רכשים חדשים שהשגתי

idanem

New member
רכשים חדשים שהשגתי

שני תקליטים של פינק פלויד: wish you were here animals ואחד של הביטלס: a hard days night אני יודע שאני לא בפורום אבל סתם אני מתלהב מזה כי אמרו לי שאנימלס נדיר או משהו כזה

idanem

New member
עוד כמה שהשגתי

ושכחתי לרשום: the rolling stones - let it bleed the rolling stones - hot rocks 1964 - 1971 (the rolling stones - big hits (high tide and green grass queen - news of the world eagles - greatest hits deep purple - made in japan

שילוב מעניין

מדובר בלהקות שונות מאוד אחת מהשניה, מבחינת סגנון, מסר, סוג הקהל.... אולי המכנה המשותף היחיד להם הוא שהן להקות שמכרו כמויות עצומות של אלבומים, בזמנן. לגבי הסטונס: בחירות טובות, אבל שני האוספים חופפים קצת אחד את השני, לא? בכל מקרה, תתחדש!

holo

New member
אה ציף

אם מדברים על הסטונס..אני מתכנן לקנות אלבום שלהם, אלבום ראשון שלי שלהם ואני רוצה משהו טוב להתחלה. מה כדאי לי לקנות?

תתחיל מאוסף

40 Licks, אוסף שהוציאו לא מזמן, הוא התחלה טובה. יש שם עשרות שירים מהמפורסמים שלהם, בחתך זמן די רחב. כשתדע אלו שירים משם אהובים עליך, פנה לאלבומים שמהם הם באו או שיצאו בתקופה המקבילה.

NIR Y

New member
מצוין

כי אני קניתי לפני כמה זמן את האוסף ודי התבאסתי על זה כי אני שונא לקנות אוספים, לא יודע מה חשבתי. קיצר, ציף אני ירשום שירים שאהבתי במיוחד ותתני לי המלצה טוב ? street fighting man satisfaction the last time jumping jack flash 19th nervous breakdown under my thumb sympathy for the devil mothers little helper wild horses ruby tuesday pint it black start me up miss you dont stop angie shattred fool to cry anybody seen ny baby stealing my heart its only rock n roll ציף לא ממש אכפת לי מהמלים יותר מהמוזיקה.

וואלה, זה הרבה שירים

בוא נראה... שירים מאמצע שנות השישים, 1964-1966 satisfaction the last time 19th nervous breakdown under my thumb paint it black mother's little helper השירים מסודרים פחות או יותר לפי סדר יציאתם (הכל מהזכרון, אז תסלחו לי על טעויות). רואים כאן בבירור את המעבר מרוקנרול בסיסי בהשפעה חזקה של R&B אמריקאי לשירים מורכבים יותר, עם השפעות של פסיכדליה בשני האחרונים. היריעה תקצר כאן מלנתח את כולם, מוסיקלית וטקסטואלית. הם כולם שירים גדולים. לטעמי, האלבומים שהסטונס הוציאו בתקופה הזו, ברובם נופלים ברמתם מהסינגלים. הסיבות לכך נעוצות במבנה תעשיית המוסיקה באותה תקופה, כאשר הדגש היה על סינגלים כמוצרים מרכזיים, ואלבומים כמוצרים משניים. בכל זאת, הייתי ממליצה על Out of Our Heads (בגרסה הבריטית, לא האמריקאית!). הוא משקף עדיין את ההשפעה המכרעת של ה-R&B האמריקאי על הסטונס, והוא אלבום מגובש וחזק. האלבום Aftermath פחות אהוב עלי, ויש בו קטעים חלשים, אבל דעתי היא דעת מיעוט, כנראה. שים לב שגם כאן יצאה גרסה אמריקאית, שונה מהמקור. Under My Thumb ו-Mother's Little Helper הם מכאן. השיר הטוב באלבום הוא לטעמיJane. Between the Buttons שיצא בתחילת 1967 הוא יותר טוב, אבל עדיין חלש יחסית לאלבומים אחרים שיצאו בתקופה הזו, למרבית ההפתעה, וחלש יחסית לסינגלים. Ruby Tuesday יצא בערך באותם ימים. האלבום הבא שהוציאו Their Satanic Majesties Request, שנוי במחלוקת עד היום. זה היה האלבום ה"פסיכדלי" היחיד שלהם. יש בו הרבה נפילות, ומעט רגעים טובים, לטעמי. סוף שנות השישים: Ruby Tuesday Street Fighting Man Jumping Jack Flash Sympathy For the Devil Wild Horses הסטונס הגיעו לשיאם בסוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים. Ruby Tuesday הוא עדיין משנת 1967, ושייך לתקופת הפסיכדליה שלהם, אבל ב-1968 הם חזרו לנגן רוק המושפע מבלוז שורשי, כאילו הפסיכדליה לא קרתה מעולם. שאר השירים ברשימה הם מתקופה זו. האלבומים הבאים הם הטובים ביותר של הסטונס: Beggars Banquet (עם Sympathy ו-Street Fighting Man), Let It Bleed Sticky Fingers (עם Wild Horses) Exile on Main Street אמצע וסוף שנות השבעים: Angie (מתוך Goat's Head Soup משנת 1973) It's Only Rock'n'roll מתוך האלבום באותו שם, 1974. Fool To Cry - מתוך Black and Blue משנת 1976 Shattered - מתוך Some Girls משנת 1977 Miss You - מאותו אלבום. כאן התחילה הירידה של הסטונס, מבחינת איכות השירים, לטעמי. שנות השמונים והתשעים: Start Me Up - מתוך Tatoo You, משנת 1981 כמדומני. Anybody Seen My Baby מתוך Bridges to Babylon, סוף שנות התשעים. Stealing My Heart - למיטב הבנתי זה שיר שהוסף במיוחד לאוסף 40 licks לפני כמה שנים. Don't Stop - כנ"ל. Start Me Up הוא שיר קצבי והיה להיט גדול בזמנו. Anybody.... הוא שיר טוב, מהשירים המאוחרים שלהם. את השניים האחרונים לא שמעתי.

זה אוסף נחמד, אבל לא למתחילים

שכן הוא כולל שירים פחות ידועים, כל מיני צדי-ב' ו"יתומים" אחרים. זה אוסף שמיועד יותר לאוהדים, שצריכים שיהיה להם כל מה שהלהקה הקליטה (אפילו לי אין את זה עדיין).

One Echoe

New member
חח

לא ידעתי בגלל שזה אוסף... קצת הפתעת אותי. באיזה אלבום נמצא רובי טיוסדיי?

הוא לא הופיע באלבום, במקור

Ruby Tuesday היה צד ב' של הסינגל Let's Spend The Night Together, בתחילת 1967. בהמשך אותה שנה, הוא נכלל באוסף Flowers, שיצא רק בארה"ב, וישנו בידך. במהלך העשורים, השיר הופיע באוספים שונים של הסטונס. זהו אחד השירים הידועים ביותר שלהם, והאהוב ביותר על קית' ריצ'ארדס. זהו גם אחד השירים הכי אהובים עלי של הסטונס, ולעדתי הוא משיאי הרוק בכלל.

One Echoe

New member
גם עלי!

אני כ"כ אוהב את השיר הזה שאפילו תרגמתי אותו וניתחתי אותו לא קצת...

NIR Y

New member
משהו ראה את ההופעה של חמי רודנר ?

שיש בVOD,זאת אחלה הופעה והוא גם עושה שם את השיר הזה מאד ממולץ.

idanem

New member
לא הבנת

אמרתי ש"קיבלתי" לא קניתי.. בכל מקרה, אני מודע על כל אחת מהלהקות הן לא חדשות לי אני לא הכי בקטע של רוק קלאסי, יותר במטאל..אבל עדיין אוהב את זה תודה בכל אופן

itaikuskus

New member
מצחיק

שני התקליטים (12 אינץ') הראשונים של פינק פלויד שקניתי היו אנימלז ו-וויש. אנימלז לא נדיר, הוא אולי התקליט הכי נפוץ בחנויות כאלה. אם יש לך הדפסה מקורית, אז הוא נדיר, אבל אם יש לך הדפסה ישראלית אז סתם קנית אלבום מעולה.

Itai8

New member
אתה מוכן להסביר...

מה זה ההדפסה המקורית ומה זה ההדפסה הישראלית? ואיך אני יכול להבדיל ביניהם?... תודה!! (דרך אגב יש לך שם יפה!)

למעלה