רכישת זכות לדירה בבניין

MAGB10

New member
רכישת זכות לדירה בבניין

שלום, אני מתעניינת בנוגע לרכישת זכות לדירת מגורים מאדם פרטי. הסיפור הוא כזה... באזור מסוים כאשר אנשים רנו שטחים לבנייה פרטית והשטחים הפכו מאדמה חקלאית לפרטית אז ניתנה לאנשים מלבד חלק מהשטח שאותו רכשו גם זכות לדירה בשטח שעליו יבנה בניין. כלומר כאשר הבניין יבנה יצטרכו לשלם רק עבור הבנייה לקבלן שאותו יבחרו. נעשתה פירוק שותפות ותוכניות הוגשו לעירייה ע"י ארכיטקט. כרגע ממתינים לאישור מהעירייה ולאחר מכן כל הדיירים שברשותם הזכות לדירה יצאו למכרז לבחירת הקבלן. האדם שרוצה למכור לי את הזכות רוצה שהעביר לו כסף עבור הזכות ונעשה ביננו חוזה אצל עו"ד ושתחל הבנייה יעביר אלי את הדירה בטאבו וזאת על מנת שלא יצטרך לשלם כרגע מס שבח גבוה. האם ניתן למכור את הזכות כדירה רק שמתחילה הבנייה של הבניין או שעל מנת לחסוך מס שבח הוא יצטרך להמתין לסיום הבנייה? האם עסקה זו בטוחה כאשר עושים אותה אצל עו"ד ואיזה סיכונים צריך לקחת בחשבון? אנא עצתכם. בתודה מראש הילה

מכירת זכויות

ניתן למכור כל זכות שאינה משועבדת לפי דעתי גם את הזכות שקימת למוכר )(אלא היא מותנית בתנאים כלשהם שלא ידוע לי עליהם). לא נראה כי יש צורך להמתין עד להשלמת הבנייה. השאלה היא כללית ורק לאור עיון במסמכים ניתן יהיה לתת תשובה מלאה. לעניין מס השבח, יתכן שתהיה זכאית לפטור במידה ומדובר בדירת מגורים יחידה שלך (העניין תלוי גם בערך הדירה) כדאי לך להיוועץ עם עו"ד ולהציג בפניו את המסמכים...

למעלה