רכיבת בוקר בגלבוע - טימון כנס |בבקש

imeilik

New member
רכיבת בוקר בגלבוע - טימון כנס |בבקש

אני והחברה (שלושה עד שישה) מתכוונים להגיע ביום רביעי בבוקר לרכיבה קצרה (שעתיים / שעתיים וחצי) לפני העבודה. מה שיש לי בראש זה לטפס מהדרך ס"ש הירוקה להר ברקן, ראיתי שקראת לזה 6X600, ואח"כ לרדת בסינגל האדום. מכיוון שמעולם לא עשיתי את המסלול יהיה נחמד לקבל חוות דעת ועדכוני עבירות. אנא צור קשר בדוא"ל [email protected] מחר אני בחרמון אז ייתכנו עיכובים בתגובות. תודה מראש ישראל.

timon1

New member
גם לי יש את הטלפון שלו, מי מבקשת?

במה אפשר לעזור לגברת אמא2X?

imeilik

New member
טעות לעולם עוזרת ../images/Emo15.gif

אמאX2 הוא שמה הספרותי של אישתי מפורום הורים ... באמת התפלאתי שלא נזדקקתי לסיסמא (בד"כ אני מתחבר מהעבודה ולא מהבית). תודה לכולם על התגובות, עדיין היית מעדיף שיחה קצרה עם האדון טימון. לעיונכם המסלול המתוכנן: עליה בסגול, ירידה בירוק עד פיצול ל: אופציה א' - כחול, נראה "קצת" בעייתי אופציה ב' - כתום, מתחבר חזרה לס"ש הירוק. אנא שלחו (טימון / אלונסקי) את הטלפון ל: [email protected] תודה אבאX2 המכונה בד"כ ישראל

alonaski

New member
ישראל,ישראל,ישראל... ../images/Emo13.gif

שמע! דבר ראשון - העמק הנעלם הוא מאוד לא רכיב! מדובר בסידרה של מדרגות סלע שאני, בתור מדריכת טיולים, לא לוקחת לשם קבוצות של ילדים מתחת לגיל 10 כי הירידה היא לא קלה!! (-רגלית, הכוונה). מה שכן, מאוד ממליצה לך - בהקשר למפה שלך - לעלות בסגול, לרדת בירוק ולפנות ימינה להמשך ירידה בכתום! זה נראה לי הכי אחלה!!! הקטע ה"ירוק" הוא שביל יפהפה ועובר דרך עין הסמל (סרג'נט צ'ארלס רוזנפלד - אם אני זוכרת נכון...). מתי אתה הולך לרכוב את זה? (בודקת אם אפשר להצטרף...)

imeilik

New member
להלן הלו"ז

מחר, רביעי, שני באפריל כ"ט באדר ב' תשס"ג הצעתך התקבלה (הכתום). הלו"ז למחר (משמע שאת מוזמנת): 06:30 - זורקים פדל מבית אלפא 09:30 - בחזרה ברכבים 10:00 - בעבודב ביוקנעם 10:30 - אחורי המקלחת, תחילת עבודה. יש לי עוד כמה שאלות: האם תהיה בעיה להכנס עם הרכבים לבית אלפא / חפציבה ב 06:30 ? האם היציאה מהקיבוץ חסומה בגדר ושער ? הסימון של הסינגל האדום סמוך לפיסגה (מצפון לכביש) קטוע, מה קורה שם ? אם אין לך תשובות אנא שילחי לי את הטלפון של טימון ל [email protected] אז את מצטרפת ?

alonaski

New member
אני מצטרפת לחלק של... ../images/Emo13.gif

המקלחת!
משני טעמים: 1. זו כנראה תהיה רק השעה שאתעורר (ולא לפני זה). 2. לגלבוע כבר עליתי כמה פעמים בחיי! אבל מעולם עוד לא... התקלחתי איתך!
אז כמו שאתה מבין, מכיוון שלא הזמנתי צימר בבית אלפא-חפציבה לסופ"ש הזה של שלישי-רביעי... אז כנראה שלא אצליח להגיע...
לגבי המסלול האדום בפיסגה - הוא מכוון למגדל תצפית שריפות שיש על פסגת הר ברקן ושם - זהו שביל האיריסים - סינגל חמוד! אבל לא ממש הזמן לרכוב שם כי מלא פרחים עדינים צומחים להם בשולי השביל... (לפחות, אם אתם מתעקשים לרכוב שם - אז בזהירות בזהירות!!). אה, רגע! אם אתה רוכב על הסינגל הקטן (לא מסומן - סתם שביל מקומי) לכיוון מזרח - צפון מזרח מהמגדל, אז השביל מתעגל צפונה ומוריד אותך חזרה לכביש - חוצה אותו ועורב לצד השני לשביל תצפית על העמק! אם אתה ממשיך בהתמדה על השביל הזה - הוא יביא אותך קרוב מאוד לפתח בגדר - שם תעבור (-גדר מסתובבת) - כדי להמשיך בשביל לכיוון עין הסמל בואך העמק הנעלם...! מאוד מבקשת רק - אם תמצא שם מטיילים על השביל (שמיועד למטיילים) - אז תוותרו על הרכיבה עליו ותרדו לכביש! כי זה באמת לא ראוי ונוגד את כל הסכמי השמירה על הטבע! (אגב, אני מתכתבת עם מורי ורבי לענייני אהבת הארץ - אורי דביר שהוא גם העומד בראש ועדת סימון שבילים בארץ והוא מאוד לא מרוצה מהעניין הזה שרוכבים מתגלגלים על שבילי הולכי רגל בין אנשים... סיכמנו כבר שאנחנו צרכים להפגש ולנסות למצוא פתרון לעניין ולי דווקא יש כמה רעיונות...). דבר אחרון - אל תתפתו לעלות על "דרך הפטרולים" = זהו השביל לרכב שמקיף את היער ופונה דרומה לכיוון השומרון - מאוד לא ביטחוני!! הכפרים העוינים פקועה וג'ילבון נמצאים ממש קרוב! אתה עומד לרכב מחר את המסלול שאני מתכננת כבר מהסתיו האחרון...!!! אז אם תרצה לחזור אליו שוב - תגיד לי!
אולי יצא לנו לעשות אותו יחד... לגבי חניית הרכב, הכי ממליצה לך - להחנות בתחנת הדלק שצמודה לכניסה לגן השלושה (-בדיוק בפתח כביש 6666 שעולה לגלבוע דרך המחצבות) - משם אתה נכנס לשדה לכיוון בית אלפא (או חפציבה. הם מחוברים ואני אף פעם לא יודעת מי זה מה...), נכנס לבית אלפא, עובר מתחת לבית העלמין שלה (הקברים - משמאל), נכנס לקיבוץ - ומתחיל לטפס שם על הכביש לכיוון "הגן היפאני" (-מעין פינת חמד). אמורים להיות שלטים לגן היפאני... (נ"צ עבורך - אתה אמור לעבור את בריכת הקיבוץ מימינך). מהגן היפאני - חפש את הנקודה הדרומית מזרחית שלו - צא ממנו משם דרך העצים/שיחים - ותמצא את עצמך על השביל הרחב והתלול - "דרך המלך" למעלה להר ברקן! אחרי כרבע שעה בערך תגיע לאנדרטה של העמק. משם העליה נהיית הרבה יותר הגיונית וסלחנית...

imeilik

New member
תודה ../images/Emo24.gif

הבנתי כבר שהטלפון של מר טימון הוא הסוד הכי שמור במדינה. תודה על הפירוט הנרחב, נשתדל לא לפגוע בטבע / מטיילים עדכונים מחר

IlanShacham

New member
ישראל - אתה לא יוצא לשום טיול...

לפני שאתה מעלה את התמונות מהניווט
עבדתי קשה בשביל התמונות האלו
סתאאאם. תעשה חיים.

גונטוב

New member
לוח זמנים

אני עולה מחר יום ד' בשעה 8:30. דרך השביל הסגול, משהו כמו שעה עליה, כולל הפסקות לנוף ולשתיה.

יורם חן

New member
ישראל, קצת מידע ../images/Emo70.gif

העליה בירוק קשה, אני עשיתי אותה בירידה, ואין בעיות עבירות (חוץ ממגבלת דופק) לגבי הסינגל האדום הוא נחמד מאוד ולא מסובך בכלל עד לקטע האחרון שבו זה ניראה רק להולכי רגל ומשם מטפסים חזרה (שמאלה ) לכביש דרך נוף גלבוע

רמי לשם

New member
עשיתי עם טימון את המסלול הזה

לפני חודש וחצי לפחות בחלקו. העליה בירוק היא מה שארז אזרחי כינה פעם (על עליה אחרת - דרך נוף נחל דולב) "אחלה אימון עליות" היא ארוכה וחלקה הראשון (עד אחרי האנדרטה) תלול למדי. קצת אחרי שהסימון הופך לשחור מתחילות הסרפנטינות וזה המקום לשאוף אויר ולהעלות פלטה ולהתחיל להינות מהנוף. את הסינגל האדום עשינו רק בחלקו הקטן על הר ברקן בעצמו וראה את הודעתו של יורם. אנחנו המשכנו על הכביש עד אחרי מעלה גלבוע, כ300 מטר אחרי הכניסה לבסיס יש פניה שמאלה לדרך עפר שמובילה עד לעמק באיזור רשפים. ירידה מאוד כיפית טכנית מעט אבל לא היסטרי. כל העסק לקח כשלוש שעות אבל צריך שתהיה קבוצה של רוכבים בכושר בינוני+ בשביל זה.

timon1

New member
אוקיי, להלן המידע שברשותי

כל הטיפוס = חפציבה>ברקן בשביל הירוק [שים לב שהעליה מחפציבה מתחילה בשביל שמתחבר לירוק והיא גם האופציה השפויה יותר, בסופו של "שביל הנחש" יש צומת T, מולה תראה בבירור את הסימון הירוק על קיר הסלע] עביר ונטול בוץ לחלוטין, נהפוך הוא, עקב הקרבה לגשמים הקרקע מהודקת למדי ואין את דרדרת הקיץ האופיינית לשביל. הסינגל מתחיל ממש מפסגת הברקן כ20 מטר בערך לפני החיבור עם כביש נוף הגלבוע, רואים את הסימון הדום על סלע גדול מתחת לאחד מעצי החרוב מצד ימין של הציר ירוק כשפניך למעלה, את הסינגל מעולם לא רכבתי [מה שמרמז על המגמה לסופ"ש הקרוב...] אבל נאמר לי שהוא מבוסס על שבילי פרות מאנשים שרכבו בו ולאחר ימי השמש האחרונים + טיפה לפני השרב, נראה לי שבחרת במועד האופטימלי לעריכת הרכיבה הזו, בהצלחה לכם ואשמח לענות על שאלות נוספות אם יש. תהנו שם וספרו לנו חווייות, אריאל דקל.

kraps

New member
סליחה, שאלה

איפה זו המסעדה הזו המגניבה, עם המרפסת מעץ עם עצי חרוב ואוכל גורמה? זה בעין ריחן? או שאני מתבלבל?

kraps

New member
כן! כן! בדיוק זה!

למיטב זכרוני זו חוויה גסטרונומית בלתי נשכחת. אז איפה זה? כלומר, אם זה איפשהו בקרבת האדום/ירוק/שחור/כתום/בורדו האלו, שמטפסים על הגלבוע ואפשר לשלב ביקור נוסף שם בתור הפינל'ה של הרכיבה, אני בהחלט שוקל להכניס את הגלבוע לרשימת העליות שלי כבר בשישי הקרוב. עכשיו צריך רק לארגן את הכנופיה, לשדוד איזה בנק לפני, בכדי לממן את הארוחה ו...

alonaski

New member
פעם היא היתה יותר מוצלחת... ../images/Emo3.gif

אבל אם אתה כ"כ נלהב - זה מאוד פשוט. אם אתה מגיע מכביש הסרגל, פונה בצומת הסרגל לכביש התענכים - עובר את צומת יזרעאל ומיד אחרי צומת יזרעאל פונה ימינה לכביש מעלה נורית - הכביש הראשי והיחידי בגלבוע. אחרי כ 4 ק"ב בערך תראה את המסעדה של דני מס (=ניצול מפוני ימית...) - יושבת על צלע ההר מימינך
ובהזדמנות - סע לטיול רכוב באזור המירון, הר כנען... ותזמין מקום במסעדה הכי הכי בארץ = "הסעודה האחרונה" (של בילהה) במושב אמירים! אם אתה מחפש חוויה גסטרונומית בלתי נשכחת...!!!...
- זה בסדר, לא צריך להודות לי...

bisley1

New member
גם אני ממאוכזבי חוות התבלינים ->

ובתור אחד שאוהב לאכול (והרבה) התאכזבתי קשות ולא רק מהאוכל (שהגיע קר,וקפוא 3 פעמים, כן, כן, 3 פעמים ). היחס שקיבלנו מהמלצרית שם היה פשוט מזוויע ונעלבנו עד כדי כך שבאמצע הדרך הביתה - חזרנו לשם בכדי להביע את אכזבתינו בפני בעל הבית ונדרנו נדר שכף רגלינו לא תדרוך במקום זה עוד !!!!!!!!!!!!!!!! המאוכזב BISLEY1

למעלה