רעיון ללא פטנט

ounce

New member
רעיון ללא פטנט

שלום,

חשבתי על רעיון ליכולת מגניבה למערכות הפעלה של טלפונים סלולריים, שיכולה לעניין מאוד חברות כמו גוגל ואפל.
עם זאת, הרעיון כנראה אינו יכול להירשם כפטנט (לא ביררתי לעומק) אבל גם אם היה יכול - הייתי מעדיף להימנע מההליכים.

הייתי רוצה לעניין ברעיון המדובר את הגופים שהזכרתי, אולם אני חושש שכשישמעו עליו, הם יתלהבו ו"יגנבו" לי אותו במקום לתגמל אותי עליו.
מה ניתן לעשות בנידון? האם יש דרך למנוע מהם לעשות זאת בעזרת הסכם/חוזה כלשהו?

בנוסף וכשאלה צדדית, גם אם היו מתגמלים אותי עליו - מה סביר לבקש מלבד כסף? אני במקרה גם מגיע מעולם התוכנה.

תודה רבה וסוף שבוע נעים!

הגנה על רעיון לפני הצגתו

שלום,
&nbsp
ככלל, אין הגנה של זכויות יוצרים על רעיון כשלעצמו אלא רק על דרך ביטוי מסוימת שלו. בעיקרון, אם מדובר ברעיון מסחרי שאינו ניתן לרישום (וככל שאינך מעוניין ברישום זה), ישנה אפשרות להחתים את הצד הנחשף לרעיון על הסכם לשמירת סודיות (NDA). על פניו, הסכם שכזה אינו מקנה לך ביטחון מלא (משום שניתן לעקוף אותו ללא קושי רב) אך הוא עדיף על לא-כלום. כמו-כן, שים לב כי כאשר מדובר בחברות גדולות, במקרים רבים הן אינן מסכימות לחתום על הסכם סודיות. לעיתים חברות כאלה אף מחתימות את בעל הרעיון על התחייבות שלו להימנע מתביעות, טרם מתן הסכמתם לקביעת פגישה והצגת הרעיון!
ייתכן שכדאי לך לשקול הקמת מיזם שיקדם את הרעיון שלך ובמסגרת זו להגן עליו בדרכים אחרות, לרבות רישום סימני מסחר, הכנת יצירות המוגנות בזכויות יוצרים (כגון תוכנה או דמויות שונות) או רישום מדגמים (למשל, על פונטים או אייקונים).
לעניין התגמול, במקרים מסוימים ניתן לזכות בקרדיט, אך כמובן שהכל תלוי בנסיבות העניין.
כדי לבחור בדרך הנכונה לפעולה, מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום.
&nbsp
בהצלחה,
דניאל

למעלה