רמת חיים באיזור בוסטון

Boston Guy

New member
אהממ.... זו תמונה מעוותת במתכוון?

אני לא אומר שרע באמריקה, או שמרוויחים כאן פחות מבישראל. אם כך היה תאמין לי שלא היתי חי בארה"ב. אני רק רוצה להראות לך שהפרש האמיתי בין רמת השכר vs רמת החיים הרבה יותר קטן מהרושם השיטחי שנוצר מהפרש בין "90K$ לעומת 26K$". השכר באמריקה הוא לפני הפרשות פנסיה (שכאן הן לא חובה), לפני הפרמיה של ביטוח הבריאות (שגם הוא כאן אופציונאלי), לפני הוצאות OUT OF POCKET על שרותי בריאות שבארץ הם חינם (טיפת חלב למשל), לפני הוצאות רכב (רק הדלק של ה COMMUTE לעבודה עולה לי 600 ש"ח בחודש) ואם מחר יחליטו לפטר אותי כל מה שהחוק מחייב אותם לשלם לי זה שבועיים משכורת. אתה מגדיר חיסכון פנסיוני מהמשכורת בישראל כ"מס"? 10k נשאר לך ביד אחרי שניכו לך ביטוח מנהלים, בריאות וכ"ו. שלא נדבר על כך שבארץ המעביד נותן לך 100% match על הפרשות פנסיוניות... זוכר? 8 ושליש, חמש וחמש? ומה עם זה שאין לך גרוש הוצאה על רכב מעביד - לא תחזוקה, לא דלק, לא ביטוח... נורא קל לבכות שנשאר רק עשרת אלפים ש"ח לחודש בכיס - ולשכוח את ה 1000 ש"ח בדלק לחודש, את כמה מאות השקלים של הביטוח לרכב והתחזוקה, את ה 5% שמעביד הפקיד לפנסיה שלך על חשבונו (עוד 1000 ש"ח), את ביטוח הבריאות שמכסה 100% מההוצאות השגרתיות... המעביד חוסך בצד חודש משכורת על כל שנת עבודה לפיצויי פיטורין - כך שאדם עם 10 שנות ותק שנזרק לרחוב לפחות מקבל יותר משכר שבועיים לפי חוק. אז צריך לנסות להשוות לא רק ברוטו, אלא את השכר לעומת הצרכים ועלות הקיום. אדם בעל משפחה של 5 נפשות שחי בשכירות בישראל - כמה הוא מוציא על מגורים בסטנדרט המקובל בישראל בחודש? כולל ארנונה ומיים - 1500$? 2000$? אדם בעל משפחה של 5 נפשות שחי בשכירות באזור בוסטון - כמה הוא מוציא על מגורים בסטנדרט המקובל באזור בוסטון בחודש? שלושת אלפים דולר לחודש זה מספר סביר עד נמוך. אז רק הפרש על דיור יכול להגיע בקלות ל 15,000$ לשנה. עם מרחקי הנסיעה הגדולים, סעיף רכב ודלק מצטבר לאלפי דולארים לשנה - כאדם שעושה חשבון מפורט ומעקב צמוד על הוצאות, אני יכול לתת לך דוגמא על כמה עולה להחזיק 2 מכוניות - אחת בת 6 ואחת בת 3 - מבחינת דלק, ביטוח (ויש לנו וותק נהיגה בארה"ב ורקורד נקי), תחזוקה, צמיגים (ילען רבו הכבישים המחורבנים של בוסטון עם כל הבורות... הולך לנו בממוצע 2 צמיגים בשנה בין שתי המכוניות). איך נשמע לך 4000$ לשנה? פנסיה: אדם שמרוויח בישראל 20K ש"ח מחויב לחסוך כל חודש 2000 ש"ח - אלף הוא ואלף מהמעביד. הנה לך עוד 5,000$. אין שום בעייה לעשות את זה גם בארה"ב - רק שזה לא יופיע ב"נטו". ומה לגבי אלפי הדולארים בשנה שיוצאים לי מהכיס על טיפולים רפואיים - כאלו שיש עליהם השתתפות עצמית וכאלו שהביטוח מכסה רק ב 50%? על כל ביקור רופא ילדים יש co pay - אתה יודע כמה פעמים הולכים לרופא בחורף בוסטונאי עם 3 ילדים?... ולסיום - מה עם חבויות מס הכנסה בישראל על הכנסתך בחו"ל??? אם יום אחד תחזור לישראל ונציב מס הכנסה יקיש מעדנות על דלתך, עם שומה ביד? וידרוש את אותם 30% מס שלא שילמת ל IRS האמריקאי... ----------------------------------------------------------------- אז לסיכום - יש הבדל ויש הפרש. אבל - צריך לבדוק את כל התמונה בזהירות. מכיון שאני גבר, ולכן אני אטום רגשית וטיפש (לפי שוש עטרי), אלו השיקולים שהייתי מפעיל, לפי הסדר: 1. קריירה - זה מקדם אותך או מחזיר אותך לאחור? 2. CAN YOUR FAMILY HANDLE IT? מעבר לארץ זרה הוא מאוד קשה לבן הזוג שהופך ל"אדם ללא זכויות" ולא יכול לעבוד, לילדים בגילאים האלה קשה להקרע מהחברים והמשפחה המורחבת, וקשה גם למבוגרים... יש כאלה שהגעגועים הורסים להם את איכות החיים. 3. האספקט הכלכלי: אם החשבון הכלכלי מראה לך שכולל הכל (עלויות המעבר, מימון ההשקעות הראשוניות, הפרשי העלויות, עלות חינוך הילדים וכ"ו) אתה עדין עומד בזה כלכלית - לפי הגדרת המטרה האישית שלך. לא כולם רוצים להרוויח - יש אנשים שמוכנים גם להוציא קצת כסף לטובת החוויה של לחיות בארץ אחרת.

amitx

New member
תגובה ל Boston Guy

לפני מספר ימים שאלתי שאלה והנה 25 תגובות... חלקן ענייניות וחלקן פחות. עלי לציין כי תגובתך האחרונה היתה יותר ממספרים או רמת חיים, אלא תשובה שעוררה בי שאלות שעליהן לא בטוח שיש לי תשובות ומצריכות מחשבה נוספת ועמוקה. אשמח לשתף אותך בהתלבטויות שלי חלקן כאן וחלקן בערוץ נוסף/פרטי (אם זה מקובל עליך- אשמח לשמוע ממך ב [email protected]). ולעניין.. החברה האמריקאית שהציעה לי את העבודה מיוצגת בארץ ע"י החברה הישראלית שבה אני שכיר כיום - אנו בקשרים מעל 10 שנים. אני בן 40 וההצעה קוסמת מבחינת הקריירה - עניתי לשאלה אחת שהעלת.. אולם אני "סוחב" עימי משפחה שלמה לעתיד לא ברור בחו"ל. (ביקשתי מהחברה בחו"ל רשת בטחון כלשהי שלא אוכל לפרט כאן..) משכורתי בארץ לא נמוכה אם אהיה צנוע, אולם בתוך החברה הגעתי לפסגה (חברה קטנה ומשפחתית). אם אקח בחשבון את כל מה שציינת כזכויות פנסיוניות וקרן השתלמות אגיע ל10000 דולר לשנה (נניח שאפריש סכום זה לחסכון בהוראת קבע). ביטוח רפואי - הזכרת בעבר LONG TERM DISABILITY INSURANCE זהוא נושא שנתון למשא ומתן - אז נניח שאקבל אותו. ילדים - לקטנה בת השנתיים זה לא משנה הרבה. האמצעית 9 והגדול 13 חוששים אך מגלים עניין ולא הסתייגות. יש לאשתי אח ואחות באיזור DC ואיזור VA כך שחלק מהגעגועים נוכל להעביר אצלהם
רכב - החברה משלמת 36 סנט לכל מייל - ייכסה חלק מההוצאות. אשמח לשמוע שוב את דעתך ולהאיר נקודות שלא עלו כאן זיו

amitx

New member
רמת חיים באיזור בוסטון

לפורום שלום רב קיבלתי הצעת עבודה מחברה אמריקאית והם מציעים משכורת חודשית של 110,000 בנוסף מענק שנתי לרכב של 10,000 וביטוח בריאות. המשרד נמצא ב HUDSON ואני לא רוצה לנסוע יותר מ40 דקות. אנו משפחה של חמישה נפשות, ילדים בני 12,9,2 הקטנה תלך לגן ואמרו לי שזו הוצאה של בערך 8000 דולר לשנה אנו נזדקק לבית של 5-4 חדרי שינה לפחות. לפי חשבון שערכתי המשכורת נטו הינה בערך 6400 דולר בחודש. איזה רמת חיים ניתן לקיים האם זו מציאה? מה דעתכם כמתגוררי האיזור תודה זיו

שתי נקודות

long term disability אינו ביטוח רפואי, הוא ביטוח נוסף שמיועד למקרים של נכות או מחלה שאינה מאפשרת לך לעבוד. ביטוח רפואי הוא אחר, לרוב מוצע ע"י מעסיקים אבל כל ביטוח ורמות הכיסוי שלו, מה הוא מכסה ומה לא וההוצאות מהכיס שלך, השתתפויות עצמיות וכו', למשפחה עם שלושה ילדים חשוב לשים לב טוב טוב טוב לכל הנושא של ביטוח רפואי ואפילו להתייעץ עם כמה אנשים שמכירים היטב את הנושא כי למי שבא מהארץ כל נושא הביטוח הרפואי כאן נראה סבוך ואפשר ליפול בקלות בפח. לגבי 36 סנט למייל, זו לא החברה, אלא חוק פדרלי המחייב מעסיקים לתת לך החזר על הוצאות רכב *במסגרת התפקיד*. הוצאות של הנסיעה מהבית לעבודה וחזרה אינן נכללות במסגרת זו, שים לב.

Boston Guy

New member
כמו שאמרה עדי - הוצ' רכב זה רק לנסיעות עסקי

אי אפשר (ואסור לפי חוקי ה IRS) להגיש נסיעות פרטיות, או את הדרך לעבודה וחזרה - כי זה לא מוכר במס. שוב - אני מנסה לא להכנס לשיקולים אישיים שלך, אבל בגלל המצב המשפחתי הדומה שלך ושלי, והעובדה שאתה ואני בערך באותו גיל, אני מניח שיש לשנינו נושאים דומים לדאגה. הפרטים של מה עולה כמה לא משנים את המסר שאני מנסה להעביר: תוכל לנהל כאן חיים בכבוד, ברמה דומה למה שיש לך כיום בארץ. לא תתעשר - ולא תרעב ללחם. זה הכל.

mal1

New member
עוד נקודה למחשבה (שלא בתחום הכלכלי

היא הנושא של גיל הילדים. אין פה משום המלצה של בעד או נגד, רק נקודה למחשבה.. האם המעבר המתוכנן הוא לצמיתות? שנתיים שלוש? לאיזו תקופה? אחת הבעיות שאנחנו נתקלנו בהם (ילדי היום בני 5 ו-12.5, כשהגענו הם היו בני שנה וחצי ו-9) היא עם הבן הבכור, שהיום פשוט לא מעוניין לחזור. זה התחיל ב"רק לגמור את היסודי עם החברה", היום הוא מדבר על רק לגמור את החטיבה.. ומכיוון שכבר עכשיו (כיתה ז') הוא עוסק בחישובים של high school credits ותכנונים לקולג', זה מתחיל להזכיר את המערכון של הגשש על "אוטוטו חוזרים.." מהבחינה הכלכלית - בכל החישובים שנעשו בשירשור הזה שכחו שבארץ בד"כ (גם אם לא תמיד) שני בני הזוג עובדים. גם אם המשכורת של בת זוגך נמוכה משלך, יש לקחת בחשבון אם העובדה שברוב המקרים (שוב לא תמיד) במעבר לארה"ב הופכים ממשק בית המבוסס על שתי משכורות למשכורת אחת (והתנאים הסוציאלים שלה מתנדפים...)

SupermanZW

Well-known member
שאלה קשה...

האם אתם רוצים לחזור עקב הרעת תנאי העסקה או מסיבות אחרות?

sansan1

New member
ועוד נקודה למחשבה

אנחנו עברנו לאזור דרום קליפורניה רק לפני 10 חודשים גם משפחה של 5, גם ילדים בגילאים שונים כולל גן והגענו למסקנה שמחירי השכירות למשל לעומת החזר משכנתה הם פי 2. נכון שיש בעיה של היסטוריית קרדיט כדי לקבל משכנתה פה אבל עובדה שהצלחנו עם 20% DOWN PAYMENT למצוא מי שיארגן לנו הלואה גם ללא היסטוריית קרדיט, בסה"כ היינו פה חודשיים, אני מדברת על הבדל של בין 3000$ ל-1600$ (כולל מיסים) והחזר משכנתה מוכר במס לכן עוד יש על זה החזר בסוף שנהץ נכון שצריך לארגן את הסכום ההתחלתי, אבל הריביות עכשיו באמריקה מאוד נמוכות, הקיצר שווה לבדוק, לגבי ילדים זו נקודה מאוד רגישה אצלנו למשל הגדולה תסיים פה תיכון בזמן שאנחנו אמורים לחזור ואני כבר מפחדת שתרצה להשאר, לעומתה האמצעית מוכנה להתקפל כל דקה, לגבי גנים שווה לבדוק היטב ולא להתפשר, לא תמיד הגן היהודי הוא הטוב ביותר, הוא בעיקר היקר ביותר אבל זה בטח תלוי באזור, אנחנו הוצאנו את הבת שלנו מהגן היהודי אחרי כמה חודשים והעברנו לגן אמריקאי ומאוד מאוד מרוצים.

Boston Guy

New member
ביית עם 4 חדרי שינה באזורים שהאיש מדבר עליהם

בסביבה טובה (בתוך הלופ של ה 495 ליד בוסטון) לא יעלה פחות מ 600 אלף דולר - יותר סביר באזור ה 800 ומעלה. עם 20% DOWN עדיין צריך משכנתא של יותר מ 450,000$ - כלומר ג'מבו. משכנתא ל 30 שנה בריבית של היום תביא תשלום חדשי של יותר מ 2700$ לחודש בלי להכניס לחשבון PMI... משכנתא ל 15 שנה תביא תשלום חדשי של 3800$. אז כנראה מה שנכון בדרום קליפורניה לא נכון במסצ'יוסטס - הנדל"ן כאן יקר כי אין איפה לבנות שכונות חדשות והביקוש עולה על ההצע.

sansan1

New member
כנראה שצריך לחפש

אנחנו מצאנו בית 4 חדרי שינה באזור מצויין שנקרא VALENCIA ב370K$ היה צריך קצר לחפור, וההחזר מהכרה במס צריך גם לקחת בחשבון לעומת הסכום שהולך לפח כל חודש, מעבר לזה הנכס "שלך".... ואם מחליטים לחזור ניתן תמיד למכור ולהחזיר את הכסף, המחירים שאתה מדבר עליהם באמת גבוהים מאוד, יש גם כאלה פה על בתים חדשים לגמרי.. טוב זה אזור אחר והעיר שלנו חשבת למובילה בכל ארה"ב מבחינת רמת בתי ספר פאבליק וביטחון אישי... ממליצה לבקר

Boston Guy

New member
גם המשכנתא הולכת לפח בשנים הראשונות

נכון - יש זיכוי במס. אבל בשנים הראשונות למשכנתא כמעט כל התשלום הוא ריבית, ואתם כמעט לא מקטינים את הקרן. על 300,000$ שלקחתם משכנתא, אפילו אם קיבלתם 5.5% ל 30 שנה (מה שלא סביר בלי קרדיט היסטורי), אתם משלמים כ 1,700$ לחודש - שהשנה מתוכם כ 330$ לחודש הולכים לקרן - וכ 1,400$ לחודש הם ריבית. זה אומר שאחרי שנה של תשלומים שבה שילמתם יותר מ 20,000$, הקרן ירדה רק ב 4,000$... נכון, מתוך ה 16,000$ ששילמתם ריבית תקבלו זיכוי מס על שליש - או 5,300$. אבל עדיין "זרקתם לפח" כמעט 11,000$. עכשיו מה יקרה, חס וחלילה, אם כשתרצו (או תצטרכו) למכור את הביית המחירים ירדו והוא יהיה שווה רק 350,000$? הרי 300,000$ אתם חייבים לבנק, הפרוצדורה של מכירת דירה עולה כמה אלפים טובים (בלי מתווך) או עשרות אלפים (עם מתווך) - מה הרווחתם? לא תמיד משתלם לקנות - בייחוד בתקופה כמו היום, של שפל כללי וירידת מחירים. ועל אחת כמה וכמה לא משתלם לקנות אם אין גרין קארד. תקרא\י את ההודעה המצ"ב - שכתבתי למישהו אחר לפני כמה חדשים.

sansan1

New member
החישובים שלך

הם לא ממש מדוייקים אבל נניח לזה כי הרי אנחנו מדברים בגדול.... אז תמיד יש אפשרות להשכיר את הנכס עד לתקופה טובה יותר השוק הרי מתנהג בעליות וירידות לאורך השנים, האזור שלנו בתנופת פיתוח אדירה, וכמעט ואין בתים להשכרה מה שנותן אופציה טובה לעתיד, מעבר לכך המיקום של הבית מצויין מבחינת העיר. נכון שלהשכיר בשלט רחוק זה לא אידיאלי, אבל אם עושים את זה בארץ ניתן גם פה בכל אופן תמיד מגיעים לנקודה שכל עניין לגופו - אנחנו עשינו את החישוב ובתנאי השטח פה זו היתה העיסקה המשתלמת ביותר לטווח קצר וארוך. בעניין הגריו כארד אתה כנראה צודק אבל לנו אין ובאמת לא היתה לנו בעיה כל כך קשה להשיג הלואה בתנאים יותר טובים ממה שציינת..... כנראה עניין של אזור ותיזמון, הספקנו לקחת את ההלואה לפני שהריבית התחילה לעלות שוב. בכל אופן שיהיה בהצלחה לכל המתיישבים החדשים

aviadl

New member
אמנם אין לי ילדים אבל

קח בחשבון שמשכורת של 110000 לשנה (או שהתכוונת ל-11000 לחודש?) משמעותה שאתה מרוויח למעלה מכפול מהשכר הממוצע במסצוסטס. אני גם חושב שעם התחשבות בהוצאות הנטו שלך יהיה גבוה יותר מ-6400 דולר לחודש. אני ממליץ לך לפנות ל-BOSTON GUY פה בפורום. הוא חי בבוסטון ובעל משפחה ויוכל לתת לך הערכה טובה יותר.

MASHY BOSTON

New member
חיים בבוסטון ../images/Emo60.gif

אנו זוג עם ילדה בת 3.5 חודשים הגרים באזור בוסטון. נראה לי שאפשר להסתדר עם משכורת כזו. אנו גרים בברוקליין. באזור זה מרוכזים הרבה ישראלים, משום שזה אזור טוב ויש כאן בי"ס טוב. אך, זהו אזור יקר מאד. דירת 2.5 חדרים עולה 1400$ לחודש. אני מתארת לעצמי ש4 חדרים עולה, החל מ-1600$ (לא יודעת בוודאות). גן אמור לעלות בערך 1000$ לחודש. אין לי מושג איפה זה האדסון (אני בארץ כרגע ואין לי מפה), אבל, אנחנו גרים בברוקליין ושחר נוסע כל יום לבילריקה וחזרה (45 דק' עד שעה). וזה ממש לא נורא. מציעה להיכנס לאתר : CRAIGSLIST ולחפש באזור ברוקליין, ניוטון, ברייטון. תחפש שרשורים קודמים לפי המילה בוסטון, או לפי שם משתמש BOSTON GUY ותמצא הרבה מידע.

aviadl

New member
2.5 חדרים ב-1400$?

לדעתי קצת הורדת מחירים. מרבית החברים שלי שגרים בדירות 2 חדרים משלמים קרוב יותר ל-1800 דולר כך שדירת 4 חדרים בברוקליין אמורה לעלות הרבה מעל 2000 דולר. בכל מקרה האדסון נמצאת מערבית לבוסטון ואתם יכולים להתקרב יותר לכיוון של פרמינגהם (כחצי שעה -40 דקות מבוסטון) והערים הצמודות לה שהן יותר זולות וברובן תמצאו גם ישראלים. אין לי מושג איך מערכת החינוך שם. ברייטון אינה מתאימה למשפחה עם ילדים.

MASHY BOSTON

New member
הכוונה היא ../images/Emo60.gif

ל 2.5 חדרים לפי הארץ, כלומר 1.5 BEDROOM לפי בוסטון. כך אנחנו משלמים. מסכימה שברייטון אינה מתאימה למשפחה עם ילדים. אבל, אנחנו גרים בברייטון על גבול ברוקליין ( LANARK RD ). ישנם כמה רחובות בברייטון (על גבול ברוקליין) שהם טובים בדיוק כמו ברוקליין ומעט זולים יותר.

Boston Guy

New member
אההה... חשבת על ה SCHOOL DISTRICT?

את יכולה לחיות סנטימטר מהגבול עם ברוקליין, אבל הילדים ילכו לית הספר המחורבן של ברייטון כי אתם גרים בעיר הלא נכונה. ברור שלך זה ישנה רק בעוד 5 שנים... אבל לשואל כבר יש ילדים בגיל בית ספר. זו הסיבה שבתים פחות יפים מזה שאת גרה בו ונמצאים בקושי 200 מטר מהבית שלך עולים כיפליים לחודש - רק כי הם בעיר הנכונה. לשלוח ילד לבית ספר פרטי זה סיפור של כ 12,000$ לשנה. 2 ילדים - 22,000$ לשנה. אז זה כבר חשבון שצריך לעשות - האם לגור יותר בזול וללכת לחינוך פרטי, או לגור במקום יקר עם חינוך ציבורי טוב. אם בין כה וכה מתכננים חינוך פרטי (יהודי או סיבה אחרת) אז באמת אין סיבה לשלם פרמיה בשכירות.

MASHY BOSTON

New member
צודק, לא חשבתי על זה ../images/Emo60.gif

לי זה באמת לא משנה כרגע, כי כשתמרי כבר תגיע לגיל בי"ס, או שכבר נהיה בארץ, או שנעבור דירה.

Boston Guy

New member
לא תרעב ללחם - אבל גם לא תתעשר.

110K$ זו משכורת מכובדת לעובד היי טק בדרג ביניים. תוכל לממן מגורים, חינוך לילדים וגם להפריש כמה גרושים לחיסכון פנסיוני. כמה נושאים לשיקול: הוצאות RELOCATION שלך יהיו כמה עשרות אלפי דולארים (לקנות 2 מכוניות, תשלום חודש ראשון + חודש אחרון + סקיוריטי דיפוזיט לשכירות ביית, והוצאות רכש ציוד לביית + בגדי חורף בוסטונאי ל 3 ילדים) זה סכום שתצטרך מייד. אני מכיר משפחה שגרה בשרוסברי SHREWSBURY והם אומרים שנחמד להם שם. מצד שני זה די רחוק מבוסטון גופא - מעבר ל 495. מצד שלישי מחירי הדיור טיפה יותר נמוכים מבוסטון המטורפת מצד רביעי הם לא כל כך נמוכים... צריך לזכור שהעיירה מיינרד MAYNARD הייתה המרכז של DEC ז"ל - וכל האזור מפוצץ מחברות הי טק ומ"עבדי הי טק". צריך להזהר לא לשכור בית "על עיוור" ב REMOTE - מחיר זול יכול להצביע על בעיה במבנה או על מיקום גרוע. אם תניח שכירות של 3000$ לחודש (לא, זה לא מוגזם ל 5 BEDROOM במצב טוב וב SCHOOL DISTRICT טוב באזור ההוא - זה אפילו נמוך...) גן ליום שלם - 1000$ עד 1500$ לחודש זה יעלה לך ~46,000$ לשנה. בהנחת יסוד של תכנון מס נכון, תשלם בין שלושת מיסי היסוד (פדראלי, STATE ו SOCIAL SECURITY) כ 30% מס (אחרי CHILD TAX CREDIT וכ"ו) - כי ברמת השכר הזו אתה נופל למלכודת המקוללת של ה MINIMUM ALTERNATIVE TAX ואין לך יכולת לברוח מזה בלי גרין קארד או אזרחות. אז מ 120K$ הולך 30K$ למיסים, 46k$ להוצאות קבועות ונשאר כ 44k$ ליתר. זה יוצא כ 3600$ לחודש. זה אולי נראה הרבה אבל אתה צריך להכניס בחשבון את הגורמים הבאים: 1. אם אתה מתכוון לחזור לישראל - מס הכנסה וביטוח לאומי ומס בריאות של ישראל יחכו לך בפינה... ורצוי להתכונן מראש למכה הזו. אולי לא תשלם לשילטונות אבל בטח ובטח שתשלם לעורכי הדין ורואי החשבון שיילחמו איתם עבורך. 2. מה עם חיסכון פנסיוני? 3. האם תרצה לשלוח את הילדים הגדולים לחינוך משלים יהודי או ישראלי? האם תעשה MEMBERSHIP ב JEWISH COMMUNITY CENTER? כל אלו עולים $$$ 4. המחיר של כל חוג לילדים או פעילות ילדים הוא אותו מספר שאתה משלם בשקלים בישראל, רק שסמל המטבע הפך ל $... בקיצור - יקר פי 4. 5. גם עם ביטוח רפואי לא רע, חורפים ראשונים עם 3 ילדים יעלו לך מאות ואולי אלפי דולארים OUT OF POCKET... עוד מילה על ביטוח: אם מקום העבודה מציע LONG TERM DISABILITY INSURANCE וביטוח חיים מורחב תשקול את זה ברצינות אתה לא זכאי להטבות SOCIAL SECURITY בשנים הראשונות לחייך בארה"ב. לסיכום - אם יש לך כרגע 30-40k$ להשקיע במעבר והמשרה היא לפחות ל 3 שנים הערכתי היא שתגיע לפחות ל BREAK EVEN - אפילו עם המס הישראלי.

למעלה