רעיון לגבי מי שמחפש גן

מה../images/Emo35.gif מה הייתי עושה בלעדיכן../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אתן פשוט מדהימות! אז אצלנו הנושא אינו רלוונטי, עדין, אבל היסודיות שכל נושא פה מטופל, פשוט תענוג!!! אני גאה להשתייך לפורום נפלא כזה של אנשים!

עלויות

מעון יום של אמונה: 1700 ש"ח לתינוקות, 1500 לילדים. (לחודש). ניתן לקבל הנחה ממשרד העבודה לאמא עובדת או עובדת ולומדת. אוכל במקום. מעון מועצה מקומית: 660 ש"ח לחודש. ניתן לקבל הנחה ממשרד העבודה. אמא מביאה אוכל. צהרונית של ארגון "מעלה": 450 ש"ח לחודש כולל ארוחת צהריים מקייטרינג.

גם אני נואשת

ניב עכשיו נמצא במעון של ויצו בל´, והוא מאוד נהנה שם, הבעיה מתחילה שאנחנו אמורים לעבור שנה הבאה לפתח תקוה ולידינו יש מעון של נעמת אבל הייתי שם פעם אחת ויצאתי עם הרגשה לא טובה. מה לעשות? הייתי רוצה לבקר שם עוד פעם לפני שארשום את ניב, וגם לבדוק מקומות אחרים, אבל צריך לחשוב גם על ההוצאות. לפעמים אני חושבת להשאיר את ניב בגן שלו ופשוט לאסוף אותו מת"א כל יום.

אתיש

New member
נעמת

יערה שלי נמצאית במעון של נעמ"ת ואני מרוצה עד השמיים. היא בכיתה עם עוד 21 ילדים והן שלוש מטפלות מדהימות. אני נאלצתי להכניס את יערה למעון בגיל שנה מאחר והמטפלת עזבה אותנו בפתאומיות ולא מצאתי מטפלת או משפחתון מתאים וחיפשתי המון. כשהגעתי לנעמ"ת בסוף שנה שעברה הייתי בחששות כבדים כי המבנה די ישן אבל יומיים אח"כ חזרתי עם אימי לשם דיברתי עם המנהלת והמטפלות ואפילו עצרתי הורים שהוציאו את הילדים ולכולם היו תגובות חיוביות ורשמתי אותה. יש לי מעון מתחת לבית והעדפתי מעון מרוחק יותר על פניו. העלויות בנעמ"ת הן לפי הכנסה אבל על מנת לקבל הנחה צריך משכורות רעב אז בגיל של יערה התשלום הוא 1251 ש"ח לחודש (לא כולל חוגים,הצות טיולים ומסיבות) ועבור גילאים קטנים יותר התשלום הינו 1730 ש"ח (לא כולל חוגים) אני יודעת שגם בויצ"ו, גם באמונה וגם בגנים של החברה למתנ"סים המחיר הוא כזה.

איליי

New member
אישית מעדיפה פרטי

ולא משום שהכנסותיי שמנות אני משלמת לגן פרטי 1650 ש"ח כולל חוגים כולל קלטת וידאו בסוף השנה בה מצולמים הילדים מתחילת השנה , ואין שביתות ואין הרבה חופשים בחגים . הגננת מדהימה , הילדים מרוצים וגם ההורים אנו מכנים את הגן "האוניברסיטה הקטנה " הילדים חוזרים עם חוויות מפעילויות והכי חשוב - אין טלויזיה בגן !!!

גם אני בהתלבטות קשה ../images/Emo101.gif

הי אני חדשה בפורום, אבל כל כך הזדהיתי עם מה שכתבתם שהרגשתי חייבת לשתף אותכם בהתלבטות שלי, קצת ארוך - אם יש לכם סבלנות לקרוא - אני מאוד אעריך את תשובתכם. איני תושבת חולון במקור, כך שאין לי "ממליצים" לגן, בלית ברירה פתחתי ספר טלפונים והלכתי לכל גן שהופיע בספר! עד כה ראיתי כ- 30 גנים. הצילו!!!! היו גנים שנפסלו מיד. היו כאלה שנפסלו אחרי מחשבה שניה. כרגע אני מתלבטת בין שלושה גנים. ואני לא יודעת מה עדיף. הראשון - "הגן של ישראלה" - גננת מקסימה, צוות נחמד (2 גננות ו- 2 סייעות) רק 22 ילדים בגן, גן מסודר, מרווח, נקי, מצוייד היטב, אבל.... כל הילדים מגיל שנה וחצי ועד 4 שנים נמצאים בקבוצה אחת מעורבת. הבת שלי רק בת שנה ושלושה חודשים. לא תלך לאיבוד בין הילדים הגדולים?????? השני - "הגן של לביאה" - צוות חם ואוהב, גן מצוייד היטב, בטיחותי, מרווח. שתי קבוצות גילאים מופרדות ברוב שעות הפעילות. הקטנים גילאים שנה עד שנתיים וחצי, כ- 12 ילדים, הגדולים שנתיים וחצי עד 4, כ- 20 ילדים. וזהו... כל ה"חוגים" והפעילויות זהות לחלוטין לכל שאר הגנים אין בגן שום יחוד. ואולי לא צריך??????? השלישי - "גן בטבע - הגן של ורדה" - עשיר בפעילויות מיוחדות, יש בגן חיות (ברוזים, ארנבת, תרנגולים, קביות, צבים), עצי פרי הפעילויות משלבות את הקטנים והגדולים, חדר ג´ימבורי בגן (כל יום ולא פעם בשבוע כמו בגנים אחרים) הפרדה בין קטנים לגדולים (כ- 8 ילדים בקטנים ו-25 בגדולים), על פניו יוצא מן הכלל - אלא שלא חשתי באהבה אינסופית מהגננת כלפי הילדים, להפך היא שידרה מעט קשיחות ומשמעת (שצריך כמובן) אבל לגיל שנה ו- 3 חודשים מה יותר חשוב?????? אנא, עיזרו לי. אם אתם חולונים ושמעתם משהו על הגנים האלה או סתם יש לכם עצה.

הי רימונה!

קודם כל ברוכה הבאה. ולגבי הגנים- כאמא לבת שנה וחודשיים, מה שהכי חשוב לי בגן הוא חום ואהבה מהצוות, וקבוצת גיל רלבנטית לילדה שלי. (כמובן בטיחות ותזונה הולמת ובריאה) מהתיאור שלך התרשמתי שהגן של לביאה הכי עונה לקריטריונים שלי. לדעתי אין שום צורך ביחוד בגן. חשוב שיהיה במה להתעסק, ולא ´כפת לי שיהיו צעצועים בני 20 שנה, להיפך- אם אפשר לפרק אותם לגורמים בלי שלאף אחד יכאב הלב- עוד יותר טוב. חשוב תהיה חצר- עצי פרי זה תוספת נחמדה. בע"ח- אני מהססת מה לכתוב. מצד אחד- זה יכול להיות נפלא. גלי מאוד אוהבת בע"ח ונפגשת איתם בכל הזדמנות שיש. מצד שני- חייב להיות פיקוח וטרינרי, והצוות חייב לשים דגש על הקניית עדינות. מה שאני ראיתי שילדים עושים לחיות קטנות, ישמור האל... ג´ימבורי כל יום - לא קונה אותי. מה שכיף אצלנו בהליכה לג´ימבורי ולבריכה, למשל, זה שהם קורים פעם בשבוע או שבועיים, וכל פעם גלי מופתעת מחדש ושמחה להיפגש עם המתקנים או המים, ומשתוללת. אם היינו הולכות כל יום- היא היתה מפסיקה להתלהב מזה. יצא לי מאוד לא מסודר, כהרגלי. אני מקווה שנתתי לך עוד כמה נקודות למחשבה. טלי.

אני הייתי הולכת על הגן של לביאה ואת

הפעילויות המיוחדות הייתי משאירה לכם ולילדה.

רותי ע

New member
אני ללא ספק הייתי הולכת על הלביאה

בגיל הזה מה שחשוב זה חום ואהבה. לא צעצועים חדישים. לא גימיקים. כל ה"חוגים" הם בשביל למשוך את ההורים. עוד לא הוכח שילדים שהולכים לגנים "מיוחדים" מגיעים בהמשך להשגים מיוחדים בגלל הגן. לכי לפי תחושת הבטן שלך...

תיורז

New member
ביקרתי גם אני בגן ורדה

ולא התרשמתי כי די קריר שם. אני מבינה את מה שכתבת על הגן.

יונית ש

New member
אחרי כל מה שקראתי

אולי באמת עדיף גן לביאה כי כמו שאמרנו כבר את התכנים אפשר להשלים אחר הצהרים אבל את החום והאהבה לא. דרך אגב את לא זמינה היום.. אנסה יותר מאוחר
יונית

ההודעה שלי לא הייתה נגד מעונות נעמת

ככלל אלא הגן הספציפי שהלכתי אליו אז (זה היה לפני חודשיים) באותה מידה זה יכל להיות גן של ויצו.

אתיש

New member
ברור שלא כל המעונות

הם אותו הדבר - גם לגבי הגנים הפרטיים אני תושבת נוה סביון והמעון שנאי מדברת עליו הוא באור יהודה

אושרתת

New member
אני מפ"ת ומאוד ממליצה על פעוטון

סימה, מקום מצוין, גן פרטי שלא חסר בו כלום. לא זכור לי כמה ילדים יש בכל כיתה, אבל יש 3 מטפלות בכל כיתה. יש 4 כיתות לפי קבוצות גיל. אשמח לתת פרטים נוספים. ושרק יהיה בהצלחה...משימה לא קלה בכלל!

וגם אני מפ"ת וממליצה על משחקול

הצעירים - 15 בקבוצה על שתיים וחצי מטפלות (החצי זו בעלת הגן שמתחלקת בין קבוצת הבוגרים והצעירים). הבוגרים - 20 בקבוצה על שתיים וחצי מטפלות (כנ"ל לגבי החצי). המספרים הם מספרי מקסימום. כשיובל הייתה בבוגרים היו רק 18 ילדים וכשהיא היתה בצעירים היו 11 עד פסח ו- 15 מפסח.

למעלה