רכישת מוצרי מזון לשימוש מעון ראש הממשלה הרשמי

רכישת מוצרי מזון לשימוש מעון ראש הממשלה הרשמי

רכישת מוצרי מזון לשימוש מעון ראש הממשלה הרשמי ברח' בלפור הרכישה מתבצעת על- ידי אב הבית או עוזרו בנוהל מבצעי, על פי הנחיות אגף הביטחון. הוועדה אישרה רכישות מוצרי מזון משני ספקים- רמי לוי ורשת קו- אופ סניף הקו- אופ נמצא בקרבת מעון ראש הממשלה ועל כן רוב הקניות הקבועות והדחופות מתבצעות בסניף זה. היקף כספי: 50,000.00 שקל תקופת ההתקשרות מ: 06/06/2010 תקופת ההתקשרות עד: 31/12/2010 שם ספק: קו אופ ישראל ספק מספר: 520038852 מצורף מסמך חוות דעת רפרנט בפורמט PDF ממנהל הרכש הממשלתי. קישור לידיעה המקורית: http://ptor.mr.gov.il/VaadotPto orUI/VBHtml/SingleFreeTenderDis splay_.aspx?misGirsa=1&idPn niya=513149&sugBakasha=3 על פי בדיקה שערכתי מדובר בסניף קו-אופ ירושלים שנמצא ברחוב רמב"ן 20 בשכונת רחביה. על פי מספר הספק 520038852 שהוא למעשה מספר ח.פ. של החברה, מדובר על חברת קואופ ישראל - רשת סופרמרקטים בע"מ שהיא בבעלות קו-אופ ישראל - אגודה צרכנית שיתופית בע"מ מספר תאגיד ברשם האגודות השיתופיות 570009613 שהיא למעשה קו-אופ ירושלים למי שמכיר. * כלומר, ראש ממשלת ישראל אינו אוכל מזון אורגני, ראש ממשלת ישראל אוכל מזון שאיננו אורגני שייתכן שמהונדס גנטית. המזון שבמעונו הרשמי של ראש הממשלה משמש גם את האורחים הרשמיים של ראש הממשלה. כלומר, כל האורחים הרשמיים של מדינת ישראל וראש הממשלה אוכלים מזון שאיננו אורגני שייתכן שמהונדס גנטית. ודרך אגב, במלונות בישראל שבהם מתארחים האורחים הרשמיים של מדינת ישראל אין מזון אורגני והמזון שמוגש בהם אינו אורגני וייתכן שמהונדס גנטית. * איך נראה לכם ? מה אתם אומרים ?

d a p h n a

New member
לא באמת חשבתי

שהמזון במעון ראש הממשלה אורגני, ומאחר וגם אני אוכלת מזון שאינו אורגני ושייתכן שהוא מהונדס גנטי, לא ממש אכפת לי מה ראש ממשלת ישראל אוכל.

באתרים אחרים ברחבי האינטרנט טוענים....

באתרים שונים ברחבי האינטרנט טוענים שראשי ממשלות ונשיאים צורכים מזון אורגני. מסתבר שמה שטוענים באתרים אלו לא נכון. לפחות לא נכון לגבי ראש ממשלת ישראל. ומעבר לכך, אני חושב שמה שאוכל ראש ממשלת ישראל מעניין הרבה יותר מהג'נק פוד שאוכלים כוכבי הפופ מיוזיק שזוכים לסיקורים תקשורתיים נרחבים ביותר.

הקשר הוא למזון אורגני

על פי מה שהבנתי מהפרסום שפורסם על ידי מינהל הרכש הממשלתי במשרד האוצר, ראש ממשלת ישראל אוכל מזון שאיננו אורגני.

tombenarye1234

New member
נו ו...?

באמת שאני לא מבין את הקשר בין אוכל אורגני/מהונדס גנטית לצמחונות. דווקא לאוכל מהונדס גנטית יש אופציות מאד טובות לקידום והוזלה של מזון מן הצומח ובכך לעודד צמחונות...

מזון שאיננו אורגני מכיל רעלים שונים

אתה לא חושב שמזון שאיננו אורגני מכיל רעלים ? שיטת החקלאות הכימיקלית פוגעת באדם ובסביבה, הורסת את פוריות הקרקע ומזהמת את הסביבה. מי שעובר לצריכת מזון אורגני מפסיק באופן טבעי לצרוך בשר. מאז שהתחלתי לצרוך מזון אורגני, אני לא אוכל יותר בשר ואני לא מרגיש שום צורך באכילת בשר. לדעתי האישית בשר ומוצריו אינם טעימים כלל, מה שנותן לבשר את טעמו זה התבלינים והשום שמוסיפים לו. אז למה שלא נכין מזון 100% צמחי וגם אורגני עם הרבה שום ותבלינים ? הרבה יותר טעים והרבה יותר בריא. ואני אומר את זה בתור אחד שאכל פעם בשר.

tombenarye1234

New member
אמא שלי בקטע של הניו אייג'

ויצא לי לפגוש ה-מ-ו-ן אנשים שקונים אורגני ואוכלים בשר. היא הייתה עושה קורסי רייקי והייתי שם אצלה פלאיירים של זכויות בעלי חיים והיא הייתה אומרת שאף אחד כמעט לא היה לוקח ושלא ממש מעניין אותם הנושא. אנשים קונים אורגני כדי להגן על הבריאות של עצמם. אנשים קונים צמחוני כדי להגן על הבריאות של התרנגולת.

אין ה-מ-ו-ן צרכני מזון אורגני שאוכלים בשר !

צרכני המזון האורגני הם מיעוט ולא ניתן לטעון שיש ה-מ-ו-ן צרכני מזון אורגני שאוכלים בשר. לא כל מי שקונה אורגני הוא בהכרח צרכן אורגני שצורך רק 100% אורגני, ואם הוא לא צמחוני וגם לא 100% אורגני אז למה שהוא לא יאכל בשר ? רובם של אלה שעוברים לצרוך מזון 100% אורגני מפסיקים אחרי תקופה מסוימת לאכול בשר. החנויות האורגניות בישראל מלאות במוצרים שאינם אורגניים ולא כל מי שקונה בחנות אורגנית הוא באמת צרכן אורגני. יותר נכון לומר שמי שקונה בחנות אורגנית זה מי שצורך מוצרים שלדעתו האישית בריאים יותר. מוצרים רבים בחנויות אורגניות אפילו מזיקים לבריאות כמו ממתקים שונים שמכילים כמויות אדירות של סוכרים ופירות יבשים מגופרתים.

tombenarye12341

New member
מצידי שירעיל את עצמו

זכותו לאכול מה שהוא רוצה ואסור להכנס לו לצלחת (כל עוד הוא לא פוגע באחרים כמובן). אני למעשה שמח שהוא לא נדרש לקנות אורגני. אם הוא היה קונה אורגני זה היה מבזבז עוד כסף של משלם המיסים. אכילת אורגני לא מובילה לצמחונות. זה לא כאילו אם נדרוש מראש הממשלה ונחייב אותו לאכול אורגני הוא פתאום יהפוך לצמחוני. אם יש קשר בין אורגני לצמחונות (ואני חושב שלא) זה אולי כי אכילת מזון אורגני ואכילת מזון צמחי נובעים מאורח חיים דומה (אצל הרבה אנשים). אבל זה לא אומר שאחד גורם לשני. זה כמו שמבין מצביעי מרץ יש אחוז גבוה מאד של צמחונים. זה לא אומר שאם מישהו יצביע מרץ, זה יגרום לו להיות צמחוני...

מנסיוני האישי

כשעוברים לצריכת מזון אורגני מפסיקים לצרוך בשר ומוצריו. הבשר אינו טעים כלל, טעמיו המשובחים של הבשר אם אולי קיימים, הם רק בזכות השומן, השום והתבלינים. ניתן ליצור תפריט צמחוני עם שמן בריא וטעים (ומכבישה קרה) ועם הרבה שום ותבלינים. לדעתי האישית, הרבה יותר טעים מבשר ומוצריו ובנוסף גם הרבה יותר בריא.

בוא לא נגזים

תפריט צמחוני אינו "הרבה יותר בריא" חלב ומוצריו עם כל ההורמונים האנטיביוטיקות והלקטוז שבו שבאופן טבעי רב האנשים מפתחים איזשהי אלרגיה לחלב במהלך חייהם (חלקם מגלים זאת וחלקם לא ) ,הסרטן שהוא מעודד בצורה מבהילה . זה עדיין רעל שאנשים צורכים ולא גורם לתזונה צמחונית להיות הרבה יותר בריאה בעיקר אנשים שמתבססים עליו כעל המקור העיקרי בתזונה. (אם היית אומר את ההבחנה הזו על תזונה טבעונית אז כן הייתי מסכים איתך ) .

צרכני המזון האורגני שאוהבים לאכול בשר

לא כל צרכני המזון האורגני הם צמחונים או טבעונים. יש צרכני מזון אורגני שאוכלים גם עוף וגם בשר וגם דגים. בעיקר אלה שיכולים להרשות לעצמם לרכוש בשר אורגני ואלה שאוהבים לעמוד במטבח ולבשל בשר. אני אישית לא צורך בשר ואינני מרגיש שום צורך לאכול בשר. אני מסתדר יפה מאוד ללא בשר.

motior

Member
גם אני מסתדר נהדר ללא בשר

בכל זאת זה פורום לצמחונים. אבל אני חושב שעצם קיומם של העוף והבשר האורגניים מהווה סתירה למשפט שלך - "כשעוברים לצריכת מזון אורגני מפסיקים לצרוך בשר ומוצריו."

1winnie

New member
ולמה אתה צריך להיכנס לו לצלחת?

מי אמר שראש הממשלה צריך לאכול אוכל אורגני? ועם כל הכבוד - מדוע זה עניינך? זאת "קצת" הגזמה להיכנס לו לצלחת ולבוא בטענות על סוג האוכל שהוא אוכל השלב הבא יהיה אם הוא אוכל יותר מדי מלח? או יותר מדי מתוקים?

ולמה מישהו אחר צריך להיכנס לצלחת של כוכב פופ

ולמה מישהו אחר צריך להיכנס לצלחות של מפורסמים שונים מעולם הבידור והמוסיקה ? למה אתם חושבים שכוכבי הפופ מיוזיק שזוכים לסיקורים נרחבים בעיתונות הכתובה והמשודרת מעניינים בכלל ? אותי ראש ממשלת ישראל מעניין הרבה יותר מכל כוכבי ה-MTV שזוכים לסיקורים נרחבים. ומה זה ענייני מה אוכלים כוכבי הפופ מיוזיק ? * ומי אמר שכל עובד במשכן הכנסת בירושלים צריך לקבל רכב בחינם על חשבון משלם המיסים ? ומי אמר שכל עובד מדינה צריך לקבל החזר הוצאות אחזקת רכב ? ולמה שראש ממשלת ישראל לא יצרוך מזון אורגני ? * אני לא ניכנסתי לצלחת של ראש הממשלה, אני פירסמתי בפורום את מה שפורסם לציבור על ידי מינהל הרכש הממשלתי במשרד האוצר באתר האינטרנט של משרד האוצר מכוח חוק חובת המכרזים והסעיפים מכוחו של חוק זה שעוסקים במקרה של ספק יחיד ופטור ממכרז. השלב הבא יהיה כאשר מינהל הרכש הממשלתי במשרד האוצר יפרסם באתר האינטרנט הודעה רשמית על רכישת מלח, סוכר וממתקים למעונו הרשמי של ראש הממשלה. ולסיום, כוכבי הפופ מיוזיק אינם מעניינים אותי כלל, ראש ממשלת ישראל מעניין אותי הרבה יותר !

1winnie

New member
מה הקשר לכוכבי פופ??

מה הקשר בכלל? לעשות הקשר בין הדברים זה לא לעניין בכלל ובוודאי שלא קשור לפה אם ראש הממשלה ירצה לאכול אוכל אורגני - הוא יעשה את זה בעצמו זה לא תפקידך או תפקידנו להעלות את העניין הזה בכלל הוא מספיק מבוגר כדי להחליט בעצמו על סוג האוכל שלו, כמו שהוא מספיק מבוגר להחליט באיזה גרביים להשתמש (אם בכלל...) כל מה שאתה כותב לא שייך בכלל לאוכל צמחוני אם מישהו רוצה לכתוב על כוכבי פופ - זה בעיה שלו! לא של פורום צמחוני ומי שמתעניין בזה יכנס לפורום המתאים

שאלת למה אני צריך להיכנס לצלחת של ראש הממשלה

בדיוק מאותה הסיבה שאנשים אחרים (לא מפורום תזונה צמחית) נכנסים לצלחת של כוכבי הפופ מיוזיק. אנשים אחרים (לא מפורום תזונה צמחית) נכנסים לצלחת של כוכבי הפופ בגלל שלטענתם זה מאוד מעניין אותם מה עושים ומה אוכלים כוכבי הפופ. אותי באופן אישי מאוד מעניין מה אוכל ראש ממשלת ישראל, ומכיוון שמדובר במידע שאינו סודי ופורסם לציבור באתר האינטרנט של משרד האוצר וכל אדם אם רק ירצה יוכל לגשת למידע זה ללא צורך בתחקיר בטחוני וללא קבלת סיווג בטחוני, לדעתי האישית אין שום סיבה להימנע מלדון בנושא זה. כל מה שכתבתי איננו שייך לאוכל צמחוני, אבל כן שייך לאוכל אורגני, צמחונים רבים צורכים מזון אורגני, על פי המסמך הרשמי של מנהל הרכש הממשלתי, ראש ממשלת ישראל אינו צורך מזון אורגני, ראש ממשלת ישראל צורך מזון שעלול להיות מהונדס גנטית.

1winnie

New member
שראש הממשלה יאכל מה שהוא רוצה

ושיהיה לו לבריאות ואם במקרה הוא רוצה לאכול חצץ - שיערב לו זה פשוט לא ענייני, ולא עניינו של אף אחד מה הוא אוכל

למעלה