רעיון לשירשור דפוק קמעה

ויימס

New member
רעיון לשירשור דפוק קמעה

בעודי מחפשת בשביל אחותי הקטנה את הפירוש למילה כריזמה (משפחתי הגיעה למסקנה שזה מעין שילוב של קסם אישי ומנהיגות, והחלטנו לחפש פירוש טוב יותר, אם יש) בשביל שיעורי הבית שלה במילון למילים לועזיות, נתקלתי בעמוד הראשון של ל', ושם מצאתי את המילה 'לוואוולוס'. למי שלא זוכר, זה האיש ההוא סטייל אודיסאוס מ'אריק'. הפירוש היה 'סוכר פירות', ז'תומרת C6H12O6, מה שצמחים מפרקים כשהם עושים פוטוסינתזה. הממ, חשבתי לעצמי, סוף סוף אני יודעת משהו על עולם הדיסק שאני בטוחה ב-99 אחוז שאין עוד הרבה אנשים שיועים. בואו נעשה שרשור של דברים שאנשים יודעים על עולם הדיסק והם בטוחים ב-99 אחוז שאנשים אחרים לא יודעים (ובואו נתחיל עם כל הבדיחות שאפשר להבין רק אם אתה יודע לטינית!)!!! *נסקלת* טוב לא צריך להתעצבן, זה היה רק רעיון!

Athaclena

New member
אם הייתי יודעת משהו שאף אחד אחר לא

הייתי משתפת. אבל אני לא, אני צריכה ANNOTATIONS כדי להבין גם בדיחות בסיסיות רעיון מגניב

The Mad Hatter

New member
דווקא רעיון מצוין...

רק חבל שאני לא יכולה לתרום לשרשור הזה. למות שכשקראתי אותו היתה לי מין הרגשת דז'ה וו, כי בכמה פעמים שקראתי את הספרים חשבתי שאני יודעת משהו שאחרים לא, אבל עכשיו כשאני מנסה להיזכר, לא עולה לי כלום. כנראה שזה בגלל שכן יש עוד אנשים שיודעים את זה. המ... את רוב הדברים אני יודעת מכל הקבצים האלה שאפשר למצוא בLSPACE. המ...אני צריכה לחשוב על זה... אני חושבת שיש אתר עם פירוש הבדיחות הלטיניות בססמאות של הגילדות וכו'. בטח גם את זה יש בLSPACE. את הכל יש בLSPACE, בעצם... סוכר פירות ב"אריק"? הא. משעשע. אני צריכה לקרא את זה שוב...:)

Athaclena

New member
זה אתר.

אחד מהיותר מוכרים, על פראצ'ט. יש קישור אליו בקישורים פה, ויש שם קבצים של הסברים על רוב ההתייחסויות בספרים של פראצ'ט. כמו הסבר של מה זה BY JINGO ומאיפה זה נובע, על מי מבוססת SUSAN ועוד מלא דברים. לא שהם תמיד תמיד צודקים אבל זה ממש מעניין...

Fingertip

New member
../images/Emo3.gif

לפי מה שהבנתי מהדיונים האחרונים בפורום, אני היחיד שיודע למה טרי התכוון בקטע עם הפירמידה הגדולה בפירמידות
. סתם. דברים שרק אני יודע...? הממ... לא עולה לי בראש
. אהד.

ויימס

New member
היי, חזרת! איפה היית??

אל תעזוב אותנו שוב, אנחנו כולה 10 אנשים פה!!!
אהם. כולנו יודעים מה קרה, הפירמידה יצרה ממד נפרד בגלל שלא נתנו לה להבעיר את הזמן, זה ברור, לא? ...כן, בגלל זה אמרתי שזה יהיה שירשור דפוק, כי כולם רק מספרים כמה שהם טיפשים ולא יודעים כלום. היי, רגע, פינגרטיפ יודע לטינית, לא?..... טוב, אז תכתבו דברים שאתם חושבים ש-55 אחוז מהקוראים לא יודעים, לא 99.

l o r e

New member
אפרופו אריק...

השם של השד ששולט על ה-Tezuman הוא Quezovercoatl, שמתרגם בעברית ל-"כמעט מעיל עליון".

Fingertip

New member
בקשר ללטינית..

אני לא ממש יודע. יש לי מילון ובכל מקרה הדקדוק בלטינית מאוד רופף. אהד.

RainBird

New member
יש לי! Uberwald בא מהמילה הגרמנית/לטינית Uberveltt משמע "יער גבוה"

RainBird

New member
נו באמת! Carpe juglum המקור של המשפחה הערפדית, והסוף שלהם, וכמובן הפיל החמישי הספר המושלם והנהדר של ווימס וקארוט. נו באמת, קפטן קארוט? זה פשוט לא הוא. הוא תמיד תמיד תמיד צריך להשאר שוטר רגיל.

ויימס

New member
טוב לא קראתי את 'לך על הצוואר' ../images/Emo8.gif

...למרות שסביר להניח שגם אם הייתי קוראת- לא הייתי מבינה. הוא נהיה קפטן? אני לא קראתי אף ספר מסדרת המשמר חוץ מ'שומרים'. אבל למה שלא יקדמו אותו קצת, גזר המסכן, זה עצוב שאנשים נתקעים באותו המקום (ראה סתמרוח).

RainBird

New member
היית מבינה זה אחד הספרים היותר מובנים שלו. מאוד פשוט ערפדים מנסים להשתלט על לנקר, וזה בעצם פרודיה על הזמנים המודרניים. גזר הוא פשוט משרת. לא מתאים לו באופי להיות אדון, כי פשוט ככה. הוא נורא חמוד שהוא מתחיל עם כל ה Miss וה Sir שלו... הוא תמיד יהיה שוטר ואני לא רואה שום סיבה שבעולם שהוא יהיה מפקד. ארדן

ויימס

New member
יש לי עוד משהו-

דפדפתי היום ב'אור מופלא' ויש איזה Bad Guy שולי ביותר שקראים לו.. וימס. ציטוט- "וימס לא מדבר הרבה. הוא תולש חתיכות מאנשים". אה, טרי, טרי, הוא מזדקן ולא שם לב שהוא משתמש באותו השם פעמיים. או שבעצם לא אכפת לו, אבל הנה משהו!

The Mad Hatter

New member
זה כמו...

שהיתה בlords and ladies דמות של אחת מהמכשפות המודרניות שהיה לה שם *מאד* דומה לאנת'ימה דיוייס. לא זוכרת בדיוק מה הוא היה...אני צריכה לברר את זה. ואני זוכרת משהו שהזכיר לי טיפה את ויימס. והיה גם את וונס ב"שומרים שומרים" שכל הזמן בלבל אותי, אבל זה לא *באמת* דומה. ואם מדברים כבר על כפל שמות, תיאורים וכו', יש שתי דמויות שונות המספרות על היכולת שלהן לקרא את העתיד. הזיכרון שלי לא משהו, אבל נראה לי שזה היה על הסתכלות על העתיד כאילו מחור מנעול ושהם מבינים את מה שהם חזו רק אחרי שזה קורה. בקשר להערה השניה, אני חושבת שאלה היו סוזאן (שמספרת שרק אחרי שהיא רואה משהו היא נזכרת בו שהיא חזתה אותו? או משהו כזה. אף-פעם לא התנסחתי טוב במיוחד, עמכם הסליחה) והנבואות של אגנס נאטר, נראה לי-שמבינים אותם רק אחרי שקוראים אותן. ובקשר להערה הראשונה, אני חושבת שזה היה במקרה של אנתימה (בקשר להסתכלות על העתיד דרך חור מנעול או משהו כזה) ו...או סוזאן או אחת המכשפות. ואם זו אחת המכשפות, אז זה כנראה מlords and ladies כי קראתי את הספר פעם ראשונה ישר אחרי "בשורות טובות" וכל הזמן מצאתי נקודות דמיון שאני לא זוכרת כרגע. בכל מקרה, אני לא זוכרת את זה טוב כל-כך ויכול להיות שזה לא נכון, אז שאף אחד לא ייתפוס אותי במילה. ואם מישהו זוכר משהו מזה, אז בבקשה, האירו את עיני...:)

The Mad Hatter

New member
אה, נזכרתי...P:

(*מרגישה מטופשת שהיא מגיבה לעצמה*) השם של המכשפה היה אמניטה דיוייס או דייויס או משהו כזה. בכל מקרה, באותו הרגע זה הזכיר לי את בשורות טובות...*_*

Death of Rats

New member
ומה עם אגנס ניט?

ממאסקרייד? אני היחידה שזה הזכיר לה את אגנס נאטר?

The Mad Hatter

New member
האמת, קצת...

שוב, בגלל שקראתי את lords and ladies ישר אחרי בשורות טובות הפריע לי קצת הכפל שמות. אבל מצד שני, אגנס...נו, זה אפילו לא שם מומצא...P: לא יודעת. >_<

ויימס

New member
נו מן הסתם זה הזכיר לך אלו בדיוק

אותם השמות (כמעט). מעניין אם הוא סתם התעצל או שהוא רוצה להגיד בזה משהו. נגיד, האגנס ניט של עולם הדיסק היא אגנס נאטר שלנו...? כמו זיפנאב/פיזבן בשער המוות/רומח הדרקון..? (אני זוכרת שבכיתה ז' חברה שלי הייתה תמיד שמה קרם הגנה לפני שהלכנו לבריכה, ונורא התלהבנו, כי קראו לחברה 'פיזבוין', שזה כמעט פיזבן! ...הא, הדברים שמצחיקים אותנו...) ...בקשר לעניין של לראות את העתיד, אני לא זוכרת את הקטע עם חור המנעול, אבל העניין של 'לזכור' את העתיד חוזר די הרבה. יש את מוות וסוזן, וגם אמרו על סתמרוח בצבע הכשף שהיו לו סיוטים שהם בעצם 'זכרון מהופך של מאורע בעתיד שהיה כה מחריד עד שהוא שלח הרמוניות של פחד לאורך כל חייו' (מפחיד שאני מסוגלת לצטט מהספר הזה כמעט כל קטע שאני רוצה). אני ממש מבינה למה הוא מתכוון. הרבה פעמים כשקורה משהו והוא מוכר לי אני חושבת- אוי, נכון! עכשיו נזכרתי! שכחתי שזה הולך לקרות! ואז אני חושבת- רגע, את לא אמורה לזכור, את לא מוות. דז'ה וו וכל זה.

למעלה