רכבת העמק - מאיר שפירא ראית?

הסידרה החדשה בטלויזיה "אימפרית זגורי"

אי אפשר לאמר עליה שהיא גזענית, כי כותב הסדרה הוא זגורי, מראה בדיוק מי הם ומה הם המזרחיים על כל ההתנהגויות המוזרות ואמונות תפלות, בדיוק כמו שראיתי כל החיים אצל משפחות כאלו.
הם תמיד מציגים "משפחה חמה" אבל מתחת הכל רוחש וגועש התיחמון, האמונות התפלות, והיחס הרדוף של הדת, כי גם מי שיהיה המתקדם ביותר אצלם, הדת תכריע את יתר שיקוליו. אז כן, המזרחיים לרוב בעלי משפחות גדולות יותר, וכבר נאמר שהחוכמה היא לא בכמות אלא באיכות. אנחנו היום לא מייצרים צבא לבשר תותחים אלא עם של אנשים באשר הם. מי שנשארו היום לייצר 10-12-14 ילדים הם החרדים שרוצים שאני אפרנס להם אותם. אפילו המזרחים המשכילים מתחילים להבין שהאיכות חשובה יותר מהכמות, אלא אם אתה צריך "צבא עבדים" כמו החרדים.

אז נכון שהאשכנזים מיושבים יותר, אבל גם אצלם יש כל מיני תככים וכל מיני "ברוגזים" שנמשכים עשרות שנית, אבל האשכנזים בהחלט ככלל דואגים למשפחה ולתת לילדים סיכוי ותאוצה טובה לנוע במסילות החיים בדרך הטובה ביותר, אצל האשכנזים יש יחס חיובי ביותר בין בני האדם, והאשה איננה אסקופה נדרסת כמו אצל המזרחיים, עם כל ה-"מותק" שלהם.....

הדסהש1

New member
לפי ההגדרה של רוביק אבי לא כזה

הוא לט עסקן ןלא תככן, אנו משפחהמעורבת עם עדות שונות

יוליקה

Member
מנהל
הדסה, קחי הכל בקלות...זה הומור

עמיקם10

New member
מכיון שאצלנו הכל מעורב הבעיה כמעט לא

קיימת. מתחשבים ולא אומרים אולי משהו כי יודעים שישנה בעיה אצל אחרים-לפעמים אפילו מדברים על ההבדלים- וההרגלים והילדים המעורבים כבר ממש עושים צחוק- מהאוכל למשל. זה כנראה יילך וייעלם כמו הרבה דברים שהיו. ואינם. גם העולים משם ומשם ומשם יתחברו יתחתנו ובעוד 100 שנה לא יבינו מה כל הענין- כמו שהיום אין איכרים ואין פועלים כמו שהיה בימי הבארון. אני אגב אוהב מאוד שירים רוסיים..אפשר לראות בפיסבוק-ואספתי לי עשרות שירים חלק הגבעטרון קלקלו- חלק יצא להם טוב..ורק שירים של אתיופ.. אני לא מכיר.

עם שמומחיותו בפלגנות והרס עצמי

לאורך כל ההיסטוריה שלנו אנחנו מפולגים ולוחמים אלה באלה בכל דרך אפשרית. ממלכת ישראל המפוארת של דוד ושלמה (אם היא אכן עובדה היסטורית) התקיימה שבעים שנה, לפניה היינו מחולקים לשבטים ואחריה לישראל ויהודה, היום יש מאות פלגים ותתי פלגים. חסידות גור וסטמר וסיגט ובאב עלי! וכולם שונאים את כולם. בתוך התופת של הטבח בוורשה, בעת ההתקוממות המהוללת היה אנילביץ מנהיג רק של השומר הצעיר ונספחיהם, לבית"ר הייתה התקוממות נפרדת. אני הייתי בן תשע כשעמדנו, צמודים לגדר בקפריסין, לשמוע מהמחנה השני, בו היה רדיו את תוצאות ההצבעה באו"ם ב-29.11.47 וכשהוכרז שההחלטה התקבלה, לא חגיגות פרצו במחנה כי אם מכות בין בית"ר לאחרים. לי יש היום נכדים שהם רבע כורדים וחצי אלג'יראים ורבע פולנים ורבע יאקים, אז לאיזו עדה הם שייכים? אולי אנחנו בתור דור קצת יותר שפוי מאלה שגידלנו נהיה לוחמים למען הסרת העדתיות מעל השולחן? ואם מישהו פונה אלינו בשטות עדתית לא להיסחף לוויכוח על אותו מישור. אני "אשכנזי" ומכיר הרבה אשכנזים שלא הייתי רוצה להיות דומה להם והרבה לא אשכנזים שאני מבכר את דמותם.
אנא אל תהיו.. היו אנשים!

מי שמעלה את "השד העדתי" הם תמיד המזרחיים

וכמו שנאמר בפסיכולוגיה:"מי שמרגיש עצמו נחות - הוא באמת נחות".

לא בצעירותי ולא בזיקנותי, מעולם הענין העדתי לא שיחק שום תפקיד וזה ממש לא ענין אותי מאיזו עדה מי שאני בא עימו בדברים.
מי שכל הזמן שומר על אש קטנה ומידי פעם מלבה אותה, אלו המזרחים השומרים על גחלת "השד העדתי".

אבל אם דיברת על פלגנות, כבר אמרו ערבים חכמים שכל המלחמה נגד היהודים היא שטות ובזבוז כח אדם וכסף, צריך לת לעניינים לזרום, כאשר לפי דברי החרדים בתוך 50 שנה הם יהיו הרוב המוחץ במדינה, והם הידועים בפלגנות עד רמת שינאה ופנאטיות עצומה, הרי ברגע שהמדינה תהפוך למדינת הלכה, חיש קל היא תעלם מעל המפה.
"מזל שלי" שאני כבר לא אחיה באותם ימים לראות את מדינת ישראל נעלמת מהמפה.

למעלה