רכב שהורד מהכביש

sasha 2001

New member
רכב שהורד מהכביש

שלום
לפני כשנה פלוס הורדנו את הרכב של אישתי מהכביש לפירוק, קיבלנו אישור ממשרד התחבורה שהרכב מיועד לפירוק ושהרשיון שלו מבוטל.
מכרנו אותו למישהו שהתחייב ויודע שהרכב מיועד לפירוק.
לפני כשבוע קיבלנו זימון מהמשטרה שעלינו להפקיד את רשיון הרכב מאחר ומישהו נתפס נוהג בו.
כל העניין תמוה לחלוטין מאחר והמשטרה שתפסה את הנהג שיחררה אותו ולא החרימה את הרכב בעוד שבדו"ח רשום שהרכב שנתפס מיועד לפירוק והוא מושבת.
מדוע המשטרה לא החרימה את הרכב ומבקשת מאיתנו להגיע לתחנת המשטרה עם רשיון הרכב - שכבר לא נמצא בידינו.
המשטרה גם מבקשת שנפקיד את הרכב במגרש בעד הלום.
אשמח לדעת, מה עלינו לעשות?

shlang

New member
הראו במשטרה את אישור ההורדה ואם

הסרתם את לוחות הרישוי - תראו גם (אגב - החובה היא גם להסיר את לוחות הרישוי)

gady19

New member
תברר במשטרה

עד כמה שזכור לי כל מי שמוריד רכב מפקיד את רשיון הרכב במשרד הרישוי הרכב נגרע מהרישום ולאחר מכן הוא ברזל ובכל מקרה לאחר שנמכר לחלקים , לא בטוח שניתן לאתר אותו , בכל אופן רצוי לפקסס למשטרה את אישור ההורדה כולל הסברים למרות שכדאי בכל מקרה להגיע לאותה תחנת משטרה אם ניתן , יתכן שיש להם טעות ,בכל אופן נראה לי שכל מי שהוריד רכב מהכביש עלול להתקל באותה בעיה , דבר לא תקין , ואולי רצוי שמישהו יסדר את הנושא . בכל אופן אולי רצוי שמישהו יפנה לגוף שמטפל בנושא. בכל מקרה אולי ניתן להתקשר גם למדור פניות נהגים בנושא , ואולי עורך הדין הנכבד , שמנהל את הפורום, יכול לחוות את דעתו. כי לא יתכן להטיל אחריות על בעל הרכב המקורי לאחר שהוריד את רכבו מהכביש , ומכר אותו כחלקים. וכל זה כמובן נעשה לפי הנוהלים והחוק .

gady19

New member
תוספת הנה משהו מיד 2

http://www.yad2.co.il/Cars/Article.php?ArticleID=311   כלומר יש הרבה שמוכרים רכב שבוטל רשיונו על ידם על כל כרעיו למישהו בתור חלקי חילוף , ואז מי יתקע לידם שאותו אדם לא ישמיש את הרכב , וגם אין להם שליטה על זה ולכן רכב שהורד מהכביש כנראה צריך לפנות לבעל הרכב המקורי לברורים בלבד אם ידוע לו למי מכר את הרכב שבוטל רשיונו , ובכל מקרה אחר , אסור להטיל עליו אחריות או לבקש ממנו לעשות כל פעולה ביחס לרכב הנל , שכבר לא ברשותו. ובכל מקרה לא בטוח שהוא מוגדר כרכב לפי משרד הרישוי דרך אגב חבל שיד 2 לא מדגישים שיש לבצע הורדה של רכב מהכביש עי בעל הרכב וביטול רישומו במשרד הרישוי לפי הנוהלים לפני מכירה לפרוק ביד 2

gady19

New member
הנה עוד משהו

http://www.fridmanwork.com/lawyers16487.html
כל הסיפור נראה משונה מרגע לרגע , גם פה יש אחריות על בעל הרכב המקורי על רכב שהורד מהכביש , נוסף לכל נניח שמישהו חתם על זכרון דברים , ובסופו של דבר התחרט והרכב נמכר למישהו אחר, או שהוא מוכר למישהו אחר , אז באופן טכני מה פתאום הוא בעל הרכב , הרי חובה על בעל הרכב לדאוג לרישום הרכב לי לפחות קרה מקרה שמכרתי רכב היה זכרון דברים , והשני בסוף לא הגיע , לפי הרעיון הנל הוא בעל הרכב אם קורה משהו כמו תאונת פגע או ברח. יש עוד כמה דברים משונים , ממתי מותר לבטל רשיון רכב לאחר מכירה , והאם המשטרה לא צריכה לפנות לקונה הפוטנצילי ולהודיע לו שהרשיון בוטל . וכמובן יש פרטים של מי שנהג ברכב וזכרון דברים אז למה לא פנו אליו וכמובן גם זכרון דברים ניתן לזיף , שיטה נהדרת לצאת מצרות.

creth11

New member
אקווה שברור לך שהדוגמא שהבאת אינה דומה כלל לעניין המדובר כאן

בדוגמא שלך הבעיה העיקרית שלא בוצעה העברת בעלות כחוק והניתבע היה רשום כבעל הרכב המדובר.
בדוגמא שלך ההורדה נעשת ע"י המישטרה כניראה עקב בעיות תקינות מכאנית ואילו כאן בוצעה הורדה על ידי בעל הרכב לצורך פירוק.
ואכן בעיקרון בעל הרכב הרשום אחראי לכל אשר יקרה ברכושו אלה אם יוכח אחרת בבית מישפט כפי שבדןגמא שלך. אחריות בעל הרכב לפי החוק לבצע העברת בעלות ורישום על שם הקונה וכל עוד לא עשה זאת כחוק הוא יואשם בכל אשר יקרה ברכושו ויאלץ להעיזר בשירותי עו"ד בבית המישפט כדי להיחלץ מאחריות זו. וזה לא יהיה חינם ולרוב הוצאות המישפט גם לא יוחזרו לו.
הפיתרון הוא פשוט ללכת בדרך הישר ולבצע העברת בעלות כנידרש בחוק בלי תיכמונים ויהיה בסדר, כיום לעניין המיגרש יש גם כיסוי חוקי כך שלא נירשמת יד אם בעל המיגרש הוא עסק חוקי הפועל כחוק. (בעלות סוחר)

gady19

New member
מה שכתוב אם הבנתי נכון

הוא פנה למשטרה וביטל את רישומו של הרכב. כלומר שני דברים נפרדים , ולכן לפי מה שהבנתי הרכב היה מבוטל על ידו כמו בדוגמא נוסף לכל יש בעיה אחרת , לדוגמא אני חתמתי כל זכרון דברים העסקה התבטלה מכל מיני סיבות והרכב נמכר למשהו אחר , ואו מכרתי בזכרון דברים למישהו אחר , עברו להם 10 שנים ומישהו עשה ברכב תאונת פגע וברח , אני כבר מזמן איבדתי את המסמכים ואז בעל הרכב שמכר למישהו אחר או שאני מכרתי למישהו אחר , שולף את זכרון הדברים , ותובעים אותי כי זה לא רשום במקום מסודר , דוגמא שניה מישהו מזיף חתימה שלי על זכרון דברים כלומר צריך להיות שמי שלא מעביר בעלות זאת אחריותו. מה שכתוב אם הבנתי נכון הוא פנה למשטרה וביטל את רישומו של הרכב. כתוב
אבי הנתבע לא התעלם מן החובה לרשום את הרכב במשרד הרישוי, ועשה, גם אם בדיעבד, כל שביכולתו על מנת שאדם כלשהו לא יעשה שימוש ברכב. הוא פנה למשטרה וביטל את רישומו של הרכב.
ובמקום אחר
יש להתחשב בעובדה, כי האדם שעשה שימוש ברכב עשה בו שימוש בלתי חוקי, כאשר נהג ברכב שבוטל רישומו במשרד הרישוי. לנתבע לא היתה שליטה על כך וכמובן אם לא נמסרה הודעה למי שנהג ברכב שבוטל רשיונו מהיכן הוא ידע על כך , בקיצור לי קשה להבין את פסק הדין וכמו כן נראה לי שצריך להוכיח פניה לקונה הרכב כי החוק קובע שאחריות מוכר הרכב להעביר בעלות והוא לא בדיוק יכול להעלם מזה נוסף לכל עד כמה שהבנתי המטרה בבטול רישום רכב זה שלא תהיה זיקה בין בעל הרכב לרכב , אז מה רוצים מבעל הרכב הרי בעצם ההורדה הוא מעביר את נטל ההוכחה על אחת כמה וכמה אם מישהו אחר נוהג ברכב

gady19

New member
תוספת

כתוב גם אין חולק כי הרכב נתפס על ידי משטרת ישראל לאחר החתימה על ההסכם, ולאחר שבוטל רישום הרכב על ידי אבי הנתבע.

gady19

New member
תוספת

כמובן שה היה רכב נכים עם העברת בעלות אם אתה החותם על זכרון הדברים והרכב לא עובר לרשותך , ואתה קונה רכב אחר תאורטית ניתן לתבוע אותך ולבטל זכרון דברים היכן שהוא זה בלתי אפשרי.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה שעלייך לעשות

לגשת למשטרה, להביא את כל המסמכים שבעניין איתך ולהסביר שם
וכמובן לשאול שם את כל השאלות
ויפה שעה אחת קודם

למעלה