יחי הציניות.וגם-איזה מחקר אקדמי עשית אחרי MA
א. הציניות שלך, יונה1, והרפיית-הידיים של אלה העושים דברים שאת גורסת שאינם יעילים, לא מביאה (ראי בשטח) אנשים לעבור מפעילויותיהם השונות להתייצבות המונית מול המחסום לאיזור המוגן שמקיף את בית ראש-הממשלה. התוצאה היא אולי (ואולי לזה את חותרת) מחשבה שניה של הקוראים את דברייך, לגבי מה שהם עושים, שאולי הוא מיותר. וזה מתחבר ישירות לאחת הסיבות המרכזיות לאי-העשייה של רוב אזרחי-ישראל - המחשבה של "מה אני, האזרח הקטן, כבר יכול להועיל ולהשפיע ?!", עם המסקנה - "חבל על הזמן והמאמצים שלי. מוטב לי להמשיך בשיגרת-חיי". לזה את חותרת, יונה1 ? ועוד: כל אחד שאיכפת לו עד כדי רצון לתרום ולהשתתף, מנסה לעשות זאת בתחום קרוב לעשייה הרגילה שלו ולאיזור הגיאוגרפי של מגוריו וגם ליכולות שלו. רק דוגמה: תושבי עמק-הירדן יבואו במספרים גדולים יותר להתייצב למשמרת-מחאה בצומת צמח או למסע-אופניים מסביב לכנרת, מאשר לאוהל בירושלים. קמנצינד, כירושלמי, לא יבוא עד הכנרת. כך, מי שיודע 'להפריח בלונים' או לייצר סיכות-דש יתגייס לעשות זאת גם למען גלעד שליט, כי הוא לא יודע לדבר במגאפון, או לכתוב מכתבים לראש-הממשלה. האוהבים או יודעים לכתוב, או לנאום לפני קהל במגאפון, יעדיפו לעשות את זה. ב. קראתי לפני הרבה זמן את החלק שפורסם מ'עבודת-המאסטר' של יונה1 באוניברסיטה הפתוחה (לידיעת אלה שאינם יודעים על איזה עבודה אקדמית היא מדברת). ושאלתי: האם מאז כבר עשית מחקר או כתבת מאמר מדעי נוספים בנושא, מעבר לכתיבתך כאן ב'פורום גלעד שליט' ? אשמח לקרוא דברים נוספים, עדכניים ואקטואליים.