רכיבת אופנים כמחאה לשיחרור גלעד

מעסה11

New member
רכיבת אופנים כמחאה לשיחרור גלעד

אני מעוניין לארגן רכיבת אופנים שתחצה רחובות ראשים בתל אביב למען גלעד, אפשר גם עם רולרבליידס ,צריך סיוע בהשגת חולצות של גלעד שליט עדיין חי,אותן יצטרכו לרכוש הרוכבים באופן עצמאי או דרכי, המעונינים להשתתף יפנו אלי בפומבי או באישי ,תודה ,ובהצלחה לכול המתאמצים הקדושים (אנסה להשיג סיקור תקשורתי לרכיבה )

מעסה11

New member
זה טוב גם לבריאות,קצת ספורט...

y a u l a

New member
אולי תאיר את עיניי ותסביר לי

איפה פה המחאה? איך בדיוק מבטאים מחאה על חייל שבוי ברכיבת אופניים מאורגנת של 100, 200, 300 והלוואי שיהיו לך יותר מ- 10 אנשים...?! אני אודה לך על הסבר מפורט ואולי... אולי זה מה שיחזיר אותי לרכב על אופניים...

מעסה11

New member
רכיבה מאורגנת דומה להפגנה

כאשר עשרות אנשים רוכבים על אופניים,עם סמלי הקמפיין לשיחרור שליט, האפקט יהיה דומה לאפקט של הפגנה מול מעון ראש הממשלה בירושלים,כי זה יסוקר בתקשורת, ויגיע גם לאוזניו הכהות של ראש ממשלתנו,לאט לאט תחדור למוחו התובנה,ששיחרור גלעד היא המעשה הנכון

בני1234

New member
יתכן שזה ישפיע על הצד השני

כאשר בעזה יראו את מסע האופנים, הם יפתחו את הדלת לגלעד שליט ויגידו לו "לך תרכב על אופנים קצת........"

y a u l a

New member
עכשיו אתה נשמע כמו ילד תמים בן 12.

נכי צה"ל מפגינים מול אגף השיקום בתל השומר והיום מול משרד הביטחון בתל אביב זה היום הרביעי. ההפגנה מונה כ- 200 או מעט יותר נכים. כולם לבושים מדי צה"ל ובידי רבים מהם כרזות עם כתובות המספרות על הטיפול ה"מסור" שהם מקבלים מאגף השיקום. כמה תקשורת ראית שם?! עשרות אנשים שירכבו על אופניים עם סמלי הקמפיין לשחרור שליט, גם אם יסוקרו בתקשורת, לא יגרדו ולו במעט את הקירבה לבית ראש הממשלה בירושלים. אגב, גם מול בית ראש הממשלה בירושלים זה לא עושה הרבה. מה שכן, תכניס 1000 רוכבי אופניים עם שלטים וכרזות לרחבת הכנסת - שם יש סיכוי שתקבל הרבה תקשורת ואולי גם קצת אהדה של אלה שעדיין מצדדים בעסקת חילופי שבויים בכלל ובשחרורו של גלעד שליט בפרט. אגב, אם עד היום, שלוש וקצת שנים אחרי שנפל בשבי, עדיין לא חדרה למוחו של ראש הממשלה התובנה ששיחרור גלעד שליט הוא המעשה הנכון - אתה חושב שמסע האופניים הזה יחדיר אותה למוחו??!

מעסה11

New member
אצל ביבי תובנות מחלחלות לאט...בעזרת בוחריו

ביבי כמו רוב ראשי הממשלה,מחליטים על פי דעת הקהל בסקרים,במשאלי רחוב,או בהפגנות רחוב,אין להם דעה מוצקה אמיתית וחד משמעית משלהם,אלא רק נטיה לכיוון מסויים. לפעמים זה מגיע מחכמה,ושקילה רצינית ,של הטיעונים לכאן ולכאן. לכן ניתן להשפיע על החלטות ראש הממשלה,באמצעות פעולות מחאה קבועות ומתמשכות לאורך זמן.גם כמו רכיבת אופניים קבועה של עשרות אנשים,וגם כמו הפגנה מול משרד הביטחון או מעון ראש הממשלנה. אך אומרים: יגעת ומצאת- תאמין,קרי הפגנת וקיבלת -תאמין

גם אם השיקול היחיד המניע את ביבי זה הבוחרים

ואפילו אם יש היום רוב בין הבוחרים התומך בשחרור 1000 מחבלים רוצחים תמורת שליט, כמה זמן הרוב הזה יחזיק מעמד? דקה אחרי שיתברר איזה רוצחים שוחררו? דקה אחרי הפיגוע הראשון שאותם רוצחים יבצעו? עד הבחירות הבאות?

אני מבינה את היאוש שלך

אבל אין צורך להוריד את המוטיבציה לאנשים אחרים לפעול. מסע אופניים היא דרך מעולה להשיג את תשומת הלב הדרושה של הציבור, להביע הזדהות ולהפגין נוכחות-שזה הכי חשוב, הפעולה לא חייבת להיות באווירה מחאתית, אף על פי שברור שבכל פעילות למען גלעד יש מידת מה של מחאה:המחאה ברורה: גלעד חי ואנחנו רוצים אותו כאן,גלעד חי ואנחנו כאן,רוכבים, צועקים, מפגינים,כותבים, מתגייסים ועושים כל מה שרק אפשר כדי לעורר את הציבור-וכך יתעורר גם ביבי,משום שהציבור יהיה השעון מעורר שלו.

יונה1

New member
אם כך, אשאל גם אותך

האם יש לך דוגמאות מהארץ או מהעולם להצלחת מאבק שהתנהל באופן כזה? מסע אופנים "בסימן שליט", מלכת המדבר "בסימן שליט", ערבי שירה "למען שליט" הדלקת נרות מול הים "למען שליט" וכל יתר הפעילויות המטורללות נעשות אך ורק למען העושים עצמם. פשוט היום האופנה היא לציין "למען שליט", כי "למען רון ארד" יצא כבר מהאופנה. אבל כאמור, לא הכל אני יודעת וכמובן שלא בהכרח הצדק איתי - ולכן אני חוזרת ושואלת גם אותך, אם יש לך דוגמאות להצלחת מאבק. או ליתר דיוק, מאבק להצלת חיים, "כי אין זמן", בדיוק כפי שכתוב בתחתית הכרטיס שלך? כך או אחרת, אל תחששי לרגע שאוריד למישהו מוטיבציה. אם לא הקשיבו לי 3 שנים, הרי שגם בשלוש השנים הבאות אמשיך לדבר אל הקיר. אנשים תמיד ימשיכו לטייל ולרכב בשבתות, אנשים ימשיכו להשתתף בערבי שירה וללכת לתערוכות. ועד שגלעד לא יחזור, הם תמיד יקשטו את העשייה המהנה שלהם "בסימן שליט", כי זו אופנה נחמדה וגם מבטיחת פרסום והשתתפות.

יונה1

New member
נסיון נוסף, לחידוד השאלה

אם ילד של מכריך היה חולה אנוש הזקוק לניתוח דחוף ומציל חיים, אך בבית החולים היו מסרבים לאשפז אותו. מה מבין הפעילויות הבאות היית עושה? א. רוכבת על אופנים ב. מארגנת ערב שירה. ג. מחלקת בצמתים סרטים סגולים. ד. מארגנת את כל החברה להפגנת זעם בשערי בית החולים.

ביטוי לא נאות לדעתי, שהייתי מוחק: "מטורללות"

כינוי או הגדרה של פעילויות למען גלעד שליט, שבעיני מישהו מאתנו אינן יעילות ואינן משפיעות, כ"פעילויות מטורללות" הוא בעיני ולדעתי שימוש בביטוי שאילו אני מנהל ה'פורום', הייתי מצנזר. דיון ענייני לא מחייב שימוש בכינויים שמטרתם להכפיש ולהכתים. המשך המשפט, הטוען ש"הפעילויות האלו נעשות רק למען העושים עצמם", מרחיב את הביטוי "פעילויות מטורללות" אל "העושים למען עצמם", ועלול להכתים גם אותם כ"מטורללים", מעבר לטענה, שיש מה לבדוק אותה לגופה, שהאגואיזם של העושים מניע אתם לעשות למען גלעד שליט. בדיוק כמו בדיקה של הטענה (שכבר כתבתי כאן שבעיני היא מחוצפת ושקרית) של 'עמנואל', שבעיני ביבי העושים עושים למען ה"גרושים" שהם מקבלים בתמורה. להעביר את האמירה אל מישהו אחר, זה ממין הטענה השגורה במקומותינו: "זה לא אני ! זה הוא !" ("לא אני אומר; זה הוא, ביבי !" בלי להביע בקורת על האמירה, מעלה חשש שהמצטט מסכים עם האמירה. לא קראתי, עמנואל בדבריך: ביבי אמר, בניגוד לדעתי, או משהו דומה. עדיין אתה יכול לכתוב זאת, עמנואל). הנה 2 דוגמאות לניהול 'פורום' מבחינת 'נקיות-הלשון' בלי לפגוע בתוכן-הדברים.

יונה1

New member
תום - זה לא פורום בישול כאן!

לפחות חלק ממשתתפי הפורום סבורים שהם עוסקים בהצלת חייו של גלעד!!!!!!! ולפיכך אין אפשרות או צורך להשתמש במילים מכובסות. כשגלעד יחזור, ואכתוב על כל מה שקרה כאן בשנות שביו מאמר אקדמי, מן הסתם אכתוב: "פעילות עקרה, שנבעה מבורות ותמימות מוחלטת של המשפחה והפעילים". כרגע כל עוד הוא נמק בכלאו ונלחם על חייו ושפיות דעתו, אז גם בשיחות וגם בפורומים, אני אמשיך לקרוא לזה: הזוי, מטורלל, אימפוטנטי, מטומטם וכו'. אולי הבוטות תעזור.... מי יודע. הרי כולנו עדיין נפעמים ונרגשים מהעובדה שאתמול (סוף סוף) היו בירושלים 150 איש. ואני עדיין משפשפת בתדהמה את עייני כשאני קוראת שמטה המשפחה הבין סוף סוף שהמפתח לשחרור שליט נמצא בירושלים. אולי אם היו פחות מוחקים אותי כאן, ואולי אם הייתי משתמשת בלשון אפילו יותר בוטה, הם היו מבינים זאת כבר ביוני 2006.

את קצת מעליבה(אותי לפחות באופן אישי)

אני באופן אישי לא עושה שום דבר מהדברים אלה למען עצמי. מאז שראיתי את גלעד בקלטת אני מרגישה תחושה מוזרה, אני מרגישה שגלעד שליט הוא לא סתם איזה מישהו נידח, אלא נפש קרובה ואני אכן מרגישה כמו שכתוב בדיוק בחתימה שלי, שאין זמן
שבכלל אין זמן. אבל כל עוד הממשלה מתעכבת(בזמן שאנחנו מפגינים מולם בקביעות) אני לא חושבת שיש מניעה לעשות "פעילויות מטורללות". אנשים הולכים לתערוכות וטיולים אולי, אבל אני באופן אישי מתקשה לשמוח כשאני חושבת שלגלעד שליט אין יכולת אפילו להנות מהדברים הכה מובנים מאליו וכל כך הרבה זמן.. אני לא יודעת על איזו אופנה את מדברת, אבל בכל אופן זה לא אצלי. אני לא מכירה את הסיפור שלך, ומה את ניסית לומר 3 שנים שאף אחד לא הקשיב. אני יחסית חדשה פה בפורום.

יונה1

New member
ממש אין פה עניין אישי

אלא יש כאן ויכוח ארוך ואמיתי בן שלוש וחצי שנים, כיצד יש לפעול. אני מאד מעריכה את מה שמופיע בחתימתך (הציטוט של רון ארד). אולי גם תשאלי את דינה, שקפצה הנה לביקור קטן, מי הפיץ את המשפט הזה בין הפעילים. האמנם אנחנו מפגינים בקביעות נגד הממשלה?????????????????????????????????????????????? את מוכנה לומר לי בבקשה מתי בדיוק התקיימה ההפגנה האחרונה מול משרדי הממשלה? וממש לא התכוונתי לכך שאת פועלת על פי צו אופנה. אבל כדאי שתשאלי את מזכירת עמותת "ערים בלילה", עד כמה אופנתי היום לקשט כל עשייה שגרתית ובנאלית בתוספת הבזוייה "בסימן גלעד שליט", ועד כמה רודפים אחרי שבויים לשעבר שיואילו לקשט בנוכחותם את הארועים המביכים הללו. כבר כל כך שחקו והשתמשו בהם בשנים האלה, עד שהאופנה האחרונה נהייתה להזמין "נשות פדויי שבי". ממש הפכו לאצולה החדשה! ושוב, הביקורת ממש לא מופנית כלפיך,הרי את רק אחת מתוך 40.000 "חיילים בצבא שליט", שלא יודעים לנהל מאבק חברתי. זה ממש לא אישי....

מנסיון שלי במאבק אחר

תמיד יש ויכוח על איך לפעול... אין לי שמץ של מושג מי זאת דינה ואין לי שמץ של מושג מי הפיץ את המשפט בקרב הפעילים,לפי הרמז כנראה זאת את? אתמול הייתה הפגנה בירושלים,כל שבועיים נעשית כזאת, והלוואי ועוד ועוד אנשים היו מגיעים סה"כ פעם בשבועיים להפגין... את לא חושבת שיעיל שפדויי שבי נרתמים למאבק? באמת שאין לי כוח להתווכח, אני עצובה ומיואשת ומרגישה תקיעות. חשבתי לכתוב לראש הממשלה ואני לא מצליחה לכתוב, פתאום נתקעו לי המילים.

יונה1

New member
א. איזה מאבק אחר?

והאם המאבק האחר היה קשור להצלת חיים אמיתית? אני שואלת, כי לא דין מאבק להצלה ממוות ודאי ביסורים, כדין מאבק לאי סלילת כביש או כדרישה להקמת גן ציבורי. ובתכלס, ממש לא צריך להתווכח. מספיק להסתכל על מאבקי עבר שהצליחו ולפעול באופן דומה. ב. כן. אני פרסמתי את המשפט (סליחה נוספת על ה"אני, אני"). ג. כבר ביוני 06, בעקבות יוזמה של פדויי השבי להתגייס לפעילות, חשבתי שהם הגוף האפקטיבי ביותר שיכול לסייע לשבוי. ביולי 06, כתבתי בפורום שלהם שהורי השבויים לא יכלו אפילו לחלום על סיוע כל כך נכון ואפקטיבי. ואכן הם היו הראשונים "שיצאו לרחוב" למען השבויים. אלא שמסיבותיהם (המאד מוצדקות) הם הפסיקו את המשמרות שקיימו אחת לשבוע בכניסה למשרד ראש הממשלה. אבל התכוונתי לכך שהיום את כל הפעילויות ההזויות נהוג "לקשט" בפדוי שבי. לא בכדי הם מאסו בכל "קרנבל שליט" ומשתתפים רק בפעילות ראויה. ד. תהיי רצינית ותפסיקי להתייאש מאי כתיבת המכתב. המכתבים האלה הם ממילא עוד עשייה מיותרת לחלוטין. ה. אכן הלוואי ועוד אנשים יגיעו להפגנה בירושלים. הלואי שהם גם יפסיקו להשתמש שם בגימיקים של כלובים, "שמלות שליט", בלונים, סרטים ומדבקות על הפה. מאבק להצלת חיי אדם לא דורש שום "גימיק". ואולי ביום שיפסקו ה"גימיקים" האלה, אפילו אחזור לעמוד שם על יד קמנצינד ואולי גם דינה. הרי לא יכולתי לסיים את כתיבתי בלי "אני, אני, אני". סתם כי בא לי לעצבן את מי שזה מעצבן אותו (-:

למעלה