רכיבת אופנים כמחאה לשיחרור גלעד

../images/Emo13.gif

אני מתנצלת על חוסר התגובה שלי(קצת חיי אהבה סוערים ומאכזבים) אני לא זכרתי מה כתבתי, אני אעיין שוב בתגובתי ואענה בערב.

y a u l a

New member
תגידי לי את יודעת בכלל מה זה פדוי שבי???!

את יודעת מה עובר על פדוי שבי שצריך לספר את סיפורו מול קהל כזה או אחר ?! את יודעת כמה כוחות נפש הוא צריך כדי להעמיד את עצמו על הרגליים ולהחזיר את עצמו 35 או 25 שנים אחורה כדי לספר לך ולרבים שכמותך מה בדיוק הוא עבר לפני 35 או 25 שנים?! את יודעת כמה טיפולים פסיכולוגיים הוא צריך אחר כך כדי להחזיר את עצמו למסלול פחות או יותר נורמלי של חיים?! את יודעת כמה פדויי שבי לא מסוגלים אחר כך לחזור למסלול החיים ה"נורמלי" שבנו לעצמם אחרי ששבו מתקופת שביים רק כי פעם אחת סיפרו את סיפורם הנוראשאיתו חזרו בזמן אחורה?! את יודעת כמה בני משפחה (נשים וילדים) של פדויי שבי נמצאים מאחורי האדם האחד הזה שעמד מול קהל כזה או אחר וחזר אחורה בזמן, שאחר כך צריכות להתהלך על ביצים רק כדי להחזיר את ה"שקט" והחיים ה"נורמליים" הביתה?! את יודעת מה זה בשביל פדוי שבי לעמוד בהפגנה למען שבוי כזה או אחר שישוב הביתה כשאף אחד מחברי הממשלה לא יורק לכיוון, שלא לדבר על מה עובר עליו כשהוא עומד בהפגנה שכזו ומולו עומדת משפחה שכולה של פלוני/ת שמביעה את דעתה בהפגנת נגד למה לא לשחרר את השבוי הזה או האחר ?! אז כן, אולי יעיל שפדויי שבי נרתמים למאבק. אבל יעיל שהם יירתמו למאבק הנכון ולא לכל מאבק שצץ חדשות לבקרים ! וכשאת אומרת לי שבהפגנה היו 150 איש, אני יכולה לומר לך שבתוכם היו מעט מאוד עמך ישראל. ואת יודעת למה?! כי לעמך ישראל מתאים להתגייס לצבא של גלעד שליט. לצבוע כרזות בכחול לבן. להגיע לערבי שירה בת"א. להפריח בלונים / יונים ופרחים. לצאת למסעות אופניים. או להמליך מלכות במדבר. שם יש רייטינג. בהפגנה מול בית ראש הממשלה בירושלים כבר אין רייטינג - לכן לשם אין מה להגיע. הפגנה מול בית ראש הממשלה בירושלים כבר לא מוכֵר. שם כבר לא יראו אותי ב TV אז מעתה והלאה נמציא המצאות חדשות שאולי יעניינו את התקשורת שאולי תטרח לשלוח איזה כתב זוטר עם צלם ואיש סאונד (את יודעת כמה כסף זה עולה ???!) ואז יראו אותי ב TV ! או-הו - עכשיו היה כדאי ! עכשיו כולם יכירו אותי במכולת ! יעריצו אותי... יקירתי, כשאת רוצה שפדויי שבי יירתמו למאבק - לפחות תרתמי אותם למאבק הנכון. זה לא שהם לא יהיו ברבות מההמצאות החדשות שיקומו - הם יהיו ורבים הפעמים שהם גם ישאו דברים כאלה או אחרים. אבל תחשבי עליהם. מה הם צריכים לעבור לפני ואחרי כדי להחזיר את עצמם למסלול חיים נורמלי... ואין פה שום ויכוח. יש פה דיון על דרך. ואם לך נתקעו המילים... מה אני צריכה לומר עם התשובות שאני צריכה לספק לכל מיני "חדשות לבקרים" כאלה או אחרים שמבקשים בדיוק כמוך, לרתום את פדויי השבי למאבקם הצודק להשבתו של גלעד שליט...

2 הערות + קישור

1. לא אני צריך להסביר מה היא עמותת 'ערים בלילה' ומי הם 'פדויי-השבי'. יונה1 צעשה זאת טוב ממני. 2. למרות שיונה1 יודעת הכל, מסתבר שלא באמת הכל היא יודעת. למשל, היא אינה יודעת שבשבוע שלפני סוכות היתה נוכחות מול משרד-ראש-הממשלה בירושלים, שאפילו 'הקפיצה' את מאבטחי-המקום, שטרחו לבדוק תעודות, לשאול שאלות ולשדר במכשירי-הקשר שלהם 'למעלה' על הנוכחות ההיא. כרמז: באותו היום התקיימו במשרד ראש-הממשלה הדיונים שאישרו את שחרור 21 האסירות הפלשתיניות והביאו להעברת קלטת-הוידיאו של ערב-סוכות, והיה מי שנרמז על כך בעוד מועד... 3. קבלו קישור לסיקור ההפגנה ביום שישי 6.11 מול מחסום-היציאה מאזור הבית בו גרים ראש-הממשלה: http://www.gilad.org/news/99/19/%d7%a1%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%94%d7%94%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%a6%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%95%d7%9f-%d7%a8%d7%90%d7%a9-%d7%94%d7%9e%d7%9e%d7%a9%d7%9c%d7%94/

y a u l a

New member
תום ידידי

א. לצערי לא הצלחתי לפתוח את הקישור ששלחת כך שמן הסתם אינני יכולה להגיב לכתוב בו... ב. זה בדיוק העניין - הפגנות שיקפיצו את מאבטחי בית ראש הממשלה צריכות להיות כל הזמן. המאבטחים צריכים להיות עסוקים כל הזמן במפגינים. לבדוק להם תעודות זהות. לחטט להם בקרביים. העיקר שלא יעמדו בשנטי כל השנה ! ככל שהם יוטרדו יותר - ראש הממשלה יהיה מוטרד יותר (בוא נגיד שבמקרה שלנו לשרה'לה יצא עשן מהאוזניים עד שהיא תעשה בשביל כולנו את העבודה הטובה ותטריד את ראש הממשלה...
) בוא נספור יחד כמה הפגנות כאלה היו שהקפיצו את מאבטחי רוה"מ מול ביתו בירושלים... אני לא זוכרת אפילו אחת. יודע מה בוא נהיה פֶרִים... אולי אחת נוספת... לא צריך לחכות לקטלת או מכתב מגלעד שליט - זה צריך להיות כל הזמן ובמיוחד כשאין "סימן חיים" קונקרטי !

יונה1

New member
הצחקת אותי

אין בכך כל חדש! אני מכירה מישהי שמאבטחי רה"מ לקחו את תעודת הזהות שלה כבר לפני 3 שנים כשעמדה בכביש המוביל ללשכתו (תשאל את חזי שי, הוא היה איתה שם באותו בוקר). אני מכירה גם מישהי שמאבטחי רה"מ לקחו את תעודת הזהות שלה בשבוע הראשון לאוהל המחאה מול בית רה"מ (תשאל את רותי, היא שמעה על כך בטלפון). מסתבר שאין הרבה קשר בין תעודות זהות לשחרור גלעד.

אפשר להבין למה את כועסת עליי?

אני כבר מתחרטת שנכנסתי לפורום הזה. "את יודעת מה זה פדויי שבי" אני לא קראתי לאף פדויי שבי ולא הזעקתי ולא הטרדתי אף אחד
אני יודעת ובטוחה שקשה להם לחזור כל פעם מחדש לסיפורם, אני לא יודעת כמה פעמים קראו להם או לא קראו, אני נרתמתי למען גלעד שליט,הנחתי שפדויי שבי מגיעים למאבק מתוך הזדהות שלהם עצמם, התקיפה שלך לא במקום בכלל. אני בסה"כ בעלת כוונות טובות, ואמנם אינני מכירה מכירה את פדויי השבי באופן אישי, אבל ליבי יוצא אליהם.

y a u l a

New member
זרקת כלאחר יד משפט "את לא חושבת שיעיל שפדויי

שבי נרתמים למאבק?" ואת לא היחידה שאומרת ו/או חושבת ש"יעיל" שפדויי שבי יירתמו למאבק. אף אחד לא חושב מה עובר על פדויי השבי בראיון בן שלוש דקות אצל רפי רשף ב TV או ראיון בן עשר דקות אצל אסתי פרז ברשת ב' וכדומה. את המאבק על שחרורו של גלעד שליט התחילו פדויי השבי מול משרד ראש הממשלה בירושלים ב- 2006. מאז ועד היום עברו יותר מדי ימים בירדן ולכל פעילות, הזויה ככל שתהיה, מבקשים את עזרתם של פדויי השבי. אני לא כועסת עליך באופן אישי, אני כועסת על חוסר המחשבה בקריאה לפדויי השבי ולכן גם אמרתי שהם כולם מוכנים לעזור רק קחו בחשבון לאיזו פעילות אתם קוראים להם, כשלכל ההזויות תשאירו אותם בחוץ כי כך או כך - לא קל להם! חוצמזה שאני באמת לא מכירה אותך באופן אישי, ואני מקווה שלא תקחי את מה שאומר באופן אישי מוחץ אבל כל האמירות האלה של "מתחרטת שנכנסתי לפה" או מצער/ת שדיברתי וכו' וכו' - עליי זה באמת לא עושה שום רושם. בא לך להגיד את מה שאת חושבת - תגידי ותדעי גם לקבל ביקורת, ככל שתהיה. בא לך להיעלב מכל אחד שיושב מאחורי הצג ומבקר אותך - שייערב לך. ואם את עדיין חושבת לעשות למען וכו' וכו' - לפחות תעשי את הדבר הנכון. מאחלת לך בכל לבי בריאות ואושר

היי../images/Emo140.gif

אני מתנצלת אם נפגעת מהאמירה שלי.. לא מצאתי מילה נכונה ויבשה יותר מ"יעילות"... אני אומר לך את האמת בשיא כנותה, אני חשבתי שפדויי שבי לא נקראים ע"י גורמי המאבק, אלא הנחתי שבגלל מה שעבר עליהם הזדהותם עוררה בהם את הרצון להירתם מעצמם. אני בטוחה שקשה לפדויי השבי,והייתי רוצה לחבק את כולם חיבוק חם מהלב
גם אני מאחלת לך מכל ליבי אושר וכמובן הכי חשוב בריאות

y a u l a

New member
"גורמי המאבק" או אלה יותר נכון "מטה המאבק"

יודעים כבר מי הם פדויי השבי, וחלקם עדיין נראים בהפגנות בירושלים. אבל כן - מטה המאבק אכן קורא לפדויי השבי לתת יד ולעזור הבעיה היא שכמו שאמרתי קודם הפעילויות הופכות הזויות מיום ליום שיש דברים שגם פדויי השבי, עם כל הכבוד שהם רוחשים לגלעד שליט, לא מסכימים להם. ואם מעניין אותך קצת מה קורה / עובר על פדויי השבי, הייתי מציעה לך להיכנס לאתר הזה: http://www.erim-pow.co.il/index.php ואת בהחלט יכולה להביע גם את דעתך בפורום האתר. אנחנו מקבלים את כו-לם בשמחה גלויה
ומכיוון שאין פה |לחיצת יד| להפסקת האש שביננו ולהשכנת השלום אני אשלח לך
שתשמש כיונת שלום ואשיק איתך כוסית
שבת שלום

שבת שלום../images/Emo70.gif

תודה על ההזמנה לאתר של ערים בלילה.. מאז שהתחלתי להתעניין בשבי נכנסתי לא פעם אל האתר הזה, ואמש אכן גיליתי שיש שם פורום, אבל קצת חששתי
כך שעכשיו, אחרי שהזמנת אותי לשם אני ארגיש הרבה יותר בנוח
קבלי ממני
בחזרה וגם
כוסית יין לכבודנו.. שתהיה לך שבת נהדרת

3 יעדים בדרך למטרה

לעניות דעתי, למען המטרה של החזרת גלעד שליט הביתה בהקדם, ישנם 3 יעדים 'בדרך': 1. לחץ על מקבלי-ההחלטות בישראל, ובראשם ראש-הממשלה. 2. לחץ על המחזיקים בגלעד שליט ועל מקבלי-ההחלטות בצד שלהם שעשויים לגרום לשחרורו של גלעד. 3. 'תחזוקה' מתמדת של הנושא בסדר-היום של המחליטים ב-2 הצדדים, כדי שהנושא לא ידחק וידחה למקום נמוך ו'מאוחר' בסדרי-העדיפות, והלחץ על מקבלי-ההחלטות לא יפחת (דברים המזינים זה את זה). ישנם כמה יעדי ביניים, וכמה 'מנופי-לחץ' כדי להשיג את יעדי-הביניים הנ"ל, בדרך למימוש המטרה הסופית - שחרור גלעד וחזרתו הביתה. חלקם פומביים וחלקם חסויים מטבעם ונעשים 'מאחורי-הקלעים. ה'גימיקים התקשורתיים' וה'קמפיין' על שלל הפעילויות, הארועים, והמעשים בא להשיג את מטרה 3 ובאמצעותה את 2 המטרות הראשונות. לדוגמה (רק דוגמה אחת מרבות): הקמת האוהל בירושלים נועדה ליצור לחץ על ראשי הממשלה בישראל. הקמת האוהל במחסום ארז נועדה להעביר מסרים וליצור לחץ על מקבלי ההחלטות ברצועת-עזה, בין היתר באמצעות בני-המשפחות של האסירים הפלשתינים (יש עוד 'מנופי-לחץ' עליהם, אבל בתגובה שממילא קמנצינד יטען ש"אין כוח לקרוא אותה" בגלל אורכה, אין מקום לפרט אותם), ובאמצעות דיפלומטים ועתונאים הנכנסים ל'רצועה' בעשרותיהם כמעט בכל יום. בהחלט דרוש לבדוק באופן שוטף או לפחות מדי פעם את האפקטיביות של הפעילויות האלו. 'מבחן-התוצאה הסופית' הוא אמנם המבחן הקובע, אבל הוא יוכל להעשות רק כאשר התוצאה הסופית (שחרורו של גלעד) תושג או לא תושג בתוך טווח-זמן נראה לעין (כמו לגבי רון ארד). בהחלט יש מקום וחשיבות ללמוד מנסיון מקרים דומים בעבר, בהתייחס לשוני ביניהם לבין עניינו של גלעד. בינתיים מה שניתן לעשות זאת בדיקה האם מצטברים בעקבות הפעילויות הנעשות, 'פירורים' במשקל של מיליגרם, מעין 'אניצי-קש', שמשקלם המצטבר יביא בסופו של התהליך ל'הכרעת-הגמל', ולהשגת המטרה הסופית המיוחלת.

יונה1

New member
מעניין

ומה יקרה בעתיד, כאשר יפול חלילה טייס שלנו בשבי האירני? נשב כולנו בגבול אירן? גם לא ידוע לי שאמא של יוסקה גרוף ישבה מול הגבול הסורי. השיג והשיח (והלחץ הלא קיים), חייב להיות רק על מקבלי ההחלטות הישראלים בירושלים כל סטייה מהיעד, מחטיאה את המטרה, מבלבלת את הפעילים בעלי הרצון הטוב (אך התמימים וחסרי ההבנה והנסיון) ומוציאה את העוקץ מהפניית האצבע לכתובת הנכונה. קח בחשבון שכל פעיל שרץ לגבול,רוכב על אופנים, או עומד מול משרדי הצלב האדום - הוא פחות אדם נוסף בירושלים. ב-73 פרסמו הורי השבויים מודעה בעתון שפונה לגולדה מאיר (ציטוט מהזכרון): "המליצו לנו לפנות לאפיפיור, אבל לא האפיפיור שלח את הבנים שלנו למלחמה. את שלחת! ואת אחראית להחזרתם!". כל פעם מדהים אותי מחדש, עד כמה אותם אנשים נאיבים וקונפרמיסטים (כמו שכולנו היינו בשנות הששים ותחילת השבעים), היו בעלי חושים חדים ומצויינים למחאה. ללא ספק אחת הקבוצות המרתקות שפעלו בכל תולדות ישראל. ומעל מעל הכל - הבנים שלהם חזרו הביתה לאחר 8 חודשים!!!

dafna345

New member
גם זו דרך למחאה../images/Emo229.gif

רכיבת אופניים היא מעין הפגנה על גלגלים שהרבה אנשים נחשפים אליה. היא מעודדת קודם כל הזדהות,חיזוק ומעוררת למחשבה: "מה אני עושה למען שיחרורו של גלעד..." כל הכבוד על היוזמה הברוכה הלוואי שיכולתי להצטרף אלא אם כן יחווה עם ישראל בלידת אופניים.....

יונה1

New member
מעניין מאד

הייתי מאד שמחה לשמוע ממך אילו מאבקים חברתיים כבר הצליחו בעזרת רכיבה על אופניים (אפשר להביא לי כמובן גם דוגמאות מהעולם כולו ולאו דווקא מישראל). "הזדהות, חיזוק ומחשבה" נערכים כל שנה גם למען רון ארד. צעדות, רכיבות, בלונים וטקסים. (כבר 23 שנה אגב).

dafna345

New member
חבל ../images/Emo10.gif

חבל מאוד שאת קטנת אמונה ולא רק שאת לא מביעה תמיכה את גורמת בדיוק להיפך. הנחת הנושא על סדר היום בצורה כזו חשובה לא פחות מכל מאבק ומשא ומתן

יונה1

New member
דפנה, שאני אהיה קטנת אמונה../images/Emo35.gif

אני???
חס וחלילה! חלילה וחס! פשוט עיסוקי הוא מחקר אקדמי בתחום המחאה וחשבתי שאולי יש בידיך איזה חידוש בינלאומי שעליו טרם שמעתי. וממש, אבל ממש לא התכוונתי לגרום לההיפך. אדרבא, אולי אם תרכבו על אופנים עם "חולצות שליט", כשבצד אחד של הכידון קשור סרט צהוב ובצד השני בלון כחול, יהיה לזה אפקט שישפיע גם על החזרתו של רון ארד וכך יהיו לנו שתי ציפורים לפחות בלב, אם לא ביד.

יחי הציניות.וגם-איזה מחקר אקדמי עשית אחרי MA

א. הציניות שלך, יונה1, והרפיית-הידיים של אלה העושים דברים שאת גורסת שאינם יעילים, לא מביאה (ראי בשטח) אנשים לעבור מפעילויותיהם השונות להתייצבות המונית מול המחסום לאיזור המוגן שמקיף את בית ראש-הממשלה. התוצאה היא אולי (ואולי לזה את חותרת) מחשבה שניה של הקוראים את דברייך, לגבי מה שהם עושים, שאולי הוא מיותר. וזה מתחבר ישירות לאחת הסיבות המרכזיות לאי-העשייה של רוב אזרחי-ישראל - המחשבה של "מה אני, האזרח הקטן, כבר יכול להועיל ולהשפיע ?!", עם המסקנה - "חבל על הזמן והמאמצים שלי. מוטב לי להמשיך בשיגרת-חיי". לזה את חותרת, יונה1 ? ועוד: כל אחד שאיכפת לו עד כדי רצון לתרום ולהשתתף, מנסה לעשות זאת בתחום קרוב לעשייה הרגילה שלו ולאיזור הגיאוגרפי של מגוריו וגם ליכולות שלו. רק דוגמה: תושבי עמק-הירדן יבואו במספרים גדולים יותר להתייצב למשמרת-מחאה בצומת צמח או למסע-אופניים מסביב לכנרת, מאשר לאוהל בירושלים. קמנצינד, כירושלמי, לא יבוא עד הכנרת. כך, מי שיודע 'להפריח בלונים' או לייצר סיכות-דש יתגייס לעשות זאת גם למען גלעד שליט, כי הוא לא יודע לדבר במגאפון, או לכתוב מכתבים לראש-הממשלה. האוהבים או יודעים לכתוב, או לנאום לפני קהל במגאפון, יעדיפו לעשות את זה. ב. קראתי לפני הרבה זמן את החלק שפורסם מ'עבודת-המאסטר' של יונה1 באוניברסיטה הפתוחה (לידיעת אלה שאינם יודעים על איזה עבודה אקדמית היא מדברת). ושאלתי: האם מאז כבר עשית מחקר או כתבת מאמר מדעי נוספים בנושא, מעבר לכתיבתך כאן ב'פורום גלעד שליט' ? אשמח לקרוא דברים נוספים, עדכניים ואקטואליים.

יונה1

New member
כן

מאמר שלי בנושא התפרסם השבוע בכתב העת Social Movement Studies Journal of Social, Cultural and Political Protest, Volume 8 Issue 4 2009 בנוסף, אני מאד מבקשת שלא תשקר כאשר את מצטט אותי. לא אמרתי שכלום לא השתנה ב-15 שנים האחרונות, אלא שיש לי ותק של 15 שנה בתחום הפעילות החוץ פרלמנטרית! כלום לא השתנה? נו באמת! היה לנו למשל רצח של ראש ממשלה. וזו רק דוגמית קטנה לשינויים בזירה החוץ פרלמנטרית. על יתר השינויים (למשל השינוי הדרמטי שהוכיחו המשפחות בשנים האחרונות, שבמקום הספקנות לה היית מצפה, גילו קונפרמיזם), לא בא לי לכתוב לך, כי ממילא אתה לא מבין מה שאני כותבת.

יונה1

New member
עוד הערות קטנות לתום

א. אני שמחה מאד שקראת "חלק" ממחקרי. אם היית טורח, יכולת למצוא גם את כולו. ב. היית איתי בכנס שבו איתן הבר הציע פרס של 10.000 דולר למי שיענה לו על שאלה מסויימת הנוגעת לשבויים. אתה גם זוכר מי היה היחיד שענה לו. ג. לצערי לעזרת משפחות רגב, גולדווסר ושליט עמדה ועדיין עומדת בקיאותו של מישהו שהוא רק בעל תואר שני בתחום פעילות הורי שבויים. כנראה הם עדיין מחכים שפרופסור כלשהו יפרסם מחקר דומה. לעומת זאת, אם הם מחכים שאקבל דוקטורט, לצערי (וצערו הגדול יותר של גלעד), נאלץ להמתין כמה שנים. אתה יודע... זו עבודה קשה שלוקחת הרבה זמן. ואם בתחום האקדמי עסקינן.... כדי לכתוב על השטויות, הנאיביות ובזבוז הזמן, מספיק פה סטודנט לתואר ראשון הכותב עבודה סימינריונית. בעצם, בכלל מספיק מכתב פשוט למערכת הארץ שפירסם מישהו (ללא השכלה אקדמית, ככל הידוע לי), שכתב: "למה אתם לא שורפים צמיגים?"

למעלה