רכזים צעירים

שמעתי על זה.

נראלי גדול מדיי על בוגר אחד... ויהיה קצת מחסור ברכז עצמו. אבל- שיהיה.
הרעיון עצמו טוב והגיוני.

רכזים צעירים....

טוב אז למי שלא שמע על הכזים הצעירים אני אתן הסבר קצר... יש מושג בתנועות נוער שנקרא מנהיגות ושמים לב שבתנועה שלנו אנחנו לו ממש יוזמים אלה הולכים עם הזרם לפי התחושות של הרכז...\ וכדי שזה ישתפר אז נקטו ברעיו\אמצעי חדש שנקרא רכזים צעירים. זה משנה הבאה הופך להיות תפקיד חובה בכל הסניפים. בוגר אחד בעצם יהיה רכז צעיר,תפקידיו: -מעביר ישיבות במקום הרכז -עוסק בסגירת הרשמות לטיולים -משתתף בדיונים על המפעלים התנועתיים-הארציים או הסניפיים ולוקח חלק יותר מהותי בהם -התהליכים עם העירייה-רוצים להעביר את הסניף למקום אחר אז הוא בעצם עוזר בהחלטה... -הוא האוזן הקשבת של הבוגרים*מפתח רעיונות שעולים מצד הבוגרים -ישיבות צוותים-פעמים ראשונות עם הרכז ואח"כ הוא לבד.. ****התפקיד מתאים לכל בוגר ועל כל בוגר לעשות חשבון נפש עם עצמו ולשאול את עצמו אם כדאי לא בכלל לקחת עליו את התפקיד... מקווה שנהנתם מהחפירה ושלא שעממתי אותכם:)

SoulDancer

New member
הבעייה היחידה בתפקיד

זה העובדה שכיתות י-יב עמוסות רצח בלימודים והרכז הצעיר לא יוכל ממש לתפקד, ואם התפקיד ינתן לחמשוש זה עלול להיות בעייתי כי החמשוש עדיין מתנסה וצריך לראות קודם איך פועל הסניף.[בלי לפגוע באף חמשוש!] בתיאוריה זה רעיון מעולה=)

אז ככה..

תראו..זה נשמע נורא מגניב ואמן שהייתי יכולה להיות אחת כזאת אבל כמו שאמרו פה- יש יותר מדיי לחץ בלימודים.. אבל עקרונית- נשמע אחלה של רעיון...

Guy90

New member
אז אפשר להציע

כפתרון לבעיה של העומס על בוגר אחד מכיתות י'-יב' שאו שניים שלושה בוגרים יהיו "רכזים צעירים" ככה שהעבודה ביניהם תתחלק, ואפשר גם שיהיו "משמרות" - שכל פעם יהיה רכז צעיר אחד אבל לתקופה קצרה יותר, 2-3 חודשים למשל.

לדעתי זה רעיון יותר טוב...

אבל אני עדיין לא שלמה עם כל הקונספט. בכל מקרה, זה לא נראה לי אחראי או חינוכי לתת לתיכוניסט חצי משרת רכז ולסמוך עליו שהוא יסתדר כבר עם הלימודים. קופר.

יש עוד תפקידים...

אני אשתדל להעלות את הרשימה המלאה בזמן הקרוב. בכל מקרה, אחד מהסעיפים של הגדרות התפקיד אומר שהנהגת בוגרים מבוטלת והרכזים הצעירים יהוו הנהגת בוגרים חדשה. יש להדגיש שהרכזים הצעירים אינם נבחרים בבחירות דמוקרטיות. קופר.

SoulDancer

New member
אם הרכז הצעיר

לא נבחר בבחירות דמוקרטיות אני חושבת שזה מבטל פה משהו חשוב מאוד. בנוסף אם הרכזים הצעירים יהוו את הנהגת הבוגרים החדשה-ולווא דווקא נבחרו בסניף שלהם, זה עלול להוביל למצב שהבוגרים בכלל לא מסכימים עם הרכז הצעיר, שהוא עדיין בוגר כמוהם, וחרם על הסניף, ועל הדמוקרטיה [שהיא ערך בחזון שקבענו לעצמנו בועידה]. אם אין את הביטול של הדמוקרטיה אז הרעיון של גיא, שהתפקיד יהיה של 2-3 בוגרים נשמע לי הרבה יותר טוב. אבל רק בבחירות דמוקרטיות.

קודם כל..

גם רכז לא נבחר בדרך של דמוקרטיה. פשוט מנחיתים עליכם אותו. לדעתי התפקיד גדול על אדם אחד, אבל לא מתאים להרבה אנשים.. צריכים לחלק את התפקיד או משו. מסובך.

SoulDancer

New member
נכון אבל

הוא לא מייצג אותך בהנהגת בוגרים. את באמת תסכימי שמישהו שלא את בחרת ייצג אותך? אני אישית לא.

אבל רכז זאת עבודה!

הוא מוכשר לתפקיד, הוא מקבל משכורת ומפקחים עליו. הוא לא אחד החברים שלי מהשכבה... קופר.

idanshaf2

New member
טוב בואו נעשה קצת סדר ../images/Emo13.gif

לפי מה שאני מבין יש כמה סניפים שבהם כבר פורסם תפקיד הרכז הצעיר, אז למען הסדר הטוב בואו נעשה קצת סדר בעיניינים... "הנוער הוא היסוד הדינמי של העם, על שכמו מוטלת החובה להחדשות מתמדת ולהנעת המעש הלאומי- החינוך בתנועת הנוער ליצירת דור אחראי, יוזם ופועל" (מתוך עקרונות התנועה) תפקיד הרכז הצעיר באמת בא מתוך צורך תנועתי. כיום בתנועה יש בעיה גדולה בנושא מנהיגות בוגרים במישור הארצי. ידוע שבכל סניף יש את הבוגר או שניים שלמעשה "מנהיגים" את הסניף, הדבר עובד מצויין ברמה הסניפית אך לצערנו לא עובר לרמה הארצית. לראיה ניתן לראות את הנהגת הבוגרים שלמעשה לא תיפקדה והייתה מורכבת מנצגיהם של 3 סניפים (במקרה הטוב). מתוך צורך לעודד ולטפח מנהיגות של בוגרים הוגדר תפקיד חדש "רכז צעיר". כמו שכבר אמרתם התפקיד הוא למעשה הגבלה של תפקיד הרכז אך עם הסתייגויות מסויימות: הרכז הצעיר לא מחליף את הרכז, הוא למעשה עובר חניכה אישית על ידי הרכז בכל הקשור למנהיגות ולניהול שוטף של הסניף ושל פרוייקטים.הרכז הצעיר הוא למעשה יד ימינו של הרכז לכל המשתמע מכך. אין הכונה שהרכז הצעיר יחליף את רכז סניף! בנוסף תפקיד הרכז הצעיר הוא גם ברמה הארצית, כמו שיש פורום רכזי סניפים ארצי כך יהיה פורום רכזים צעירים ארצי. תתקיימנה פגישות אחת לשבועיים, הרכזים הצעירים ינכחו בישיבות הנהגה ארצית, יקיימו פגישות תקופתיות עם מזכ"ל התנועה ולמעשה ייצגו את הבוגרים ברמה הארצית. כמו שכבר אמרתם התפקיד הוא גדול ומורכב ולכן לא מתאים לכל אחד, אולם, לתפקיד אין הגבלת גיל, אם רכז הסניף יראה לנכון לתת את התפקיד לבוגר\ת חמשוש אז הרכז הצעיר יהיה חמשוש. אם מרכז הסניף יבחר בבוגר משכבה אחרת, גם טוב. יש להדגיש ששיטת בחירת הרכז הצעיר היא אינה קבועה וניתנת לשיקול מרכז הסניף. השיטה האידיאלית ,מבחינתי, היא שעל הרכז לאתר מספר בוגרים פוטנצייאלים ולהציע להם את התפקיד, לאחר מכן עליו להציג את הבוגרים למליאת הבוגרים ולבקש מכל בוגר (בצורה חשאית) להגיד את מי הוא מעדיף וכך לבצע את הסינון הסופי. כעיקרון תחילת הפעילות הרישמית של הרכזים הצעירים בסניפים תתקיים בסמינר פתיחת שנה ששם יבחר הרכז הצעיר. אולם כבר היום מתחיל תהליך הסינון, הבחירה והטמעת התפקיד. בתקופה הקרובה יבחרו הרכזים מכל הסניפים מספר נציגים מכל סניף שלדעתם מועמדים פוטנצייאלים למילוי התפקיד. המועמדים יעברו ראיונות והכנה על ידי מחלקת בוגרים במנגנון ויקיימו מפגש ארצי במהלך חודש יוני, המפגש נועד לבחון שוב את המועמדים ולערב את כל המועמדים מכל הסניפים בהכנות למחנה קיץ. לאחר מחנה קית ולאחר כל חודשי ההכנה, בסמינר פתיחה יוכלו המועמדים להציג את עצמם והבוגרים יוכלו לבחור את המועמד הנכון בעיניהם. חשוב לחזור ולהדגיש שדרך בחירת המועמדים והרכז הצעיר נתונה לשיקול המרכז ויש לכבד את שיקול דעתו של המרכז בנושא זה. אני מקווה שתפקיד זה יוטמע בסניפים ושסוף סוך נוכל לומר שזוהי תנועת נוער שמורכבת מבני נוער ומנוהלת על ידי בני נוער גם ברמה הארצית. מקווה שעשיתי קצת סדר בעיניינים, אני יודע שזה היה קצת ארוך, אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים להפנות אלי... חיזקו ואימצו!

למעלה