רעיון לגבי מזוודה

moco10

New member
אם יש לך בחירה בין להוציא 200 ש"ח לבין להוציא 100 ש"ח

ולקבל את אותה תמורה, אז להוציא 100 ש"ח זו ההחלטה החסכונית ולהוציא 200 ש"ח זו ההחלטה הבזבזנית.
פשוט מאוד - איזה מספר קטן יותר. אין מעבר לזה.

זה נכון לגבי סיפור המזוודה וזה נכון לגבי שכירת מכונית (שכבר הוסבר לך שמדובר בתנאים זהים מכל שאר הבחינות, ואתה ממשיך עם סיפור התנאים השונים).
זה שבהחלטה שבה אתה מוציא פחות כסף, אתה מנצל את התיק או את המכונית, רק חלקית, לא הופך אותה להחלטה הבזבזנית.

אסף563

New member
כל הכבוד על הסבלנות

התעיפתי רק מלקרוא את השתלשלות השרשור

moco10

New member
הייתי משועמם בסופ"ש וזה היה קצת משעשע, אני מודה

אבל התגובה שלך פה איפסה אותי, והחלטתי להפסיק - הרי ממילא, כפי שאפשר לראות בתגובה האחרונה, הבן אדם לא קורא את מה שכותבים ונתקע על "לא להשתמש במה שיש זה בזבוז, ולא משנה כמה זה יעלה יותר דווקא כן להשתמש".

למרות שזה מצב קלאסי שאתה חושד שמטרילים אותך, אני מכיר את הניק הזה, והוא לא טרול. נראה לי שהוא באמת "נתקע".

RonspotNL

New member
אני קורא הכל

רק שאני להבדיל ממך לא נתקע רק במחיר כשאני עושה עסקה אני מסתכל על תמורה על מה יש לי בחבילה מה מכוסה בה כמה היא משתלמת לי כשאני עושה משהו אני עושה אותו בהגיון כלכלי אם אני משכיר רכב לחמישה ימים הרי שאני צריך לנצל את החמישה ימים האלה בשביל זה אתה מזמין רכב הרי ואם אתה צריך רכב ל3 ימים הרי שאפשר להזמין יום לפני את הרכב וזהו ואם אתה לא מנצל את מירב הזמן שבשבילו הזמנת את הרכב הרי שזה ביזבוז והעסקה בעצם לא מתאימה לך כנ"ל במקרה הזה
אם יש לך מזוודה בבית בשביל מה להוציא עוד כסף על תיק לא בטוח שכל אחד יכול לפתוח בדרך כשאתה יכול להוסיף משקל לכרטיס ולהשתמש במזוודה שכבר יש לך??אני נדהם כל פעם מחדש איך אנשים טוענים שהם מטיילים באופן קבוע אבל לא פועלים לפי כל הגיון בסיסי כשזה נוגע לדברים הכי מינימליים שיש כשזה נוגע לטיול וחופשה

אספרסו2

New member
נראה לי

שאתה מבוזבז כאן
גם ליברמן היה מרים ידיים ומנשק את ביבי אם היית מפעיל עלייו את מלחמת ההתשה הבלתי נלאית שבה אתה מתמחה מזה שנים,בין אם אתה צודק או לא.

RonspotNL

New member
מלחמת התשה?

צר לי אני משתמש בהגיון ומחשבה יש כאלה שלא וזה בסדר זה עניין שלהם לא שלי ..

RonspotNL

New member
שוב לטעמך לא

לטעמי כן אני משתמש בהגיון כלכלי כי אני לא רוצה עסקה לחמישה ימים כשחצי מהזמן כמעט אין לי כל שימוש ברכב ורק בשביל להגיע ליעד עם אוטו בגלל פינוק כשאני יכול להגיע ליעד בתחבורה ציבורית ולהזמין ליום לפני את האוטו אם יש לי כבר מזוודה אני יכול גם להשתמש בה אני לא רואה טעם לקנות דברים שכבר יש לי ושהם לשימוש חוזר אני לא רואה כל טעם להתווכח אתה יכול לבזבז את כספך איך שנראה לך אני אנסה לחסוך ולהשתמש לפי צורך בלבד זכותך לנהוג כפי שנראה לך לנכון

moco10

New member
הגיון זה הדבר האחרון שיש פה

ברוב הדיונים בפורום הזה, אין שיקול של היגיון ואין נכון ולא נכון, כי לאנשים שונים העדפות שונות ואין דבר שהוא נכון אובייקטיבית לכולם.

איתך , התפתחו פה שני דיונים, שדווקא יש בהם היגיון מתמטי פשוט - איזה מספר יותר גדול ואיזה יותר קטן.
בשניהם מה שאתה טוען זה (מספרים מומצאים): "אם אני צריך לבחור בין אלטרנטיבה שעולה לי 200 ש"ח לבין אלטרנטיבה שעולה לי 500 ש"ח, אני אבחר בשנייה היקרה יותר, כדי להימנע מ'בזבוז' ".
אז במקרים נדירים אלו שיש תשובה אחת אוביקטיבית נכונה וברורה (מבחינה כספית, לא מבחינת שיקולים אחרים), ההיגיון הכלכלי שלך עובד הפוך. אתה תוציא יותר כסף ותחשוב שאתה חוסך.

RonspotNL

New member
מבחינתי בטיול וחופשה צריך להיות הרבה הגיון

כי זה עניין של ניצול אתה יכול לבחור בחבילה שמחירה הוא זהה לחבילה אחרת אבל מבחינת החבילה עצמה והתמורה שאתה מקבל שונה אמרתי כבר זה שהמחיר זהה זה טריק שעובד עלייך על מנת שתיקח חבילה לזמן ארוך יותר אבל האם התמורה זהה? לא זה גם תלוי מה כלול בחבילה אבל אם אתה משלם 200 עבור חבילת השכרה ואתה לא מנצל כמעט מחצי הזמן הרי שזה על חשבון התקציב שלך ולא זה לא משתלם כי אתה משלם על הימים האלה אני מעדיף לשלם רק על ימים שאני צריך ולא יותר מזה כי אם אתה משכיר ל3 ימים ומנצל את כולם הרי שאתה מקבל תמורה על 3 הימים שבשבילם השכרת אם משכירים לתקופה ארוכה יותר זה סיפור אחר אבל לתקופה קצרה זה לא משתלם אלא אם כן אתה לוקח את האוטו מהנמל אחרי הטיסה וביום שלאחרי מתחיל לנסוע איתו ומנצל את הזמן איתו זה כבר הרבה יותר הגיוני

דניאלה1311

Active member
מנהל
הגענו לקו הסיום - אין מנצחים אין מנוצחים

הדיון היה מרתק, ממש אמנות ההתפלפלות בשיאה. או בלשון העם

די עם החפירות !

זו הבקשה שלי. אנני רוצה להגיע למצב בו אצטרך למחוק הודעות נוספות, זה ממש לא נעים. הנושא מוצה והלעיסה שוב ושוב זו העלאת גירה ולרוב חברות וחברי הפורום זה די נמאס.

תודה לכל מי שהשתתף בדיון. הוא מסתיים בהודעה שלי הזו.

RonspotNL

New member
הממ

בטח שזו בזבזנות לנצל רק חלקית את זמני ההשכרה שלך כי אתה משלם על זה מילא אם מדובר בחודש זה יותר סביר להשאיר יום אחד את האוטו בחנייה לנוח אבל כשמדובר על חצי מזמן ההשכרה שלך אתה מבזבז כסף ללא כל סיבה הרי אין לך כל שימוש באוטו למשך יומיים שלמים כשאתה משלם על חמישה אז אתה מבזבז שני ימי השכרה כמעט חצי מהזמן שבשבילו הזמנת את הרכב ...
ועכשיו חזרה לדיון : יש לו כבר מזוודה בבית אין לו צורך בקנייה של תיק נוסף זו מזוודה שהוא יכול להשתמש בה ומכיוון שהוא צריך לחזור עם משקל הוא יכול להוסיף משקל לכרטיס שלו(למשל 15 קילו ) ובמקום עם הטרולי לנסוע עם המזוודה אין צורך לקנות עוד תיק במקרה הזה (ותאר לך שהוא קונה תיק שהוא חשב שהוא גדול מספיק ויסתבר יותר מאוחר שהתיק קטן מדיי ? ) יש לו מזודה גדולה שמתאימה למטרה והוא יכול להשתמש בה

moco10

New member
צ'ימידן זול (חד פעמי, לצורך העיניין) מבד סינתטי דק

בין אם תקנה שם או תדחוס לטרולי זה יצא יותר זול ממזוודה.

תומלול1

New member
לא הבנתי למה לא לקחת תיק גדול מקופל בטרולי?

לאו דווקא תיק גב, אלא תיק של כ- 65 ליטר מבד.
כשאנחנו טסים אני תמיד לוקחת תיק כזה באחת המזוודות. זה עוזר לחלק את הציוד במהלך הטיול ואם יש לי זכות למזוודה נוספת, אפשר לשלוח תיק כזה בלי בעיה.

אנחנו, במקרים כאלה, דוחפים

צ'ימידן לטרולי/ מזוודה.
כזה שעשוי מבד חזק, וללא גלגלים וידית שיוסיפו משקל בהלוך.
קצת פחות נוח עד שמפקידים אותו, אבל אפשר להסתדר.

האנפה

New member
לי תמיד יש במזוודה תיק מתקפל של איקאה

שקניתי לפני שנים בשקלים בודדים. הוא לא שוקל ולא תופס נפח - אבל כל כך שימושי! לפעמים הוא משמש כתיק ים/בריכה במהלך הטיול. לפעמים תיק קניות. לפעמים תיק לכביסה מלוכלכת. ואם בסוף הטיול אין מקום במזוודה, הוא הופך לתיק עליה למטוס או אפילו נשלח כבר לבטן המטוס וחזר בשלום. מצרפת תמונה להמחשה.

למעלה