רכישת מוצרי מזון לשימוש מעון ראש הממשלה הרשמי

cwen

New member
אנשים נכנסים לצלחת של כוכבי פופ בפורום המתאים

שהוא פורום שעוקב אחרי חייהם האישיים של כוכבי הפופ, ולכן מה הם אוכלים רלוונטי לאותם אנשים בפורום. אילו זה היה מעניין אותי מן הסתם הייתי הולכת לשם לבדוק, ואני מאוד שמחה שאף אחד לא מביא לי את המידע הזה לפורומים שלי. עכשיו, אתה צודק שיש מתאם לא רע בין צמחונים לצרכני אורגני, אבל זה לא נובע בהכרח אחד מהשני. לכן פורום "תזונה צמחית" לא שווה בהכרח ל"פורום אורגני". עוד הייתי מבינה את ההתעקשות לכתוב פה, אילו ראש הממשלה באמת היה אוכל אורגני, או אילו הוא היה צמחוני. אבל הוא לא, הוא אוכל רגיל לחלוטין ואתה בעצם בא להתלונן על כך שהוא לא אוכל אורגני. כך שאין שום קשר שהוא לפורום הזה. אולי אם יש פורום שמדבר על חיי פוליטיקאים בישראל, זה יהיה קשור לשם.

בפורום חיי הפוליטיקאים לא עוסקים במזון אורגני

אנשים שמתעניינים בחיי הפולטיקאים, לא יודעים מה זה מזון אורגני ולא חושבים שמזון אורגני טוב יותר ממזון שאיננו אורגני. לעומת זאת בפורום מזון צמחי יש כאלה שכן יודעים מה זה מזון אורגני ומודעים ליתרונות של המזון האורגני על פני המזון שאיננו אורגני. לגבי ראש הממשלה, לדעתי ראש הממשלה יכול היה להרשות לעצמו לצרוך מזון אורגני. הרבה אנשים ברמה סוציואקונומית נמוכה יותר מראש הממשלה צורכים מזון אורגני. ולגבי פורום חיי הפוליטיקאים, יש בכלל פורום כזה ? אני לא מכיר.

cwen

New member
אני זוכרת שעשינו איתך כבר דיון כזה בפורום אחר

הגענו למסקנה שיש צורך (לפחות מבחינתך) בפורום שהנושא שלו הוא מזון אורגני. זה נחמד שאתה מנסה לאלץ פורומים אחרים להיות מה שאתה צריך, אבל מה לעשות שזה פשוט לא נושא הפורום. אמרת אז שהפרוצדורה של פתיחת פורום בתפוז קצת מסובכת מבחינתך, ואני זוכרת שהצענו לך כל מיני הצעות כמו לפתוח בלוג (חופשי), לפתוח קומונה (חופשי) או לפתוח פורום באג'נדה למשל (גם חופשי). השאלה אם ראש הממשלה אוכל אורגני או לא פשוט לא קשורה לפורום הזה בכלל. וכן, יכול להיות שלא קיים כרגע פורום שאליו השאלה קשורה. זה בהחלט יתכן. ואם הנושא כל כך חשוב בעיניך, אני מחזירה אותך להצעות למעלה. נראה לי שבשבילך הכי מתאים כרגע יהיה בלוג - אוכל אורגני, ואם תקפיד לכתוב פוסטים מעניינים ומושקעים, תפוז גם יפרסמו אותך בעמוד הראשי ותזכה לכניסות.

ומה לגבי פורום חיי הפוליטיקאים בישראל ?

יש בכלל דבר כזה ? לא אכפת לי לנסות לפתוח דיון בפורום שעוסק בחיי הפוליטיקאים בישראל אם קיים בכלל פורום כזה. אבל בשום פנים ואופן זה לא מתאים לפורום אקטואליה או פורום חדשות או פורום של מפלגת השלטון.

cwen

New member
יפה. וגם לא לפורום הזה

לא נראה לי שיש פורום בשם "חיי הפוליטיקאים בישראל". רק אמרתי שמה שאוכל או לא אוכל ראש הממשלה היה מתאים אולי לשם. אני באמת ממליצה לך לפתוח בלוג. רואים שיש לך דעות מוצקות בנושא החשיבות של אוכל אורגני, ויש לך מה לומר. בלוג זו הבמה הכי מתאימה. אתה מנהל את עצמך, כותב בתדירות המתאימה לך, ואם הבלוג יצבור קוראים, אולי גם יהיה לך שווה לנסות להקים פורום.

sharpantie

New member
מומחה לבזק כנס

תשמע, העניין הזה עם האורגני הגיע לממדים של אבסורד לא נורמלי. האם ידוע לך שיש גם תחתונים וגרביים מכותנה אורגנית? וגם טמפונים? אורגניים? אתה יכול להסביר לי בשביל מה זה טוב? אולי גם אני אקנה...... למה עדיף תחתונים מכותנה אורגנית על תחתונים רגילים????.

sharpantie

New member
מומחה לבזק כנס

תשמע, העניין הזה עם האורגני הגיע לממדים של אבסורד לא נורמלי. האם ידוע לך שיש גם תחתונים וגרביים מכותנה אורגנית? וגם טמפונים? אורגניים? אתה יכול להסביר לי בשביל מה זה טוב? אולי גם אני אקנה...... למה עדיף תחתונים מכותנה אורגנית על תחתונים רגילים????.

העניין של הלא אורגני זה אבסורד !

בוודאי שאני יודע שיש תחתונים וגרביים וטמפונים ומגבות וחולצות וצמר גפן וקסמי אוזניים ואפילו מוצרי קוסמטיקה אורגניים. מוצרי הטקסטיל שאינם אורגניים מיוצרים מסיבים סינטטיים או מכותנה לא אורגנית שמהונדסת גנטית בתוספת צבעים וכימיקלים מסרטנים. הכותנה היא הגידול החקלאי המרוסס ביותר בעולם, מי שקונה מוצרים לא אורגניים תורם לזיהום הסביבה ולהרס הקרקעות. מוצרי הטקסטיל האורגניים מיוצרים מכותנה אורגנית שאינה מהונדסת גנטית. בתהליך הייצור של מוצרי הטקסטיל האורגניים לא נעשה שימוש בחומרים סינטטיים. הכימיקלים והחומרים הסינטטיים שבמוצרי הטקסטיל שאינם אורגניים עלולים לחדור דרך העור לגוף האדם ולגרום למיחושים שונים. כל מוצרי הטקסטיל שאינם אורגניים מיוצרים על ידי נערים בסדנאות זיעה בסין תוך כדי ניצולם. התפיסה האורגנית היא השקפת עולם רחבה שמקיפה הרבה יותר מאשר מזון בריא וחקלאות ידידותית לסביבה, והיא כוללת גם צדק חברתי והוגנות כלכלית. השילוב בין הדאגה לסביבה ובין זכויות העובדים הביא רבים בתחום האורגני למסקנה ששיטת הסחר החופשי שעליה מבוססת כלכלת העולם הקפיטליסטי, היא בעצם החופש של תושבי העולם המערבי לצרוך על חשבונם של העבדים המודרניים - אנשי העולם השלישי. רבים מהמגדלים בחקלאות הקונבנציונלית מתמודדים עם מצוקה כלכלית קשה ומפגעים בריאותיים שנובעים מחשיפה ממושכת לחומרי הדברה רעילים. מי שרוכש את מותגי האופנה שמיוצרים על ידי נערים בסדנאות זיעה בסין תורם לניצול של אנשי העולם השלישי. ------------------------------------------------ מוצרי הקוסמטיקה האורגניים מיוצרים מחומרים טבעיים שמופקים מצמחים אורגניים. לעומת זאת, כל מוצרי הקוסמטיקה שאינם טבעיים, מיוצרים מחומרים סינטטיים ומסרטנים שמקורם בנפט. חלק ממוצרי הקוסמטיקה הטבעיים שאינם אורגניים מכילים פרבנים וסודיום לוריאל סולפט (SLS), חומרים סינטטיים אלו מסרטנים. ראוי להדגיש שלמעשה עד היום אין תקן רשמי למוצרי קוסמטיקה אורגניים. הארגון הבריטי המחמיר, מחייב שמוצר קוסמטיקה אורגני יכיל לפחות 95% רכיבים אורגניים., ואילו הארגון הצרפתי ECOCERT מחייב מוצר קוסמטיקה אורגני רק ל- 10% רכיבים אורגניים. הארגון הגרמני הביודינמי מחייב לשימוש ב-100% רכיבים אורגניים מחקלאות ביודינמית ככל שניתן, אבל מתיר שימוש ברכיבים אורגניים שאינם מחקלאות ביודינמית במקרה ולא ניתן להשיג רכיבים אורגניים מחקלאות ביודינמית. חברות הקוסמטיקה האורגניות הביודינמיות מגדלות את רוב הצמחים שמשמשים לייצור מוצרי הקוסמטיקה שלהם בשיטה האורגנית הביודינמית ונמצאות בפיקוח המחמיר של הארגון DEMETER. מוצרי הקוסמטיקה האורגניים שמיוצרים בבריטניה על פי נהתקן הבריטי יקרים מאוד ואינם מיובאים לישראל. ורק לשם המחשה, המחיר של 250 מ"ל של שמפו לשיער אורגני שמיוצר על פי התקן הבריטי עולה בסביבות ה-150 ש"ח. כנ"ל לגבי סבון נוזלי. לעומת זאת, מוצרי הקוסמטיקה האורגניים הביודינמיים מיובאים לישראל מגרמניה ומחירם זול יותר ממוצרי הקוסמטיקה הבריטיים. המחיר בישראל של 250 מ"ל שמפו אורגני לשיער מחקלאות אורגנית ביודינמית עולה 95 ש"ח. סבון מוצק אורגני 100 גרם מחקלאות אורגנית ביודינמית עולה בסביבות 34 ש"ח.

sharpantie

New member
יש לי הצעה

ובזה נסיים את הדיון בינינו. תמצא לי איזה מחקר שמישהו עשה (אולי איזה מדען באוניברסיטת לייפציג או משהו דומה) ובו הוכיח שאנשים שמשתמשים במוצרים לא אורגניים חולים יותר בסרטן מאשר אנשים המשתמשים במוצרים אורגניים. ובנוסף שהסרטן נגרם ישירות כתוצאה מהשימוש במוצרים לא אורגניים. באשר לעניין המחירים, אני ממש לא מסכים איתך, לפי בדיקה שעשיתי על חומרי ניקוי אורגניים שונים, מחירם גבוהה בהרבה ממחיר של מוצר זהה לא אורגני. גש למשל לעדן טבע מרקט ותבדוק!!!!

דיברתי על מוצרי קוסמטיקה, לא על חומרי ניקוי !

המחירים שפירטטי הם של מוצרי קוסמטיקה ולא של חומרי ניקוי ! ולגבי חומרי ניקוי, אין בישראל חומרי ניקוי אורגניים, חומרי הניקוי שנמכרים בחנויות האורגניות הם חומרי ניקוי אקולוגיים ! כלומר, חומרי ניקוי ידידותיים לסביבה. ולגבי מחקרים על אורגני מומלץ הספר, מדוע מזון מגידול אורגני? : מחקרים, עובדות, מסקנות. להלן פרטי הספר כפי שמופיעים במחשבי הספריה הלאומית בירושלים: כותר ‬ ‫ מדוע מזון מגידול אורגני? : מחקרים, עובדות, מסקנות. ‬ ‫כותר נוסף ‬ ‫ מדוע מזון מגדול אורגני? ‬ ‫דפוסת ‬ ‫ תל אביב : הוצאת למען בריאות מושלמת לקידום שמירת הבריאות על-פי חוקי הטבע, תשנ"ב 1992. ‬ ‫מקום כרטוס ‬ ‫ תל אביב ‬ ‫תאורת ‬ ‫ 96 ע’ : פורטרט ; 21 ס"מ. ‬ ‫הערה ביב' ‬ ‫ כולל ביבליוגרפיות. ‬ מידע ביבליוגרפי כותרת מדוע מזון מגידול אורגני? הוצאה הוצאת למען בריאות מושלמת לקידום שמירת הבריאות על-פי חוקי הטבע, 1992 ISBN‏ 9654180332, 9789654180337 אורך 96 עמודים הוצאת למען בריאות מושלמת לקידום שמירת הבריאות על-פי חוקי הטבע, 1992 - 96 עמודים. תתחיל בבקשה קודם כל עם הספר הזה ואחר כך אני ימליץ לך על ספרים נוספים.

Manic Subsidal

New member
אחינו אתה חצוף ועוד יותר מזה מעצבן...

תאכל אתה את השקר האורגני שלך ותשלם מחירים בילתי פרופורציונליים בעליל , ואל תיכנס לאף אחד לצלחת. גם ככה משרדי הממשלה מוציאים ים של כסף על שטויות ומותרות וטיסות ולא יודע מה עוד אז זה מה שחסר לנו שגם השרים שלנו יאכלו "אורגני", אני בטוח שזה ממש יעשה יופי לתקציב. והרגת אותי מצחוק איך כתבת "ראש הממשלה אוכל אוכל שאולי מהונדס גנטית!" חחחח הכצעתה?! פחד אלוהים ממש, מה אני אגיד לך עם ישראל לא הולך לישון בלילה מפחד שמה ביבי ושרה יקומו בבוקר עם זנב וקרניים - מה נסגר איתך אחי? אבל עזוב! זה לא העניין בכלל! העניין הוא שאל תיכנס ל!אף אחד! לצלחת, כי זה כל כך לא עניינך... זה הכל.

איזו תגובה מגוחכת ובורה

אני מציע לך לנסות להשתיק אנשים שלא מבינים על מה הם מדברים ,כמוך לדוגמא.

Manic Subsidal

New member
אתה בטח גם אוכל ביצי חופש

אני גם בעד חופש לביצים... בגלל זה אני לובש בוקסר. תעשו לי טובה...

ולמה אתה חושב שביצי חופש הן ביצים אורגניות ?

ביצי חופש אינם ביצים אורגניות ! ביצים אורגניות הן ביצים שרשום עליהן שהן אורגניות, ובתנאי שיש להן אישור של גוף אישור ובקרה, ובתנאי שהמשווק וגם המגדל מפוקחים על ידי גופי אישור ובקרה ורשומים ברשימת המגדלים והמשווקים המפוקחים. למשווק ולמגדל אורגני צריך להיות אישור פיקוח תקף. ושוב, ביצי חופש אינן ביצים אורגניות. ------------------------------------ ומי שצורך מזון אורגני, לא חייב לאכול ביצים ו/או מוצרי חלב. ניתן לצרוך מזון אורגני ללא ביצים ו/או מוצרי חלב.

ביצי בלופש

אף בעח אחר לא אמור לשרת אותנו ולסבול,כל בעח חי בשביל עצמו כשם שהאדם חי בשביל עצמו. האם יש אדם שמוכן לעבוד בכפייה עבור אחר? אולי שיעביר חצי ממשכורתו לאדם אחר? הצביעות חוגגת במיטבה,כאשר המטבע מתהפך אז מתגלים הצבועים בהמוניהם.

למעלה