רישום Non Provisinal במדינות שונות

ilan27

New member
רישום Non Provisinal במדינות שונות

שלום! לקראת גמר מועד ה-PCT נרשמו פטנטים קבועים במספר מדינות. האם אפשר לאחר זמן "קצוב" להמשיך רישום קבוע במדינות נוספות, תוך סיכון של פער הזמן בין ה-PCT לרישום במדינות הנוספות? (כל זאת עקב בעיות במימון הרישומים) או שבכלל מרגע סיום ה-PCT נסגר מועד בכלל.... תודה

PCT

המונחים שהשתמשת בהם קצת לא ברורים, אז אענה לפי מה שאני חושב שהבנתי. אם הגעתם לתום ה-30 חודשי ארכה (31, 32 בחלק מהמדינות) ולא הגשתם בקשות לאומיות, ברוב המקרים לא תוכלו להגיש בקשות לאומיות. נסגר החלון. במקרי קיצון בחלק קטן מהמדינות עוד אפשר לעשות משהו, תלוי בנסיבות. אבל לא הייתי מסתמך על זה יותר מדי. בברכה,

ilan27

New member
PCT

,תודה על התשובה אך אחדד מחדש.... ה-PCT שהוגש עומד לפוג ו"במקומו" יוגשו Non Provisionals בכמה מדינות רלוונטיות בלבד מטעמי תקציב. האם יש אפשרות לבצע רישום במדינות נוספות, לאחר זמן קצוב,( כשיהיה תקציב), למרות שיווצר "חלון" בין הPCT לרישומים הנוספים "במחיר" של חלל בו אחרים יכולים לבצע רישום.

המונחים לא נכונים או שאתה משתמש בהם לא נכון

בקשת ה-PCT היא למעשה בקשת ארכה שמאפשרת להגיש בקשות פטנט (utility, אני לא אוהב את המונח non provisional שבו משתמשים בד"כ רק בארה"ב) עד 30 חודשים לאחר הגשת בקשת הבכורה. במספר מדינות יש חודש-חודשיים נוספים (כלומר 31-32 חודשים מתאריך הבכורה). ברגע שחלפה ה"ארכה" שקיבלת מכוח הגשת בקשת PCT ולא הגשת בקשות לאומיות המסתמכות על בקשת ה-PCT - איבדת את הזכות לרישום באותן המדינות שבהן לא הגשת. תפריד בין המונחים הגשת בקשה לרישום פטנט. להגיש בקשה באותן מדינות תמיד תוכל, אבל לא תוכל להגיע למצב שיש לך פטנט רשום באותה המדינה מאחר וכבר היה פרסום קודם (לכל הפחות במסגרת בקשת ה-PCT) וההמצאה אינה חדשנית עוד ומכאן שאינה כשירה לרישום כפטנט. אין חלון זמן נוסף. ישנם חריגים מסויימים בחלק מהמדינות למקרי קיצון כאלה ואחרים. המסקנה, אם כן, היא שעליך לבחור היטב באיזה מדינות אתה מעוניין להגיש בקשות לאומיות או לגייס עוד כסף לצורך הגשה ביותר מדינות. בברכה,

למעלה