רישום פטנט

Osh26

New member
רישום פטנט

שלום רב, אשמח לקבל הסבר כללי על אופן ועלויות רישום פטנטים. א. האם הפטנטים נרשמים במאגר עולמי או שיש לרשום את הפטנט בכל מדינה ? אם יש לי פטנט בישראל, אבל קיים אדם אחר שטוען שרשם אותו בארה"ב - האם אני רשאי לנסות ולרשום את הפטנט שלי ? ב. האם אפשר לרשום פטנט משום שאופן היישום שלו שונה מהפטנט הקיים ? (לדוגמא : אני אשתמש בתוכנות מחשב אחרות \ שיטה אחרת לחישוב הנתונים לעומת אדם שכבר רשם את הפטנט שלו בארה"ב, אך מבצע את הרעיון בצורה מסורבלת למדי. האם זה חוקי וקביל מבחינה משפטית? ג. מה עלויות רישום פטנט ומה אורך התהליך ? האם אני מוגן מבחינה משפטית או אתחיל ולפתח את הפטנט לכדי מציאות כל עוד הוא לא רשום? תודה מראש,

פטנטים

א. יש להגיש בקשה נפרדת בכל מדינה בה מעוניינים לקבל פטנט. להגיש בקשה לפטנט תמיד אפשר, אם היא תרשם זו שאלה נפרדת. ב. בעקרון כן, אבל יש לבחון האם קיימת התקדמות המצאתית. ג. לא דנים בעלויות בפורום זה, נא לקרוא את ההודעה בראש העמוד. בברכה,

isshiran

New member
שאלות המשך

א. מהתשובה שלך אפשר להסיק שפשוט אפשר להעתיק פטנטים קימים ומוצלחים ממדינה למדינה, האם אין לכך הגנה משפטית ? ב. האם יש הגדרה משפטית ל"התקדמות המצאתית" או שזה בהתאם לשיקול בית המשפט במקרה הנתון ? ג. במידה ורשמתי פטנט בישראל, אך ארצה ליישם אותו בארה"ב - והפטנט כבר רשום בארה"ב, האם אני בבעיה משפטית ? תודה מראש,

המשך

א. ממש לא. נדרשת חדשנות כלל עולמית, על כן אם מוצר/פטנט כבר קיים במדינה א' לא ניתן יהיה לרשום אותו כפטנט במדינה ב'. בכל מקרה, על מגיש הבקשה להיות הממציא או בעל זכויות מכוח הדין - העתקה אינה הופכת את המעתיק ל"בעל זכות". ב. אין הגדרה קונקרטית אולם ישנם מספר מבחנים משפטיים, חלקם משתנים מעט בין מדינה למדינה. ג. שימוש בהמצאה שבגינה רשום פטנט, ללא אישור בעל הפטנט, הינה הפרה של הפטנט. בפרקטיקה, מעטים מאוד המקרים שבהם באמת יכול להיות רשום פטנט דומה מאוד בשתי מדינות על שם שני אנשים/גופים שונים. בברכה,

Osh26

New member
בהמשך לסעיף ג'

נניח ומר X רשם פטנט בארה"ב - ואני חשבתי על אותו הרעיון ופיתחתי אותו בארץ מבלי לדעת זאת (ומבלי לרשום אותו כפטנט) - מר X רשאי לתבוע אותי על שימוש בפטנט שלו במידה ואוציא אותו לפועל ? האם יש משהו שאני יכול לעשות בנדון ? במידה ויש דמיון במטרת הפטנט של שנינו, אך יש שוני טכנלוגי בדרך אליו (אני משתמש בתוכנות אחרות של חברות שונות) - האם עדיין יש לו זכות ראשונים על הפטנט משום שהוא טרח לרשום אותו בארה"ב ואין לי סיכוי להשתמש ברעיון שלי? המון תודה על כל העזרה!

המשך

פטנט מגן במדינה בה הוא נרשם ורק שם. אם הפעילות שלך היא בישראל ואין ל-X פטנט רשום בישראל הוא אינו יכול לתבוע אותך בגין הפרת פטנט. פטנט מגן על התגלמות של המצאה, לא ניתן להשיב על שאלות תיאוריות בעניין הזה שכן כל מקרה נבחן לגופו. בברכה,

למעלה