רנטגן ואלקטרומגנטיות

רנטגן ואלקטרומגנטיות

אני מקווה שזה הפורום המתאים :) אני עושה עבודה על קרינת רנטגן. אני לא מצליחה למצוא הסבר ל-מהי קרינת רנטגן ברמת החלקיקים. מה קורה שם בין האטומים, אלקטרונים, לא יודעת מה, שמאפשר את היווצרות האיזורים הלבנים-שחורים על לוח הצילום? בנוסף- מהי קרינה אלקטרומגנטית, בשפה פשוטה? :) תודה רבהרבהרבה לכל מי שיעזור =]

אחמס1

New member
בקצרה

(בשביל להבין בהרחבה, כדאי לחפש בויקיפדיה) אז בקצרה. קרינה אל"מ: מסתבר שהאור הוא בעצם שדה חשמלי ומגנטי שביחד יוצרים גל שמתקדם במהירות האור. לגל יש אורך מסויים (אורך גל בים הוא המרחק בין שתי פסגות של הגל, אורך גל אל"מ הוא המרחק בין שני שיאים של השדה). כשגל אל"מ באורך 0.0007 מ"מ פוגע בעין שלנו, אנחנו רואים אור אדום, כשגל אל"מ קצר יותר פוגע בעיניים אנחנו רואים אור ירוק, עוד יותר קצר אז כחול, אחרי זה סגול (0.0004 מ"מ). כשגל אפילו יותר קצר מסגול פוגע בעיניים שלנו אחנו כבר לא יכולים לראות אותו, אבל זה לא אומר שהוא לא קיים (הוא למשל יכול להשחיר לוח צילום, או לגרום לתופעות כימיות וביולוגיות). קרינת רנטגן היא למעשה גל אל"מ, בדיוק כמו אור, רק בערך פי 1000 יותר קצר. אנחנו כמובן לא יכולים לראות אותה כמו צבע, אבל היא גורמת לתגובה כימית בלוחות צילום. כמו אור רגיל, גם קרינת רנטגן יכולה לחדור דרך ריקמה של גוף, רק בניגוד לאור רגיל, הרבה יותר טוב - ולכן משתמשים בזה לצילומים פנימיים. לגבי מה קורה ברמת החלקיקים, אני משער שהתכוונת לאיך פועלת השפופרת? אז אם אני לא טועה רוב השפופרות כיום פועלות על אותו עיקרון של פעם, קרינת עצירה. כשחלקיק טעון מאיץ או מאיט בעוצמה, הוא פולט קרינה באורך גל שקשור לעוצמת התאוצה. אם התאוצה/תאוטה גדולה, אורך הגל קצר. אז יורים אלקטרונים טעונים ומהירים על משטח, וכשהם נבלמים נפלטת הקרינה הרצויה.

דבר ראשון - תודה!

דבר שני, כי לא בטוח שהבנתי :] חלקיק טעון=יון? האלקטרונים הטעונים שנבלמים על משטח ופולטים את הקרינה הרצוייה, יוצרים תגובה כימית עם לוח הצילום שמשחיר?

אחמס1

New member
לא, חלקיק טעון - אלקטרון

אלקטרון הוא חלקיק טעון. גם יון, אבל זה לא קשור. האלקטרונים לא עושים את התגובה הכימית. האלקטרונים פוגעים במשטח בתוך השפופרת, השפופרת זה כמו "מנורה" של הקרינה הזו. כשהאלקטרונים פוגעים במשטח הם פולטים גל אלקטרומגנטי שנקרא "קרינת ברמסשטראלונג", ובאורך הגל הנכון זה בעצם קרינת רנטגן. למידע טכני ומפורט יותר

Super J

New member
אני יכול להסביר

המנגרונים השליליים יוצרים מצב של שויון האלקטרושליליות עם חלקיקי המטודות שנמצאים בתוך משטח הפלט של מכשירי הרנטגן ובכך יוצרים תגובת שרשרת ארוכת טווח. מוזר לקבוע כי גלי האלקטרומגנטיות הם אלה שיוצרים את הביואנגוליזה כאשר ידוע כי אורכי הגלים של קרינת נפתוליקרוגן הנם בעלי שטח פנים ודיאליזה נכבדים יותר. צדקת בקשר להאצת החלקיקים והורשמתי מיכולת הכתיבה ובמיוחד מיכולת ההסבר המגוונת שלך, שלא ניחנתי בה. ולבחורה הצעירה ששאלה את השאלות: חשוב לזכור שאת כל דבריי יש לקחת בפרופורציות הנכונות כי גם אנשים מבוגרים יכולים לטעות, זה לא נראה כך, אבל קיבלתי ציון לא טוב בבגרות בכימיה בצעירותי. לא יודע אם עזרתי, אך מקווה ולדימיר.

למעלה