רכזים צעירים

idanshaf2

New member
הוא טוב

פשוט רציתי לעשות קצת סדר כי היו פה קצת אי הבנות וחוץ מזה רציתי להבהיר את הרציונל שמאחורי התפקיד

ענבלל15

New member
../images/Emo108.gifאז זה ה"דרוש מנהיג"

שדובר עליו בקורס העשרהה... חח.. טוב שאמרתם לי :] הרכזת שלנו אמרה לנו לכתוב דף על "למה אני יכול להיות מנהיג" ולמי שיבחר יוסבר התפקיד... היא לא הסכימה לגלות במה מדובר. אז ככה, אני לא ממש בעד התפקיד הזה. חמישיות לא ממש בקיאים, והם לא יכולים להיות בתפקיד הזה. ושישיות-שביעיות-שמיניות עמוסים. אני חושבת, שאם מישהו מתאים זה שינשינים.. שהולכים לשנת שירות ממילא על מנת לייצג את התנועה ואת סניפם, פחות עסוקים לימודית-> ויותר מכירים את התנועה מכל בוגר אחר. חוץ מזה, שלא ממש נראה לי שזה תפקיד הכרחי.. אם רכז צריך עזרה שיבקש ספציפית בדברים מסויימים עזרה מהבוגרים.. כמובן שהוא יכול לשתף אותם וכאלה.. אבל בוגר שייצג את כל הבוגרים.. חסר טעם. ההנהגה ארצית לא הלכה, ותהיו מציאותיים- אין לנמו זמן, ומסתבר שאין גם כוח... אם מנהיג צעיר יפתור את כל הבעיות? אני בספק. בכל מקרה בהצלחה לכולם בתפקיד החדש שאולי יקבלו :]

idanshaf2

New member
"אין לנו זמן ואין לנו כח"???

ממש חבל לי לשמוע את זה... אין לכם זמן וכוח להנהיג?? אז למה לאזעזל יש את התנועה הזאת?? הרי מדובר בתנועת נוער... והבוגרים יודעים תמיד לבוא ולהגיד שלא נותנים להם לנהל ושהתנועה מנוהלת על ידי המבוגרים ושזה לא בסדר.. אז באים ונותנים לכם הזדמנות לבוא ולנהל... לקחת את העיניינים בידיים.. ואתם מתקפלים! אני אישית חושב שדווקא חמשוש הוא הכי מתאים לתפקיד כי הוא בא עם ראש פתוח ויכול לקחת את התפקיד לכל מיני כיוונים וגם הוא הכי פחות לחוץ מבחינת לימודים.. ולפי דעתי חמשוש שיקבל הדרכה אישית מהרכז שלו יגדל להיות בוגר הרבה יותר טוב... וחוץ מזה התפקיד הזה נבנה על סמך ניסיונות בתנועות אחרות שהם הוא עובד מצויין... אז אולי כדאי שתתחילו לחשוב למה אתם בתנועה הזאת... כי אם אין לכם זמן וכוח להנהיג אז אני באמת לא וידע למה אתם פה... ונכון שאני עונה לך אבל זה כתוב ברבים בכוונה כי אני בטוח שאת לא היחידה שחושבת ככה...

Guy90

New member
ענבל-בשביל זה אנחנו בתנועת נוער-

וככה גם השם שלה - תנועה של נוער - אנחנו אמורים להנהיג פה, המבוגרים אמורים לעזור, מה שלא קורה היום.

ענבלל15

New member
../images/Emo108.gifהייהיייהיייי... למה להתקיףףף?

אני יכולה להגיד, לשניכם, שבערך רוב החיים שלי זה מכבי- רוב השבוע שלי זה מכבי.. וזה בין הדברים שאני הכי אוהבת בעולםם.. וכשאמרתי אין לנו זמן ואין לנו כוח.. לא דיברתי עליי... למרות שבאמת אין לי זמן.. אני מכירה את הסניף שלי, אני רואה את הארצי- רוב הבוגרים במכבי כי כל המגניבים במכבי, כי החברים שלהם במכבי או לא יודעת למהה.. כשביקשו נציג להנהגת בוגרים, שזה הרבה פחות עבודה מרכז צעיר אף אחד לא התנדב.. ומה שאמרת על חמישיות- מה שאתה יפה מאוד.. ובאמת נחמד- אבל בתכלס חמישיות לא יכולים ללכת להנהגת בוגרים. אז איך הם יהיו רכזים צעירים?

idanshaf2

New member
אני ממש לא מתקיף

אוקי אז כל החיים שלך זה מכבי ואת מאוד אוהבת את מכבי אבל מה את עושה בתנועה?? איך את משפיעה?? ולמה את מזלזלת בעצמך (אני מניח שאת חמשושית).. לא נראה לך שאת יכולה לקחת עמדת מנהיגות?? למה תמיד המבוגרים צריכים להנהיג???

SoulDancer

New member
אני מסכימה עם הרעיון

אבל ממש לא רואה את זה מבוצע. כולנו יודעים שחלק מהאנשים לא יקבלו את זה שמישהו יותר צעיר מהם יהיה "מעליהם"...[בכוונה בגרשיים]. וגם יש עומס מטורף שגם אם מאוד מאוד רוצים להשקיע, אין זמן. זה שנים לחוצות אנחנו צריכים גם לעבוד להרוויח כסף [כי הרוב הולך על טלפונים לחניכים ובוגרים אחרים.........] וזה מצב שממש לא מתאים...אני חושבת שזה עלול גם להביא מכה חזקה לסניפים.. אולי זה מתאים לחלק אבל יש כאלו שממש ממש לא.

idanshaf2

New member
אני לא מסכים איתך...

עד מתי תתחבאו מאחורי העיניין של "אין זמן".. גם אני הייתי במצבכם ובגילכם וואלה מצאתי זמן להגיע לכפר המכביה לפעולות ולישיבות... אז השאלה היא באמת מה חשוב לכם לעשות.. כי לבוא ולהעביר פעולה פעם בשבוע זה יפה ונחמד אבל זה לא מספיק... תפסיקו לוותר לעצמכם ותתחילו לשאוף גבוה....

לשאוף גבוה לאן?!

להיות פעיל במכבי צעיר? אז נכון, זה חשוב. ונכון, אנחנו יכולים לשנות את העולם. אבל דוגרי, אין לי שום חשק שילד בגילי ינהל לי את הסניף ויגיד לי מה לעשות, ואנלא רואה שום סיבה למה, אם זה כבר נעשה, זה לא דמוקרטי. קופר.

SoulDancer

New member
לא מסתתרת..

אני אישית אם לא היה לימודים הייתי קופצת בשנייה מרמימה ידיים ונלחמת להיות בזה, אבל שוכחים לא רק את הלימודים אלא גם את ההורים. רק מ3 פעמים בשבוע מכבי ההורים לפעמים מתעצבנים שאנחנו לא משקיעים בלימודים, וכמה שההורים תומכים בתנועות נוער והכל הם תמיד מעדיפים שנחזור הביתה עם ציון טוב. אני מסכימה עם מה שקופר כותב פה על העומס בלימודים וגם על איבוד הדמוקרטיה.. כאילו משהו נעלם פה. זה לא הנוער הדינאמי ששואפים אליו.

כן, אין לנו זמן!

זאת מציאות!... יש כוח, אין זמן. אנחנו תלמידים!... חמשוש זאת השנה שלך לעבוד ולהוציא ציונים שתוכל להתקבל איתם לתיכון!!... ומשישית מתחילות גם הבגרויות. למה להפיל חצי משרה על בוגר? גם אם הוא רוצה בה?... אף אחד לא ישלם לו, הוא למעשה הזרוע המבצעת של המנגנון. זה עלוב. זה לא נקרא נוער דינאמי ומחולל שינוי, זה נקרא צביעות לא דמוקרטית. וזה מקומם לאללה.

assafein

New member
כל הרכזים יודעים על זה???

אני בטוח ששלומי הציג את זה אבל בקושי הייתי בסניף מאז הקורס העשרה... אולי שנה הבאה אני אנסה להיבחר, כי יש לי הרבה זמן בלי הכדורסל+ זה ממש מעניין

anat135

New member
אני חושבת שזה רעיון טוב-

עם כל הבעיות שהעלתם כבר לפני, חוסר זמן, שאנשים לא יקשיבו לאנשים שפיזית בגיל קטנים מהם אבל מבחינת תפקיד מעליהם.. אני חושבת שאת הכל אפשר לפתור.. זה אחלה רעיון! באמת. אם לוקחים כל שנה 2-3 בודרים מכל סניף לזה, ככה שמתחלקת העבודה, ואז על כל אחד יוצא תפקיד שאני חושבת לא לוקח הרבה יותר זמן בשבוע מהדרכה,למשל. זה יהיה מוזר בשנה-שנתיים הראשונות אבל זה יתפוס תאוצה, וזה רעיון אדיר לדעתי. חזק ואמץ

idanshaf2

New member
יש מישהו שכבר חושב לקחת את זה

על עצמו?? יש מישהו שמעוניין בתפקיד??

assafein

New member
אאאאניי...

כנראה שיהיה לי הרבה זמן בשנה הבאה... בלי הכדורסל
(תראו מה שמשלמים על שטויות
) אז את הזמן שהתפנה ננצל למשהו טוב חוץ מכיבה בפורום הזה
בכל מקרה, שלומי עדיין לא פרסם את זה בסניף...

noa08128

New member
האמת

כן חשבתי על לקחת את זה על עצמי. אבל עוד לא העבירו לסניף שלנו את כל הפרטים. בנתיים לפי מה שאני שומעת כאן ולפי מה שהבנתי יש לי קצת העיה עם ההגדרות תפקיד. ובקשר לאלו שאומרים שאין להם זמן. בולשיט! כבר 2 אני חברת הנהגה צעירה ומוצאים זמן. הלחץ היחיד זה בתקופה הנוכחית-וגם אז אפשר למצוא ימבה מקום. וחמשושים -התקופה שלכם של קבלה לתיכון אמנם מלחיצה אבל לכם יש עוד איכשהו חיים קלים. אתם לא צריכים לחשוש מהשטויות של ט' כיזה באמת שטויות. אני מקווה שבאמת תהייה הענות. אני עוד מנסה לדלות מידע על התפקיד.

למעלה