רכשנו דירה בסכום של 1,595 מ'

הזכאות צמודה למדד

אתם רוצים החזרים "שלא יעלו" אך בוחרים לקחת שני שליש
מההלוואה במסלולים עם החזרים משתנים ובסבירות גבוהה עולים וזאת
בנקודת קיצון נמוכה.
מאיזה כספים תסגרו את המשתנה צמודה עוד חמש שנים?
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/EffeBook
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://bit.ly/EffTips
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffeLecture
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

"שיחליפו אותי"

מה איכות היעוץ שמקבלים בחינם ממישהו שלא מכירים אותו?

כי עם כל הכוונות הטובות, כל אחד יכול להפוך להיות יועץ וירטואלי בחינם, ולא לקחת שום אחריות על מה שהוא כותב.
אגב, באמת יכול להיות שהיעוץ שמישהו כותב כאן, הוא אכן מקצועי ורציני.
מצד שני, יכול להיות סתם שרלטן שכותב שטויות שנשמעות מאוד רציניות, כי זה נכתב עם המון ביטחון...
כמובן שהאמת היא איפה שהוא באמצע, ומי שעונה באמת רוצה לתת יעוץ על פי מיטב ידיעותיו ונסיונו.
אבל מה הבעיה עם זה?
שבאמת מדובר במיטב ידיעותיו ונסיונו, ושם דבר מעבר לזה. והמיטב שלו, בהרבה מקרים זה יכול להיות מידע שגוי שהוא פשוט קרא במקום אחר.

ולכן, תשובה רצינית ואמיתית שאפשר להסתמך עליה, צריך לקבל מאיש מקצוע, שגם לוקח אחריות על מה שהוא מייעץ

elvinnox

New member
זה לא ממש כסף לפח, גם ריבית היא כסף לפח

נכון להיום, העלות או "ההפסד" של שכירות לעומת מגורים לדירה ממוצעת היא בערך 15K בשנה.
(בהנחה שיש לך את ההון העצמי, לקניית דירה דומה עם תשואה סולידית)
&nbsp
אז נכון שזה לא נעים, אבל זה גם לא כל כך הרבה.
כל ירידה קטנה של מספר אחוזים מגלמת חיסכון של מאות אלפי שקלים ובנוסף אחוז המימון יורד כי החסכון גדל עם הזמן.
&nbsp
אם אתה מסוג האנשים שלא יודעים לחסוך ומסתנוורים מזה שיש להם כסף, - קח משכנתא אולי זה יהיה כלכלי עבורך.
&nbsp

sergi0

New member
מכניסים 15.5, משכנתא 5.5, וחוסכים 5

משפחה שחיה מ5 אלף שקל בחודש?
אני חושב שאתה זה שצריך לייעץ לפורום ולא להיפך.
יישר כוח!

Fitch

New member
אם חוסכים 3.5-5 כדאי להגדיל את ההחזר הראשוני עד הגבול שהבנק

מאפשר.
&nbsp
אח"כ (3,5 שנים) לסיים מסלול מסויים וההחזר יירד כנגד עליה במספר הילדים.

sergi0

New member
תיארת פה את הצמצום של הצמצום

סופר - 1500 שקל בחודש.
הוצאות "אחרות" במזומן 1500 שקל בחודש.
גן ילדים 2500 שקל בחודש.
אני מבין שארנונה, חשמל, מים, ביטוחים (בריאות, חיים, דירה), טלפוניה (סלולרי, אינטרנט), אחזקת רכב (ביטוח, דלק, טסט פעם בשנה, טיפולים), ביגוד והנעלה ועוד ועוד - 2500 שקל בחודש בלבד.
&nbsp
זורם איתך. עדיין זה 8 אלפים שקל בחודש. הבנאדם מעלייך עושה את זה ב5 אלפים. בסה"כ אמרתי לו יישר כוח, לא מבין מה הבעיה עם זה.

mulcha

New member
גם אתה וגם חג'בי עניתם היום את אותה תשובה

רק בשני מקרים שונים. ממילא הוא קנה והוא לא ימכור ולכן אין טעם להזהיר אותו.
ייתכן ופסיכולוגית קשה, אבל לגופו של עניין יש שתי אופציות - להסכים איתי שזו הרפתקה מסוכנת מדי, ואז יש לו הזדמנות לחשב מסלול מחדש, למכור, גם בהפסד קטן, ולהציל את משפחתו.
אפשר גם לא להסכים איתי. בהחלט אופציה. ואז לכתוב למה אני טועה או פשוט להתעלם ממני. הכל סבבה. אבל לכתוב אין טעם להזהיר כי לא ימכור? מה ההיגיון בזה? התשובה היא שכמו השוק הבועתי דהיום - אין היגיון. רק אמוציות מכניסות אנשים לסיוט שספק אם יסתיים.

הכתיבה כאן היא לשואל אחד ואלפי קוראים

שלא שאלו אך עדיין קוראים ועשויים להפיק תועלת מתשובות אלו.
&nbsp
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/EffeBook
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://bit.ly/EffTips
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffeLecture
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

mulcha

New member
וכדי לסכם אדם היקר: בלי צפי לעליית שכר של לפחות 7-10 אלף נטו

לחודש בשנים הקרובות, ו/או ירושה גדולה ב- 5-7 שנים הקרובות ו/או הורים טחונים שיכולים לשים עליכם 4-5 אלף ש"ח לחודש כל חודש לאיזה עשור לפחות ו/או מפעל הפיס - אתם בדרך לקריסה כלכלית. זו דעתי האישית. אולי אני טועה. מה שבטוח אל תגיד שלא אמרו לך.

h a j b i

New member
יש טעם להציע למכור

אבל רק במקרים מאוד קיצוניים תוך כדי בירור מה ההשלכות.
&nbsp
ההודעה שלי הייתה על מישהו שהמליץ "רדו מהעיסקה" מה שאומר שאו שהוא לא באמת קורא את ההודעות וסתם עונה תשובות אוטומטיות בלי לחשוב או שהוא פשוט לא קנה דירה מימיו ולא יודע מה עשויות להיות ההשלכות של הפרת חוזה מכר.

h a j b i

New member
הוא כתב 3.5 - 5

אם השכר למשל אחרי רכב מהעבודה או שיש להם הסדר לילד שאינו גן פרטי (או שניהם) אז זה ממש לא בשמיים.
&nbsp
תקשורת היום זה גרושים, ארנונה זה מאוד תלי איפה גרים, מים חשמל יכולים להיות מאוד נמוכים כי זה מאוד תלוי צריכה, ביטוחים לא כל אחד עושה ומי שעושה אפשר גם כיסויים מצומצמים, ביגוד והנעלה אפשר גם בגרושים (למשל הזמנה מחו"ל או פשוט לקנות במקומות זולים).
&nbsp
כשאין, לא קונים, זה הכי קל. יותר קשה לא לקנות כשיש ולחסוף אבל זה אפשרי, עניין של משמעת עצמית בעיקר.

Adam535

New member
רכשנו דירה בסכום של 1,595 מ'

רכשנו דירה בסך של 1,595 מ' מבקשים משכנתא בסך של 1,100 מ' אנו זכאים לסכום של 75,900 בריבית של 3% קבוע.
אלו תמהילים היתם מציעים לנו ומה הם הרביות הראליות לקבל בבנקים?
הכנסותנו הם 15.5k נטו
תודה מראש לעוזרים אשמח אם תגובות יהיו מאנשים בעלי ידע ונסיון, בכל זאת מדובר בדבר חשוב מאוד

elvinnox

New member
מסכים לחלוטין

נראה כמו חיים בצמצום מוחלט, שלא לדבר על הוצאות בלתי צפויות שתמיד מגיעות.
&nbsp
(תיקון לרכב, טיפול שיניים, מוצר חשמלי שהתקלקל ולפעמים מצריך החלפה בחדש)
או חלילה פיטורים - דבר שדיי בשגרה של ימינו.
&nbsp
מה עם קצת תרבות / טיולים / בילויים או חלילה משהו שלא רק סביב בית/עבודה/טיפול בילדים? מה עם משהו לנפש או חלילה לפנאי?
&nbsp
5 שנים מהיום תהיו בקריסה כלכלית, אבל היי - יהיו לכם בלוקים משלכם ותוכלו להתגאות בכך!
&nbsp
&nbsp

sergi0

New member
כרגע הילד משלם שכירות בבטן

הילד הוא בדרך :)
וכמובן שיכול להיות שהרכב מהעבודה ומגולם לחלוטין, וכמובן שיש רק רכב אחד ושהאישה עובדת מהבית ולא צריכה לשלם נסיעות, ושאינטרנט הם גונבים מהשכנים, ארנונה לא משלמים כי גרים באוהל, מים צורכים מהברז בחדר פחים וחשמל לוקחים מהחדר מדרגות. בגדים מזמין בעלי אקספרס ונעליים לוקח מבני משפחה, ביטוחים לא צריך וברוך השם גם לא צריכים תרופות או בדיקות (בשביל מה לעשות סקירה במהלך ההריון? חבל על הכסף, אפשר לצלם בפלאפון ולשלוח להודו לניתוח ממצאים).
&nbsp
הכל יכול להיות ולא באמת מעניין אותי איך הגיע למספרים האלה.
מקווה בשבילו שהחישוב נכון, אחרת ימצא עצמו בכינוס נכסים במהירות.

h a j b i

New member
יש תרחישים יותר סבירים

למשל שהאישה נוסעת בתחבורה ציבורית ותשלום הנסיעות מהעבודה מכסה את הנסיעות, שהם כמוני משלמים על אינטרנט 70 ש"ח ועל סלולר 30 למנוי, שהארנונה היא 200-300 גג לחודש ושהם צורכים מים וחשמל במתינות. בגדים (וגם נעליים) להזמין מחו"ל זה עשוי להיות רעיון טוב בלי קשר (למרות שאפשר לקנות בזול גם פה). ביטוחים מינימלים זה גרושים. בנוגע לבדיקות הריון אני פחות מבין אבל מחברים הבנתי שזה לא יקר (כמובן שאתה יכול לעשות עוד ועוד בדיקות ולשלם עוד ועד, מה שבא לך).
&nbsp
בסופו של דבר לא קשה להתנהל בצימצום והרבה יותר קל פשוט להתבכיין כל היום שאין כסף

&nbsp
כמות האנשים שמפונים מביתם עקב אי תשלום משכנתא הוא לא גדול במיוחד והסיכוי להגיע לשם די נמוך

sergi0

New member
נסיים את הדיון בזה שפשוט תחתום להם ערבות אם אתה ככ בטוח.

elvinnox

New member
ברור שאפשר להתנהל בצמצום

וגם ברור שאפשר לחסוך ולהתכלב,
&nbsp
לדעתי אתה כמוני ומרוויח הרבה מעל הממוצע, ולכן אני גם טוען שאפשר להצטמצם ולהסתדר, לדעתי מלבד הדיור והרכב, (ואולי קצת במזון) כל המחירים פה סבירים ואף בחלק מהדברים זולים.
&nbsp
אולי קצת במזון גם יקר אבל גם שם, לא מדובר במצרכי יסוד ואפשר להמנע מג'אנק וגם לחסוך.
&nbsp
אבל ישנה קבוצת אוכלוסיה שכנראה אתה לא רואה, שמרוויחים שכר חציוני, ועם רמת שכר כזו מאוד קשה להתקיים, במיוחד אם מדובר במשפחה עם ילדים.
ברור שהם יסתדרו אבל כל תרחיש בלתי צפוי קטן עלול לשבור אותם כלכלית.
&nbsp
זה שאתה לא חווה את זה על בשרך, לא אומר שזה לא קיים.
&nbsp
&nbsp

h a j b i

New member
תתפלא כמה אנשים חיים בצימצום ולא ממש סובלים

כמו הטענות המוזרות שכל ילד עולה "לפחות 3,000 ש"ח לחודש". משום מה יש לי הרגשה שמשפחות עם 3 ילדים ושכר ממוצע לא מוציאים סכומים כאלה

&nbsp
מי שחי בצימצום, יהיה לו גם כסף להוצאות הבלתי צפויות. בנוגע לטיפולים רפואיים, תמיד אפשר לבטח אם אתה חושש של תוכל לעמוד בכאלה.
&nbsp
אין בעיה עם תרבות, טיולים, בילויים ופנאי גם בלי להוציא כסף כמעט.
&nbsp
אני גם לא חושב שלגור בבית משלך חייב להיות פסגת השאיפות אבל כן מבין את השיקולים הפחות כלכליים כשיש ילדים שנכנסים למסגרות וכו מה שמקשה יותר ויותר מעברים.

למעלה