רמת חיים באיזור בוסטון

מדען

New member
די להגזים

אני משלם כל גן ילדים 8-14 $630 לחודש. אם יש בן זוג לא עובד (מצב אופייני בהתחשב במצב הויזות), אז זה יכול להספיק. ביגוד חורף ל-3 ילדים $1000 יספיק. בית מהמם, 4 חדרי שינה אבל ענקי, $2750 לחודש, לא שילמתי תווך או פיקדון. מכונית נורמלית ניתן לקנות ב-$13,000 (ניסן קווסט 2000) ומזה חצי ניתן לממן גם ללא אשראי אמריקאי. חוץ מזה, לא חייבים שתי מכוניות ישר אם גרים קרוב לבי"ס. $6500 מכונית, $1000 שונות, $1000 ריהוט מינימלי (אם יש לך סבלנות לחפש דברים משומשים) או $2000 ריהוט מלא. ככה שבחודש הראשון אתה מסתכל על הוצאה של עשרת אלפים עד 15,000 דולר בהנחה שאין לך חבילת התמקמות.

aviadl

New member
ספר לי כיצד הצלחת לרהט דירת חמישה

חדרים באופן מלא ב-2000 דולר. אם עשית זאת אני מצדיע לך- גלה את הסוד. אני עוד לא מכיר אף שוכר דירה בבוסטון שלא שילם חודש ראשון אחרון וסקיוריטי. חוץ מזה, אני מאמין שהוא שוקל מעבר לארה"ב לשפר את איכות חייב ולא כדי לקנות ריהוט משומש (את זה עושים סטודנטים עניים כמוני).

מדען

New member
שיפור רמת חיים וכו'

א. בחדר לידי עובד בעל משפחה ישארלי. הוא נתן לי את המספר - הזמנה אחת באיקאה. ב. לא *כל* מי שבא מחפש רמת חיים. תנו לו להחליט. אני למשל באתי בגלל המדע, ומוכן להתכלב קצת בשביל זה (טוב, נו, במונחים ישראליים אני מתכוון לחיות מצויין+).

Boston Guy

New member
אשריך וטוב לך... אבל בוא נדבר עוד שנה

הצלחת מאוד עד עתה! אבל... הגעת לכאן לפני חודש אחד, והמשפחה עוד לא הגיעה (או שהם כבר נחתו?). אחרי שתצבור נסיון של שנה או שנתיים ותעבור את החורפים הראשונים, בוא נדבר על זה... ודרך אגב - איך אדם יכול לחיות בפרבר כמו הדסון או שרוסברי בלי שתי מכוניות? אפילו לפי המספרם המצויינים שלך, האקט של שכירת הביית עולה 3 חדשי שכירות (8250$), שתי מכוניות עולות 26,000$ וביטוח לשתי מכוניות בשנה הראשונה יעלה כמה אלפי דולארים... גם אם תיקח חצי באשראי ותשלם על זה ריבית של לא תושב עדיין צריך ~14,000$ ביד. אני מסכים לחלוטין שאפשר לחיות כאן יותר בזול. אפשר למצוא מציאות ב GARAGE SALES, אפשר לקנות בגדי ילדים יד שנייה ב CHILDRENS ORCHARD (מה שעשיתי השנה לגבי מעילי חורף וכ"ו), וכולי. זה לא משנה את העובדה שכדי להסתדר בהתחלה צריך (רק בשביל מה שמנית אתה בהודעתך) 25,000$ פלוס לקבל אשראי לרכישת רכב של 14,000$... או לבוא עם 40,000$ ביד. אופס - הנה הגענו לסכום שעליו דיברנו מקודם...

מדען

New member
עשרות אלפי דולרים?

אני חשבתי שהגזמת עם ה"עשרות אלפי דולרים" שצריך להכין מראש בשביל המעבר. 1. אם אין לזה ששאל מזומן, אז אפשר לקנות מכונית באשראי *בריבית נורמלית* (אם לוקחים פחות מ-50% מימון. $6000 צריך להספיק לזה. 2. אם *לא* גרים בפרוורים, אפשר לחכות חודש חודשים לפני שקונים מכונית שניה. 3. לגבי ריהוט: שכירת רהיטים לחדר שלם עולה כ-$70 לחודש. אפשר לשכור ואז לקנות בסבלנות משומשים. 4. נא להכיר את הבן-אדם הראשון שלא שילם חודש אחרון, לא שילם תווך, ולא שילם ערבון. הדירה עלתה לי $2750 *וזהו*. לכן, אם קיבלת הצעה מגניבה, אבל אין לך *עשרות אלפי* דולרים בשביל להסתדר, אפשר לגמור בפחות מ-20. מצד שני, אם אין לך כסף להשקיע בנושא תאלץ להגיע לבד, להתחיל לקבל משכורת, ורק אז להתבסס ולהביא את המשפחה. אני שרפתי עד עכשיו כ-$7000 בחודש הראשון, אבל יצא לי לשלם שני חודשים שכר דירה. במשכורת כמו שלך, אתה אמור להרוויח חלק נכבד מזה, כך שאם תגיע לבד ואם לא תגור בפרוורים, תוכל להסתדר אם תכין $5000. הזהרה לגבי תזרים מזומנים: מצד אחד, מקומות עבודה רבים משלמים שבועי או דו-שבועי. מצד שני, יתכן ותקבל רק משכורת ראשונה עד שיגיע מס' הביטוח הלאומי. זה צריך לקחת רק שבועיים שלושה, אבל הם מזהירים שזה יכול לקחת שישה. אז אל תבנה את התזרים לפי משכורת שניה ושלישית. בוסטון: שלא תחשוב שאני לא מסכים שככה *צריך* להסתדר. אבל הבנאדם צריך לדעת גם מה הקיצוניות השניה, ולהחליט לבד. ושוק הדירות כרגע הוא לטובת השוכרים, אז לא כל מה שאתה חווית נכון גם היום.

קשה לי להאמין

שיהיה כל כך קל להשיג מימון ללא שום היסטורית אשראי וללא SSN אפילו, אפילו אם זה פחות מחצי. עוד יותר קשה לי להאמין שכל כך פשוט לשכור בית ללא סקיוריטי דיפוזיט... לא הייתי סומכת על זה.

17205

New member
שכירת דירה בלי DEPOSIT - הסבר

אני לא יודע האם זה המקרה של ה-"מדען", אבל יש מוסדות אקדמאים שיש להם הסכם עם חברות השכרה שאין DEPOSIT, ומה שקורה זה שהאוניברסיטה ערבה עבורך והם מחזיקים מספיק כסף שלך. זה טוב ולא טוב, כי אתה לא שם כסף מהכיס, אבל מצד שני אין חסם עליון לעירבון, במידה ויש נזק רציני באשמתך. לא יודע האם זה המקרה של ה- "מדען" אבל אני יודע על מקומות שזה עובד ככה.

מדען

New member
שלילי - לא אוניברסיטה ולא כלום.

סתם מזל. ראיתי בכל מיני מקומות מודעות על תנאים דומים, אבל לדירות שני חדרים. שימו לב שמצב הנדל"ן באזור בוסטון במשבר (כך קראתי בכ-3 מקומות). בינתיים זה משפיע רק על הבתים היקרים, אבל כנראה שבפריפריות צריך לראות ירידה משמעותית עקב "שיפור עמדות" למרכז. בכל אופן, כל מי ששכר דירה לפני שנה צריך לדעת שהעולם השתנה. יש עכשיו די הרבה דירות משובחות במחיר של הרבה מתחת ל-$3000 לשנה, אפשר להתמקח על התווך והחודש האחרון, וכו'.

מדען

New member
קיבלתי 50% מימון

קניתי היום מכונית, וקיבלתי כמעט 50% מימון. נכון שבנושא הריבית היו הבטחות שווא (קיבלתי ריבית של פושטי רגל), אבל *כן* ניתן לקבל מימון ללא היסטורית אשראי.

Boston Guy

New member
אני נרתעתי מלהשתמש במילה הזו...

אבל מכיוון שבתשובה שלך לשואל אחר השתמשת בה, אז אני מקווה שלא תעלב אם גם אני אעשה בה שימוש. כן - אפשר לחיות כאן בצמצום. השתמשת במילה "להתכלב" - בוא נסגור על "לחיות בצניעות". זה קשה בהתחלה, ונעשה יותר ויותר קשה ככל שהזמן עובר. הלחץ החברתי כאן לבזבז כסף הוא עצום... וככל שחוג החברים שלך מתרחב, הלחץ עולה. בן הזוג שיושב בבית כי אין לו אישור עבודה מוצא עצמו מתמודד עם חוג חברים\רות במצב צבירה דומה - ומגלה שהרבה פותרים את התסכול במה שנקרא בארה"ב RETAIL THERAPY. באקדמיה ובקהילת המחקר כאן אתה מוצא את עצמך כתף אל כתף עם המון DINKים - DUAL INCOME, NO KIDS. אתה מגלה שאחוז הרבה יותר גדול של האנשים לא עשה אף פעם ילד כי הקריירה יותר חשובה... שבניגוד לישראל, בה אפילו זוגות חד מיניים ומשפחות חד הוריות "מחזיקים" יותר מילד אחד. ל"דינקים" יש המון הכנסה פנויה - הם מכניסים כפול ממך, ואין להם הוצאות ילדים בכלל... אז יש להם CABIN בניו המפשייר לנופש בחורף, ובית חוף בקייפ לנופש בקייץ... והם לא מגיעים לעבודה במיניוואן בן 4, אלא ב BMW או מרצדס... ואתה מגלה שהם כן מודדים אותך לפי סוג הרכב שבו אתה נוהג, וה LABEL של החולצה שאתה לובש, וזה גרוע פי אלף מאשר בארץ. בפגישת עסקים הרצינות שבה יתייחסו אליך היא ביחס לינארי למחיר החליפה שאתה לובש... והם מזהים את הסוג ומחיר החליפה במבט ראשון. שים לב גם לכך שהם תמיד מעיפים מבט בנעליים... אז נכון שעם אופי חזק והחלטיות אפשר לשלוט בהוצאות ולחיות בחשבון. ואולי נכון הוא שהרמת חיים האמפירית תהיה גבוהה יותר מבישראל (בקצת). אבל לנוכח כל השפע והצרכנות ההיסטריים מסביב ובחברה הקרובה, ההרגשה הסובייקטיבית תהיה יותר גרועה כי אתה חי "מתחת" לרמה של הסביבה, בעוד שבישראל סביר שאדם מועסק במעמדך חי באותה רמה כמו סביבתו ואולי אף מעליה.

ganjaman stound

New member
לקרא ולא להאמין

איך תמיד האנשים שמרוויחים יותר מסתכלים תמיד על הצד הריק של הכוס עד כדי כך חשוב לך איפה אתה עומד ביחס לחברה? אמר פעם מי שאמר שכאשר תפסיק לבדק איך אנשים שופטים אותך הם יפסיקו לשפט אותך כנאמר הכל בעיני המתבונן איך הולכת הפרסומת שנתקעה לי רק שורה אחת ממנה בראש? ממתי הלוגו על החולצה נהייה יותר חשוב מ..... הקיצר - תהנו חיים רק פעם אחת

Boston Guy

New member
מכיר את הבדיחה היהודית על הקבצן

שלא הצליח לקבל הזמנה לארוחה אצל הגביר כשהוא בא לבוש בסמרטוטים, לכן הלך והשאיל בגדים מפוארים ואז הזמינו אותו בלי בעיות? בבדיחה, הקבצן שפך את האוכל על הבגדים שלבש כי "אותם הזמינו לאכול, לא אותי"... כמו בכל בדיחה מתורגמת מאידיש, גם כאן יש הרבה אמת. תאמין במה שאתה רוצה להאמין - אבל תרשה לי לספר לך שמעולם לא ראיתי אמריקאי מגיע לראיון עבודה בטי שירט וג'ינס. ואף פעם לא ראיתי מישהו בא להתראיין לתפקיד בכיר בחליפה מ THE MENS WAREHOUSE או חנות דיסקאונט אחרת. תרצה או לא תרצה, אנשים תמיד שופטים אותך לפי מה שהם רואים. רוצה להתעלם ולחיות לפי סטנדרט משלך? זכותך. אבל אל תתפלא אם מישהוא אחר יקבל קידום בעבודה, או יקבל את המשרה שניגשת אליה - כי הוא נראה "יותר מתאים" לתפקיד בכיר. כמובן שמה שאמרתי אינו אפליקטיבי לתפקידים מדרג נמוך - כמו תכנת או טכנאי... אבל בהחלט משמעותי לקבלה או קידום לתקידים בכירים. ההבדל בין ישראל וכאן הוא שבישראל יש לרוב אנשים חוג מכרים שהלך איתם דרך ארוכה - לימודים, צבא, שכונה... אנשים שמכירים אותך לעומק ויכולים לעזור במדינה שבה כולם מכירים את כולם. כאן אף אחד לא מכיר אף אחד, ואם לא יצאת ממוסד השכלה שמספק רשת קשרים (למשל מ B SCHOOL כמו ורטון או הארוורד) והרולרדקס שלך ריק מרפראנטים מקומיים, נשאר רק לשפוט אותך לפי התדמית שאתה משדר. חלול? שיטחי? כן. אבל זה מה יש.

מדען

New member
בדיוק למה שהתכוונתי כשאמרתי

שתתן לבנאדם את כל הנתונים. אתה מציג תמונה מהצד של מי שנדבק. אני עובד באקדמיה, בה ראש מכון המחקר שלי מגיע לרוב הפגישות בג'ינס וטריקו דהוי. גם כשעבדתי בהיי-טק הישראלי לא נדבקתי בחיידק, ואם באים לפה למס' שנים מצומצם הנזק של אי הכניעה לפרוטוקול (חליפות של $1000 ומכונית ספורט) לא יספיק להשפיע לפני שתחזור. כלומר, נראה לי שאנחנו מסכימים: 1. אם אדם מגיע לפה בשביל לקפוץ מדרגה כלכלית, $110K זה לא המון. 2. למי שיידבק באוירת הצרכנות הכללית, ויש לי ילדים מתחת גיל 6, $110K באזור בוסטון זה מעט. 3. למי שלא יידבק, ו/או למי שאין ילדים, $110K זה סבבה. מסכימים?

Boston Guy

New member
כשראש המכון נואם בכנסים חשובים

הוא גם לובש ג'ינס וטי שירט? אם אין לך תכניות להתפתח ורטיקאלית באירגונך או ב"תעשייה" שלך - אשריך. אתה יכול לקרוא לזה "נדבקת" - אני קורא לזה KEEPING YOURSELF EMPLOYABLE "שמתי לי פודרה \ צבעתי ריסים..."

מדען

New member
להדבק מול להתכלב

לראש המכון יש וודאי חליפה משובחת. אבל בין זה ובין מכונית ספורט יוקרתית, בקתת נופש, או תרפיה בקניות עוד יש מרחק. מהחברים האמרקאיים שלי אני שומע על טרנד חזק של דווקאיות צנועה. כך שמספיק להשקיע בחליפה משובחת או שתיים, נעליים וכו' (אוקי, שעון עניבה ועוד כמה פיצ'פקס), ואתה בר-העסקה. כשכולם מתחילים להשוות למי יש כרטיס אשראי ארוך יותר, תתחיל לדבר על אומנות. ואם אתה לא יכול, כי כל מה שיש לך בראש זה מכוניות, קניות ורמת חיים - אחי, אתה אמריקאי. ג'ים קנט, מהמדענים המוערכים ביותר בתחומי, עלה לקבל את "פרס המדען הצעיר המצטיין" בכנס העולמי בתחומו כשהוא לבוש חולצת פלנל משובצת ($29), ג'ינס פשוט ($50) ונעלי התעמלות ($29 אם קונים שני זוגות). ובכל זאת הוא קיבל משרת פרופסור נחשקת. כך שבעולם שלי לא נמדדים בכסף. רוב האנשים סביבי הם סטודנים. הם מרוויחים $40,000 לשנה במקרה הטוב, ועובדים 20 שעות ביממה בשביל זה. הם אוכלים את החרא הזה כי כמה שנים במוסד מחקר מעולה מסדרות אותם מקצועית. בסביבה כזאת התייחסות לכסף כעיקר היא בלתי אפשרית: לרוב האנשים אין אותו. ולא, זה לא ענין של מזל. זה אחת הסיבות שבחרתי במקצוע שלי. אני לא מכיר את שוק ההי-טק המקומי, אבל אני יודע שמה שאתה אומר נכון לשוק הכספים. מנכל החברה הישראלית בה עבדתי הלך יום יום בג'ינס וטריקו, והיתה לו חליפה משובחה תלויה בארון. מדע וטכנולוגיה היה בג'ינס, משקיעים ולקוחות בחליפה. וחזרה לנקודה המקורית שבראש השרשור. כמה כסף צריך להכין? על זה אני עונה: אם אתה מוכן להתכלב ואתה לא הולך לעשות commute - עשרת אלפים ($10,000 יספיקו אם יש לך משכורת משמעותית, תשלום שבועי או דו-שבועי, ואתה יכול לסוע קדימה ללא משפחה לחודש חודשיים. אם אתה רוצה לחיות טוב מהתחלה - תכין כמה עשרות אלפי דולרים.

LORI83

New member
תגובה ל Boston Guy ולכולם תודה

שלום לכולם ותודה רבה על כל האינפורמציה ברצוני להבהיר מעט את התמונה. 110 זוהי המשכורת ברוטו ובנוסף מענק לרכב של 10,000 נוספים. מענק העברה של 15,000 דולר ביטוח רפואי LONG TERM DISABILITY INSURANCE 36 סנט לכל מייל של נסיעה עיסקית. אשראי לרכב.. יש לי משפחה בוורגניה שיכול להיות ערבה לאשראי - האם זה אפשרי בחו"ל. האם קיימים בתים (לא דירות) של 4 חדרי שינה והאם מישהו מכיר אתר או סוכן טוב לחיפוש בתים? natick/Newton/Framingham אודה על תשובתכם זיו

SupermanZW

Well-known member
מפחיד...

נשמע כאילו עם $110K לשנה בבוסטון חיים כמו עם 110000 ש"ח לשנה בתל אביב, איך זה יכול להיות? אם עובדי היי-טק עם שכר מכובד כזה חיים ברמת חיים כמעט זהה לזו שחיו בה בישראל, אז איפה היתרון של ארה"ב? ואם ממשכורת של $110K לשנה אי אפשר להתעשר (וזאת משכורת גבוהה מאוד), אז מאיזה משכורת כן?

Boston Guy

New member
בוסטון אכן יקרה. אבל לא צריך להגזים

בוא נגיד שחיים כמו איש הי טק בישראל שמרוויח ברוטו 22,000 ש"ח ומקבל רכב חברה. היתרון קיים כשאתה ללא ילדים... גידול ילדים קטנים כאן הרבה יותר יקר אם אתה רוצה לשלוח אותם לחינוך טרום חובה.

למעלה