רעיון לגבי מזוודה

אלון811

New member
רעיון לגבי מזוודה

שלום לכולם,
אני טס עוד שבועיים עם easyjet לברלין, וחוזר עם אל על.
בדרך הלוך אני נוסע רק עם טרולי (אין לי צורך ליותר מזה).
להבנתי ב -easyjet ,אין הגבלת משקל.
בדרך חזור עם הקניות שמתוכננות (בעיקר בסופר- אני פריק של הדבר),
אני אצתרך מזוודה גדולה.
השאלה שלה היא האם למישהו יש רעיון פרקטי?
לקנות מזוודה שם? (יש לי מספיק מזוודות גדולות בבית).
לשלם ב- easyjet על מזוודה בהלוך גם (למרות שאני לא צריך)
או אולי להכניס לטרולי תיק גב גדול מקופל? (למרות שאני לא יודע אם הוא יעמוד במידות של אל על).
אשמח לדעת אם למישהו יש רעיון יצירתי :).
תודה לכל מי שיכול לענות

דניאלה1311

Active member
מנהל
רעיון יצירתי? אין לי אבל מחשבון יש לי
יש גודל מתאים לטרולי לכיוון שאתה רוצה לקחת ואכן לא מצויין משקל אבל אם תדחוס
יותר מדי דברים הם ינסו להכניס את הטרולי לכלוב הברזל של המזוודות ואם זה לא יכנס תאלץ לשלם על זה כמו מזוודה מאחד הסוגים, למשל יש להם מזוודה של 15 קילו 23 קילו ו-32 קילו
https://www.easyjet.com/en/terms-and-conditions/fees
&nbsp
המחיר פר מזוודה נע בין לבין, המחיר המקסימלי של איזיג'ט מספיק והותר לקניית מזוודה, לדעתי אפשר לקנות מזוודה גם במחיר נמוך יותר. השאלה כמה כסף אל על תקח ממך עבור הטרולי (אלא אם הוא עומד במידות של אל על) ועבור המזוודה הנוספת.
&nbsp
מה שאני מנסה לומר שתעשה חשבון מה עדיף על מה עבורך ותצפה ששום דבר לא יהיה כמו שחישבת ואתה תשלם כנראה כך או כך על מזוודה בדרך חזרה.

אלון811

New member
אבהיר

אני בכל מקרה אצתרך לשלם על מזוודה בדרך חזורה (ואני מתכוון לעשות כך).
בדרך הלוך אני מגיע בלי מזוודה גדולה.
לכן שאלתי אם כדי לקנות שם מזוודה...לקחת בהלוך תיק בתוך הטרולי אורעיון אחר...

RonspotNL

New member
אם יש לך מזוודה בבית מה הבעיה לקחת אותה?

אפשר לשלם על 23 קילו ולחזור עם המכסה שיש לך

אלון811

New member
הבעיה היא לא לקחת

בהלוך כל הדברים שאני צריך לקחת יכנסו לטרולי.
שגם ככה מגיע לי עם הכרטיס.
בחזור, אם כל מה שאקח איתי בחזור אצתרך מזוודה גדולה.
&nbsp
אם אקח את הזוודה הגדולה גם בהלוך, אצתרך לשלם סתם על מזוודה גדולה ריקה.

RonspotNL

New member
למה ריקה?

אתה לא יכול במקום את הטרולי לקחת את המזוודה וזהו?

moco10

New member
הוא כתב שבהלוך הוא נוסע "ריק", ושם עושה קניות

למה שישלם על מזוודה ריקה?
נא לקרוא את השרשור, כן, גם את זה.

RonspotNL

New member
נראה לי שאתה זה שצריך לקרוא מחדש

כי הוא טען שהוא לוקח איתו רק טרולי ושיותר מזה הוא לא צריך רק שבחזור הוא רוצה לחזור עם קניות ואני אמרתי שאם כבר מה הבעיה לקחת את כל מה שהוא צריך במזוודה ולחזור עם הקניות בתוכה גם כן ? הרי אם הוא לוקח רק טרולי הוא צריך לקנות תיק או מזוודה ביעד בכל מקרה אז יש תשלום בכל מקרה גם על המשקל וגם על המזוודה אם הוא חוזר עם משקל אז מה הבעיה כבר לקחת מזוודה לשים בתוכה את הדברים שצריך בהלוך ולחזור איתה מלאה עם כל מה שקנה בחזור?

moco10

New member
פשוט מאוד, הוא לא רוצה לשלם על מזוודה ריקה שהוא לא צריך

והעיצה שקיבל ממני ואחרים זה לקחת צ'ימידן פשוט ריק ומקופל או לקנות שם. במקרה והוא קונה שם זה הרבה יותר זול מתשלום על לקיחת מזוודה בטיסה הלוך. אם יש לו והוא לוקח איתו לשם, אפילו את המחיר הנמוך הזה הוא חוסך.

RonspotNL

New member
אבל תיק מקופל צריך להיכנס איפהשהוא

מאיפה לך שזה ייכנס גם לטרולי? (טרולי צריך להיות בגודל מסויים צריך לשים לב לזה )ולא זה לא יותר זול יותר לקנות כאן באירופה תיק או מזוודה מכיוון שהוא צריך ללכת ולמצוא מקום שבו אפשר לקנות מזוודה או תיק שכזה במחיר מסויים שזה ישתלם לו ושיתאים לו מבחינת הגודל והמשקל ובאיכות מסויימת (כבר יצא לי לקנות תיק שכזה שהחזיק לנסיעה אחת בלבד)אם הוא משלם על משקל בטיסה שלו הוא פשוט לוקח את המזוודה מהבית וזהו זה יותר נח מלהסתובב ביעד ולחפש תיק או מזוודה נוספים כשיש לו כבר בבית מזוודה שכזו אבל זה עניין שלו והחופשה שלו

moco10

New member
למה אתה שוב מסבך דברים פשוטים?

להוסיף מזוודה לטיסה זה עלות של בערך 100 אירו.
צ'ימידן פשוט זה 40 ש"ח ( https://bit.ly/2QsPFww ).
כלומר 10%.
אז אתה מעדיף לשלם כ360 ש"ח נוספים, כשיש פתרון פשוט?

אם הוא יסחוב את הצ'ימידן מקופל בטרולי, או יקנה שם זה כבר לפי הנוחות שלו. יש כאלה שלא תופסים הרבה מקום מקופלים. מצד שני, מאוד קל למצוא את המוצרים הללו בכל חור. מכיוון שהאיש מעיד שהוא הולך לעשות הרבה קניות (הרי בגלל זה בכלל עלתה השאלה) אז אני בטוח שקניית תיק ביעד זה לא יבוא על חשבון החופשה. ייקח לו 3 דקות.

RonspotNL

New member
לפי האתר של חברת התעופה שלו

הוספת כבודה מתחילה ב50 ש"ח (12 יורו)שזה בדיוק הסכום של העלות הצ'ימידן ששמת פה (נגיד בתוספת משלוח)כשאין לך מושג מה האיכות שלו והאם הוא יחזיק ליותר מנסיעה אחת (כשאם תשים לב כל אחד/ת יכול/ה לפתוח אותו בקלות ובעקבות זה זה יכול לעלות לו ביוקר )גם אם יקנה תיק כזה ביעד שוב אין לו כל בטחון שיקבל תיק שמתאים לצרכים שלו ובאיכות מסויימת כשיש לו כבר מזוודה בבית שהוא יכול להשתמש בה ולרוב אפשר גם לנעול אותה ולכן היא גם יותר בטוחה אבל שוב זה העניין שלו אני לא הייתי מסתכן בצורה הזו

אסף563

New member
שמע, אני לא מצליח להבין

אם התגובות שלך הן מכוונות (מה שנקרא טרול) או שאתה עושה את זה בטבעיות. מה שבטוח - זה משעשע.

RonspotNL

New member
מה אתה לא מבין?

אדם רוצה להגיע עם טרולי בלבד ולחזור עם קניות? כן זה מה שציינו בפתיחת השרשור
שאל הבן אדם מה הוא יכול לעשות אני הצעתי לו לקחת מזוודה שכבר יש לו בבית ולחזור עם כל הדברים שקנה אחרים/רות הציעו לו לקנות תיק גדול ולשים בטרולי ( כמו ששמו כאן בלינק באחת מההודעות) ואני אמרתי שזה מאוד תלוי מה גודל הטרולי ובנוסף אם תשים לב אחד מהחברים שהשתתף בדיון פרסם בתגובה לינק עם תיק לדוגמא שלא בטוח לשליחה לבטן המטוס כי אפשר לפתוח אותו בקלות ובעלות דומה להוספת משקל וכבודה לכרטיס ולכן גם אמרתי שעדיף לקחת מזוודה מהבית ולשלם על הוספת כבודה כי זה הרבה יותר בטוח מה כאן לא ברור?

moco10

New member
לא בטוח לשליחה כי אפשר לפתוח אותו???

ומזוודה רגילה קשה לפתוח?

אני לא חושב שאתה טרול, אבל אני לא בטוח שלא עדיף לך שיחשבו שאתה טרול.

RonspotNL

New member
מזוודה אפשר לנעול

לפעמים דרך מנגנון לפעמים עם מנעול זה בהחלט יותר בטוח לשליחה לבטן המטוס מאשר תיק גדול שבו יש רק רוכסן אחד שכל אחד יכול לפתוח אבל שוב אתה לא ילד בן 5 אתה אמור לדעת את ההבדל

moco10

New member
אכן עברתי את גיל 5, טסתי פעמים רבות

ואני יודע היטב שכמעט אף אחד לא נועל מזוודות כי אין לזה כל משמעות.
לא נכנס לעיניין שאם לביטחון אין אפשרות לפתוח הם עלולים לעזות נזק למזוודה, כך שמומלץ גם לא לנעול.

יש פה מצב פשוט שהשואל יכול לחסוך כסף אם לא ייקח מזוודה שאינו זקוק לה ואתה מוצא סיבות מוזרות למה עדיף לו לשלם בכל זאת.
אחת הסיבות שאתה נותן היא שלא בטוח שהתיק יחזיק ליותר מנסיעה אחת, כשנאמר בפירוש שלצורך העיניין זה גם יכול להיות לשימוש חד פעמי.
למרות זה, רוב הסיכויים, שהתיק דווקא כן יחזיק מעמד (גם הזולים לא נקרעים מייד) ויאפשר לו לעשות את אותו התרגיל גם בנסיעה הבאה שלו.

RonspotNL

New member
למה לנעילה אין כל משמעות?

הרכוש שלך לא חשוב שלך? הבטחון שלך לא חשוב לך? אני מעדיף שיעשו נזק למזוודה( הם יודעים מצויין שהנוסעים יתלוננו וזה יגרום לבעיות) מאשר שיצליחו לפתוח את המזוודה ללא רשותי ויקחו דברים ממנה או יבריחו דרכה כל מיני דברים ובטח שלא רוצה שיעשו בלגן במזוודה אם לך זה לא חשוב מי יודע אולי באחת מהנסיעות שלך גם הסיכון הזה יעלה לך ביוקר זה עניין ובעיה שלך בלבד שוב לי אין כל רצון להסתכן בצורות האלה ... אגב אני אם אני קונה משהו אני לא רוצה לקנות לשימוש חד פעמי זה ביזבוז שאני מעדיף לוותר עליו אלא אם כן אין ברירה אחרת

moco10

New member
אני מתקשה להבין את המושג "בזבוז" אצלך

הגדרה מילונית ל"בזבוז": שימוש מופרז (בכסף, בזמן, בכוח, בחומר וכד') ללא תכנון ולמטרות חסרות חשיבות או בעלות חשיבות משנית.

פה מתוארת פעולה שחוסכת כסף, אז היא בוודאי לא יכולה להיות בזבוז. ההיפך, דווקא תשלום על מזוודה שלא צריך זה בזבוז מובהק. (וכאמור, אתה יכול להשתמש בתיק באופן רב פעמי כל עוד הוא שורד, אבל זה לא קשור לעיניין).
זה כמו שאם תחסוך כסף על ידי שכירת רכב לשבוע במקום ל5 ימים במחיר כולל זול יותר, זה שהמכונית תעמוד ללא שימוש יומיים לא יכול להוות בזבוז.

RonspotNL

New member
איך אתה חוסך אם אתה מוציא כסף על משהו שאתה מראש

אמור להשתמש בו פעם אחת בלבד?אם אין ברירה כמו למשל כלים חד פעמיים אז אפשר עוד איכשהוא להבין אבל תיק ומזוודה הם משהו שאמור לשמש אותך יותר מפעם אחת כשבמקרה שלו הוא צריך מזוודה כי הוא חוזר עם משקל אז במקום טרולי הוא יכול להשתמש במזוודה שיש לו בבית ולהוסיף כבודה לכרטיס שלו בהלוך

ולגבי השכרת רכב הסברתי כבר אין כל חסכון אם אין לך מושג מה החבילה כוללת מה התנאים שלה מבחינת קילומטרים למשל מה הדגם האם היא כוללת ביטוח ופקדון וכו זה ששתי חבילות מוצעות באותו המחיר כשאחת מהן קצרה בשתי יממות שלמות לא אומר שזו הארוכה יותר מבחינת ימי השכרה זולה יותר וחסכונית יותר בעיקר אם אין לך כל מושג אם התנאים זהים בחבילה וכל עוד אתה מתרכז רק במחיר אז כן אולי החבילות זהות מבחינת מחיר אבל לא זהות מבחינת זמן תנאים וכו אז שוב אתה יכול ליפול לטריקים האלה אני אם אני עושה עסקה שכזו אני חייב לראות מה אני מקבל בתמורה ולראות מה יותר משתלם לי אין כל סיבה להשכיר רכב לחמישה ימים ולתת לו לנוח יומיים שלמים כי אתה משלם על זה אז כן זה ביזבוז מילא אם משכירים לחודש ונותנים לרכב לנוח יום אחד בין הנסיעות זה יותר סביר

למעלה