רכשנו דירה בסכום של 1,595 מ'

elvinnox

New member
אני מעולם לא טענתי על 3K לילד,

בלי קשר, יש הוצאה שולית שיורדת כאשר מספר הילדים עולה, כלומר הילד הראשון הוא היקר יותר וכו'.
&nbsp
אפשר גם לגור אצל ההורים ולחסוך עוד יותר, אפשר גם לקנות רק מוצרים בפיקוח ולקחת את הילדים לגנים דתיים מסובסדים,
&nbsp
אפשר גם לעבור לשטחים או לכפרים הערביים ולחסוך עוד
אפשר גם לצאת לטיול בכפרים בלי להוציא כסף בכלל
&nbsp
מעולם ברמה היסטורית לא נדרשו כלכך הרבה משכורות לדירה, סביר להניח שהמצב הזה לא ישאר לנצח.
כרגע במשק מתרחשת ירידת מחירים, עסקאות הנדל"ן כבר יורדות בהיקפן והשוק ממש לפני גל ירידות.
&nbsp
כפי שאף אחד לא חזה שמחירי הדיור הולכים להכפיל את עצמם, אף אחד גם לא יחזה ירידה של 30%.
תזכרו איפה קראתם את זה בפעם הראשונה, אולי יהיה אפשר בעוד שנתיים לשים את הקישור להודעה הזו.
&nbsp

sergi0

New member
צודק

ילד אגב זה כן 3K, אלא אם אתה באמת גר בישוב דתי או עני מאוד.
אופציה שנייה היא להיות נזקק ואז אתה מקבל גן של נעמת או ויצו.
מצד שני אם אתה נזקק למה שתשבור את הראש לגבי רכישת דירה.
&nbsp
בנוגע למחירים (לצערך?) פורסם שהם שוב עלו מהמדד האחרון. אמנם בקצב נמוך יותר, אני מקווה שזה מנחם אותך.
המחירים אכן יקרים, אבל הם היו ככה גם לפני שנה, שנתיים, שלוש, ארבע, חמש, שש, שבע ושמונה (לפני זה לא התעניינתי).
&nbsp
ירידת מחירים טובה לכולם - גם לחסרי דיור וגם למשפרי דיור, אז נקווה שהתפילות שלך נשמעות שם למעלה...
אגב גם ירידה של 30% (שאני לא מדמיין אפילו שתקרה) עדיין תשאיר את מחירי הדיור גבוהים מבחינתי...
ובכל אופן, כשלוקחים בחשבון גם את עלויות גיוס ההון, הרי שזו תהיה ירידה ריאלית של אולי 15%. גם זו סוג של נחמה.

h a j b i

New member
לא אמרתי שאתה טענת

אבל טענו, כמו אנשים שאני מכיר שמוציאים 4,000 בחודש קניות בסופר כי "אין מצב להוציא פחות". משום מה יש לי הרגשה שאם היו מרוויחים מינימום הם היו מגלים שכן יש מצב להוציא פחות.
&nbsp
כן, אני כילד הייתי בעיקר בבילויים שלא עולים כסף או שעולים מעט מאוד, אתה לא מבין כמה חסר לי הפסטיגל שלא הלכתי (ולמעשה לא שמעתי עליו עד לאמצע התיכון בערך
).
&nbsp
"תזכרו איפה קראתם את זה פעם ראשונה" - אתה עושה צחוק? פעם ראשונה שמעתי את זה ב- 2010, אחרי ב - 2011,2012 ולמעשה בכל שנה מאז.
אתה מוזמן לעשות חיפוש לראות כמה כתבות תמצא למשל מ - 2013: "הבועה אוטטו מתפוצצת", "מחירי הדירות מעולם לא היו גבוהים יותר" וכו. אתה מוזמן לבדוק בכמה הם עלום מאז...
&nbsp
יכול להיות שירדו, יכול להיות שיעלו עוד, יכול להיות שידשדשו אבל לדעתי בועה אין פה.

דבר "חשוב מאד" ובכל זאת בחרת קודם לרכוש ואז להתייעץ בחינם

אצל זרים.
לגופו של עניין, לפני שמתחילים, משכנתא של 1.1 מיליון
דורשת החזר חודשי של לפחות 5500 שקלים בחודש.
אתם ערוכים לכך?
בחירה בהלוואה עם החזר ראשוני נמוך יותר תגרום לכם לעבור את ה- 6000
בסבירות גבוהה בעתיד.
בהצלחה,
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/EffeBook
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://bit.ly/EffTips
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffeLecture
טלפון: 03-549-6611
&nbsp
&nbsp

אני עדיין לא מבין איך אנשים מחליטים להשתעבד בעניים פקוחות

הרי אין שאלה בכלל.
ברור שלא תצליחו לעמוד בהחזרי המשכנתא בעתיד, אלה אם יקרה משהו קיצוני בחיים שלכם, כמו ביקור של אריאלה או ירושה גדולה.
אני באמת שלא מצליח להבין את ההתנהגות הזאת.

elvinnox

New member
אנשים חיים בסרט שהנדל"ן רק עולה לנצח

ואז אומרים לעצמם גם אם לא נוכל לשלם, מקסימום נמכור ונרוויח.
&nbsp
לדעתי, אנחנו לקראת סיום סייקל של 10 שנים של עליות, והירידות ממש בפתח.
מי שקונה היום כנראה לא חכם.
&nbsp

h a j b i

New member
כל הזמן דיברו על סייקל של 7-8 שנים

עכשיו אני מבין שזה כבר 10..
אולי 12? אולי 15?

למעלה