היי, בשיחה עם כמה אנשים העלה אחד המשתתפים רעיון ששמע ממישהו אחר. הרעיון מצא חן בעיני ונראה לי שיש לו פוטנציאל.. האם אני אוכל לרשום עליו פטנט? האם רעיון חייב להיות שלי בכדי שאוכל לרשום פטנט ? אשמח לקבל חוות דעתכם המקצועית. תודה
היי.. תודה על המענה. למה הכוונה מכח המחאת זכויות? גם אם מישהו אחר לא חושב שרעיון שווה השקעה..או שסתם זרקו רעיון לאוויר, אני עדיין לא אוכל לרשום עליו פטנט ? תודה
כלומר אם בעל הרעיון חותם לי שהוא מוותר על הזכויות (או צריך לשהוא ירשום שהוא מעביר?) אני אוכל לרשום את הפטנט על שמי? מה לגבי פרסום ? האם העובדה שהרעיון נזרק בנוכחות עוד אנשים? האם זה נחשב פרסום ולכן לא יכול להרשם כפטנט? תודה!
הוא צריך בצורה אקטיבית להעביר את הזכויות אליך (הוא לא מוותר על זכויות אלא מעביר אותן) והוא בכל מקרה יופיע בפטנט כממציא, את תוכלי להופיע כבעלים. אם המידע פורסם אזי הוא אינו חדשני וההמצאה אינה כשירה לרישום כפטנט. בברכה,
האם העובדה שהרעיון נזרק בנוכחות אנשים נוספים נחשבת כפרסום? כלומר.. אם יש לי רעיון אסור לי לחלוק אותו עם אנשים אחרים? אם אחתים אותם על הסכם סודיות, האם אז זה לא יחשב כפרסום? המון תודה