלית אינה יכולה להמציא שום דבר. בחלק מהמדינות חובה לציין את הממציאים ובחלק מהמדינות לממציא זכויות מסוימות גם אם אינו הבעלים. 2. זו שאלה מיסויית וכלכלית. להקמת חברה עלויות כספיות ומשמעויות משפטיות. אין "תשובת בית ספר" לעניין, יש יתרונות וחסרונות בעולם המיסוי להעברה מוקדמת או מאוחרת של זכויות בקניין רוחני מאדם פרטי לחברה - בנושא זה יש להתייעץ עם רואה חשבון שיש לו הכרות מעמיקה עם עולם הקניין הרוחני והמיסוי שלו. 3. כן. 4. זה לחלוטין חסר משמעות מבחינת הרושם על המשקיעים אם בקשת הפטנט או הפטנט מופיעות על שם הממציא או על שם החברה. מה שחשוב הוא הסיכוי להרוויח כסף והיכולת של הממציא לעמוד בחלקו בהסכם. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה