רעיון לשירשור דפוק קמעה

l o r e

New member
פיזבן וזיפנב לא היו צירוף מקרים

הסופרים הכניסו את אותה דמות, והוא אפילו מציין זאת באחד הספרים. בזמנו חשבתי שזה מחוכם, אבל בקריאה חוזרת של הסדרה... זהו טריק רדוד ושפל למדי, אם כי הוא עדיין מעלה חיוך על פני מדי פעם (Run you fools, run). פראצ'ט סובל באופן כללי מדמויות כפולות, או דמויות שתוארו באופן מסויים במקום אחד, ושונה לחלוטין באחר (פונדר סטיבונס למשל ב-Moving Pictures, ובאופן כללי בשאר הסדרה). אני נוטה לסלוח לו, כי הוא מתעלם לחלוטין מאופן הבנייה הקלאסי של ספר פנטזיה: 1. מפה 2. אנציקלופדיית העולם שבנית 3. גיבור 4. עלילה

ויימס

New member
ברור שזה לא אמור להיות צירוף מקרים!

הסופרים פשוט נקשרו אל הדמות. קורה, מותר להם. לכך התכוונתי... האם כפל השמות הוא טעות, או שנעשה בכוונה תחילה זדונית ומרושעת כמו במקרהו של פיזבן/זיפנאב. במקרה של טרי כנראה שפשוט נגמרו לו הרעיונות לשמות. פונדר תואר באופן שונה לחלוטין? לא זכרתי שהוא שונה בראינוע מבשאר הספרים. במה הוא שונה?

Athaclena

New member
הוא רק סטודנט שם

והוא הולך להשתכר יום לפני בחינת הקבלה... לא כזה שונה לדעתי.

l o r e

New member
ממש לא

הוא הרבה פחות אינט' בראינוע (שם מחריד), והוא אפילו מתחמן בבחינה.

The Mad Hatter

New member
הוא לא ממש *מתחמן*...P:

לא היתה לו ברירה. הוא היה חייב את המבחן של ויקטור. בכל מקרה, הדמות שלו באמת השתנתה, אבל עבר זמן מראינוע ועד ה..הספר הבא בו הוא הופיע. למרות שלא ברור איך חינוך באוניברסיטה הנעלמת, דווקא, גרם לו להחכים.

Athaclena

New member
טרי כתב איך החינוך שם עובד:

לוקחים סטודנטים, לוקחים ספריה, ומקווים שיעבור איזשהו ידע מהספרים לסטודנטים. לא זוכרת מאיפה זה בדיוק, או איך הציטוט הולך, אבל זו התשובה.

ויימס

New member
אני תמיד הרגשתי שהעובדה שהוא

עבר את הבחינה במרמה גרמה לו להרגיש אשם ואז זה דחף אותו לחקור דברים כדי להוכיח לעצמו שהוא ראוי למעמדו וכך הוא נהיה כזה חכם. תמיד דמיינתי אותו דומה נורא להארי פוטר. וקראתי את ראינוע הרבה לפני שהכרתי את הארי פוטר.

Athaclena

New member
חשבתי על משהו שאולי רק אני יודעת

(בישראל). ביבשת האחרונה, סתמרוח מחליט להכין לעצמו מרק בירה עם כמה ירקות והרבה מלח ואולי עוד כמה דברים, משאיר את זה על האש כל הלילה ובבוקר יש שם חומר מוזר ודביק שמריח מוזר... או משהו כזה, אין לי כח למצוא את הציטוטים. בכל מקרה, סתמרוח פשוט ממציא שם משהו בשם MARMITE שאפשר לקנות בישראל אבל בכל זאת לא מוכר. זה ממרח שמרים, יש לזה ריח חזק וטעם חזק וזה מהמאכלים האלה שאוהבים או ממש שונאים. רוב העולם שונא, וגם הרבה בריטים שונאים (וזה ממרח בריטי). אני במקרה מאלה שאוהבים... יש גם גרסה אוסטרלית לחומר שקוראים לו VEGEMITE, והאוסטרלים והבריטים מתווכחים של מי יותר טעים. ידעתם? רציתם לדעת? אם אתם קוראים גם את זה אז כנראה שאתם יודעים עכשיו...

ויימס

New member
פששש... מרשים. כל הכבוד.

ז'תומרת כל הכבוד לך שגילית את זה, לא כל הכבוד לסתמרוח שהוא המציא את המרמיט או איך שלא קוראים לזה. בעצם, כל הכבוד גם לו.

Athaclena

New member
לא גיליתי את זה, זה היה ברור לי.

הבנתי את הקטע כי אני אוכלת מרמייט מאז ומעולם, רוב המשפחה שלי בצד של האוהבים (חוץ מאבא ששונא). ואני לא מכירה הרבה "dark brown goo" חוץ ממרמייט (והיו עוד רמזים) נו, לפחות שהמוצא הבריטי יעזור לי במשהו...

l o r e

New member
Land Down Under

... I said to the man, are you trying to tempt me? And he just smiled, and gave me a vegemite sandwich. ...

Athaclena

New member
???????

וזה מה? ניסית לטעום את זה פעם? I DARE YOU ALL... נראה אותכם. האמת, נראה אותכם אחרי שאני פותחת את הצנצנת (הריח...) הייתי רבה על זה עם חברה אוסטרלית, continent rivalry שכזה כל אחד טוען ששלו יותר טעים. מצד שני, זה היה ביסודי והתבגרתי קצת מאז (תודה לאל)

l o r e

New member
מעולם לא

וכנראה גם שלעולם לא. התיאור של זה הוא מחריד, וישראלים שניסו טוענים גם שהטעם מחריד.

Athaclena

New member
היי, בכל זאת גם אני ישראלית...

רק המוצא בריטי. וכנ"ל על האחים שלי, ישראלים ואוהבים. ישראלים גם לא אוהבים שוקולד עם מנטה בדר"כ. אולי יש קשר?... קונספירציה חדשה

l o r e

New member
כן, אני יודע שאת ישראלית...

הייתי אמור לכתוב: ישראלים שאינם ממוצא בריטי או אוסטרלי. אבל זה ארוך מדי.

limilu

New member
אויש

גם אני טעמתי פעם, אני חושבת... יש לזה טעם מחריד... איכסה!!! סוזאן מופיעה בעוד ספר חוץ מסול מוזיק? (אין לי כח לכתוב את זה באנגלית...)

למעלה