תגיד, אתה רציני או רוצה להתווכח
תשמע, אתה מעט ציני, מה אתה חושב שאני המלצתי למישהו לטוס בלי דפיות, או לטוס בצורה לא מתוכננת. יש לי הרגשה שאתה מנסה להיות כל הזמן רק צודק. אם תשים לב, יש נושאים שמועלים כאן שאני בכלל לא משתתף בדיון שלהם כי אני לא ממש מספיק טרי או לא מספיק מבין בהם. ואני נוהג בנושאים מסוימים על פי המשפט "סייג לחוכמה שתיקה". אבל רק לדוגמה, ניווט ורטיקלי, אין בדפיות הנמכה, חישובי רוח, גם כן אין בדפיות וגם חישובי תצרוכת דלק. אם יש לך במטוס אמצעי כמו GPS , שאתה יכול לקבל נתונים בזמן אפס במקום להוציא ספר דפיות ולהתחיל לחפש בספרים. יתרה מכך, כשאני למשל מתכנן טיסה ליעד, אפילו אילת, אני מכין תכנית טיסה ב-GPS לפחות כך אני מכריח את הילדים שלי (כי אני מכיר את האבנים בדרך) אז פותחים מפה, וקורא לנקודות מתוך ה - GPS (לתוך התכנית טיסה) והן מובנות בתוך ה - GPS ואילו עם מכשיר לא תעופתי, יהיה צורך לשבת הרבה זמן ולהגדיר את כל הנקודות. בענין הענתיקיות של PILOT3 אני לא חושב שזה בכלל קריטי. אבל הבאתי אותו כדוגמה לבחור שרצה לקנות מכשיר זול. בכלל , כל ההפרש בין המכשירים הוא כעלות שעה או שעתיים טיסה, מי שבתעופה לא יכול לעשות חשבון לסכומים כאלו. ועם הוא עושה חשבון, אז אפשר בכלל להסתדר בלי GPS אני מכיר כאן עוד כמה חברים כולל אני בתוכם שקונה מטוסים משומשים מדור מטוסים ישן במקום לקנות מטוס ששיך לדור חדיש וגם יקר יותר, או בכלל לא קונה ורק שוכר.