רעיון מוזר חוו דעתכם.

רעיון מוזר חוו דעתכם.

אנחנו הבארמנים שאנחנו יושבים על בר בתור בליינים קולטים דברים שבד"כ אדם שאינו מהתחום לא ישים לב ,לפעמים אנו יוצרים השוואות בלתי מודעות אפילו בן יכולתנו ליכולתו של הברמן שמגיש לנו שרות,שהבארמן טוב אנחנו מפרגנים בארנק ואנחנו יודעים לפרגן(תמיד לקוחות שעובדים בתור ברמנים או מלצרים יפרגנו יותר מתוך הבנה והערכה) אבל כשהברמן לא טוב,כמה פעמים יצא לנו לשבת אצל בארמן שלדעתנו הוא לא יותר ממכונת מיצים משוכללת,אנחנו יכולים מקסימום לעקם מבט,לחסוך בטיפ(כי אנחנו נשאיר זה חזק מאיתנו),שורה תחתונה אך הופכים בארמנים לטובים יותר,ואני חשבתי על שיטת הגזר(כי שיטת המקל ברורה וידועה,בהנחה שאתה מניאק מספיק לחפש אחמש לזרוק מילה רעה ולקוות שזה יעבור הלאה)אבל לשדרג זה כבר ענין אחר, ולכן הרעיון שלי הוא כזה,וועדה של מיטב הברמנים בארץ ואני מדבר על מנהלים של בתי הספר לבארמנים מנהלי בארים אלופי ארץ ושות' כוועדה סמויה נודדת,שיתנו ציונים לבארמנים הנבחנים ע"פ רמת השירות שלהם,הבארמנים שיתנו שירות טוב הומד בכל הקרטריונים וכו' יקבלו מגבת של חברה מסוימת שתתן חסות לתחרות הזאת,המגבות יקוטלגו לפי צבעים נניח מגבת צהובה של נניח.. אני זורק "ג'ק דניאלס" תיחשב כמסמן ל"בארמן על"(קצת כמו בקארטה שהרמה שלך מסומנת ע"י צבע חגורה),הקיצר שיטת דרוג ע"פ צבעים של מגבות בארים,מהנ שיכנס לתודעה של הבארמנים בארץ ע"י מעבר של מפה לאוזן ופירסום של בארמנים מוצלחים באתרי אינטרנט המתאימים,מה שיכול לשדרג את איכות הבארמנים בישראל לרמת הקלאסיקה,ליצור סביב בארמן מסויים הכרה והערכה שהיא מעבר לרמת הלקוחות הקבועים,תוספת של וואסאח(תוספת הכל כך קוסמת את המנרייות הבארמנאיות והישראליות בכלל),ובכלל הוצאה של בארמנים מוצלחים קצת אל מחוץ לרמת האלמוניות. [ זה היה ארוך מודה,אם בא לכם תחוו דעתכם על הנושא(מענין אותי לתהות עם יתפוס הרעיון),אם בכלל בא לכם להריץ את הנושא אני אשמח לשמוע על כך ואף לסייע בנושא.

obbb

New member
לדעתי רעיון מעולה

למישהו יש כוח / זמן אשכרה להוציא את זה לפועל?

maxfain

New member
או קיי.. בוא נראה מה יש לנו פה.

ועדה- כידוע, אנשים לא ממש אוהבים להתנדב, בשביל שאותה ועדה בכלל תוכל להקרא ועדה, צריך מינימום של 2 אנשים בה נכון? 2 אנשים שצריך לשלם להם שכר, 2 אנשים שצריך לשלם להם את הוצאות השתיה באותם ברים, 2 אנשים שצרכים לחזור לאותו בר מספר פעמים כדי לתת ציון משוקלל. השיטה הזו נקראת שיטת הלקוח הסמוי. מקומות מסוימים שיש להם תקציב גבוה ומעוניינים לשפר את רמת השרות שלהם, שוכרים חברה שזה תפקדיה, משלמים להם סכום לא נמוך, מקבלים את הביקורות ועושים עם זה את מה שעושים עם זה, לפעמים זה עובד ולפעמים לא. רעיון הספונר הוא קצת בעייתי בעיני, כי סך הכל.. יש לא מעט ברים במדינת ישראל, ואני לא חושב שג'ק דניאלס לדוגמא יסתפקו בלתת מגבת לברמן מס' 2 כשפינלנדיה נותנים מגבת לברמן מס' 1. גם מבחינת התחום, שהוא מאוד מאוד דינאמי, כל יום מתווספים עשרות ברמנים למעגל העבודה, ועשרות מחליפים עבודות, אז בוא נניח שברמן במקום מסוים הוא תותח על, הרי כשהוא מגיע למקום חדש הוא צריך להסיר את המגבת ולהתחיל מחדש. עוד ועדות, עוד ציונים, עוד כסף.. בכלל, הכל עניין של כסף. אם קיבלת שרות חרא מברמן - אל תשאיר לו שקל טיפ. במקרה אחד, זה ידליק לו נורה אדומה והוא יגש אליך וישאל אם משהו לא היה בסדר בשרות שלו ואז תפרט לו, הוא ילמד מזה, וישתפר. במקרה אחר, הוא יתעצבן ויגיד לך שלא שמת טיפ או כל וריאציה דוחה אחרת - אתה תתעצבן בחזרה ועדיין לא תשאיר לו שקל, אותו הברמן יחשוב שאתב סתם קמצן מניאק, וימשיך להיות מעפן. נותני שרות בענף הזה מבינים רק כשזה נוגע לכיס שלהם.

dimonj

New member
בן אדם שלא משאיר טיפ,מילה אחת-קמצן

גם אם נתקלת בשירות גרוע עדיין תשאיר טיפ,משהו לא מוצא חן בעיניך תעיר ותאיר, יש אנשים כמוך שתופסים את העבודה רק בתור עבודה יש אנשים שזה דרך חיים שלהם ועושים את זה בתור תחביב, דבר שני אני לא יודע בקשר לעכשיו אבל לפחות פעם היו אנשים מטעם ב"ס זמן אמיתי שהיו עוברים בברים ונותנים ציונים כללים על אותו בר, אחי אל תיהיה שלילי ותחשוב טוב הכל יכול לקרות עם קצת רצון

maxfain

New member
חבל מאוד שזו הגישה שלך.

בתור אחד שעוסק בענף השרות אני יכול להגיד לך חד וחלק - אם אני אקבל שירות מזעזע אז נותן השרות לא יקבל טיפ. אם השרות היה סביר אז גם הטיפ יהיה סביר, ואם השרות היה על הכיפאק, אז תאמין לי שהטיפ שלו יהיה עוד יותר על הכיפאק. אני באמת שלא מחשיב את עצמי לקמצן, אבל אני מאוד ריאלי. אני לא חושב שצריך לצ'פר אנשים שמתייחסים אליך כמו זבל, אחרי שאתה מכניס כסף למקום בילוי ועוד לקבל על זה פרס, גם אם זו המשכורת שלו. תתן מעצמך ותקבל, כמובן שיש גם קמצנים שלא משנה כמה תתן להם וכמה תהפוך להם עולמות עדיין ישאירו טיפ נמוך או לא בכלל, ותאמין לי שקרה לי, והתאכזבתי, וקיללתי ושנאתי, אבל בסופו של דבר, הכל נרגע וכמו שאמרתי - אני בנאדם ריאלי, יש אנשים טובים שמעריכים שרות ויש חארות. אני ממשיך לתת מעצמי 300 אחוז בעבודה.

obbb

New member
בפירוש לא.

טיפ זה אקסטרא. מי שלא נותן לך מינימום שירות למה שתיתן לו אקסטרא? אני מגדולי המאמינים בטיפ ביחס שווה לשירות. שירות מסריח טיפ מסריח. שירות מעל ומעבר טיפ מעל ומעבר. עצוב שאנשים מקבלים שירות גרוע ומשאירים טיפ בשביל לא לצאת קמצנים ועצוב שאנשים מקבלים שירות מעולה ולא משאירים בהתאם.

nunimon

New member
אפרופו - אתה יודע שבחוץ לארץ נותנים טיפ לפני?

ראשי התיבות של המילה TIP הם TO INSURE PROPERCY כלומר - כדי להבטיח שירות טוב. לא הרבה הכירו את זה. נדמה לי ששאלתי את זה כאן פעם. בכל מקרה, לפעמים אני עושה את זה, וזה אחלה דבר. נותן פידבק טוב לברמן. אני חושב, שקודם כל בשביל לקדם מהלך כזה - זה לא חייב להיות בהתנדבות. אבל זה מחייב התאחדות גדולה. תראה מה כתבתי למטה. אם בעלי ברים יתאחדו, הרי שהכסף יתגלגל בין כולם, אז אפשר לראות איך לסדר את זה נכון.

dimonj

New member
רעיון לא מספיק

אם אתה באמת חושב ככה(וזה אחלה )תעשה למען זה משהו, אני עושה את זה תמיד (אולי מתוך הרגל מגונה) אני נותן ציון על המוזיקה,על המקום עצמו,על האנשים,על האלכוהול,על המחירים ולבסוף על השירות זה קצת סובייקטיבי אבל זה רק לעצמי

tal1g

New member
יוזמה

תן שם של בר שהפורום ידגום במהלך החודש. תעלה את הפרמטרים כמן שם הברמן ,מה הוזמן/הומךץ וכ"ו

yogever777

New member
אולי אתם לא יודעים אבל...

בית ספר בר מאסטר עושה שירותים של לקוח סמוי,שזה לקוח שבא מטעם הבית ספר ובוחן את הברמנים ורואה איפה דרוש שיפור. בגדול בעל המקום דורש את הלקוח סמוי בשביל לראות איך הבר שלו מתפקד,ולא שולחים סתם מדריך מגיעים אנשים יותר בכירים.

תגובות מענינות ומחדשות..אבל

שכחנו רק מדבר אחד הענין של המיתוג,תחשבו על הענין של למתג בארמן מצויין כבארמן מצויין מעבר לרמת הלקוחות הקבועים שלו,ולדעתי אין דרך טובה יותר למיתוג שכזה מאשר לסמן עם מגבות,תחשבו על הוואסאח של הבארמן,ועל כל שאר הבארמנים שמסביב שיודעים שיש ביקורת סמויה שתסתכם ביותר מעוד ישיבת בארמנים בגה יגידו "יופי יופי" או\ו "נו נו נו" או כל הסבר בונה אחר של איך לשפר את העבודה והבר(לא שהדברים האלה פחות חשובים להיפך) אלא תמריץ פלוס אולי איזה פירסום באתר אלכהול כזה או אחר בו תתפרסם תמונתו של הבארמן ועוד קצת פרטים אישים טיפים אג'נדה ושאר מיני ירקות. בקשר לחברה שתיקח ספונסר על הענין הזה,אפשר או ע"י פרסום של מותג מסויים שמציעא את עצמו(ולהלן שיטת הצבעים נניח ואני אהיה עיקבי ג'ק דניאלס צהוב ג'ק שחור ג'ק ירוק לא ביג דיל או יבואן משקאות שיבחר איזה מוצרים שלו הוא רוצה לפרסם בתוך המייזם הזה. לגבי הרעיון של וועדה מתוך הפורום שהציע פה מישהו,נראה לי רעיון נהדהר שיכול לתת תנופה לפורום הזה,הבעיה שכולנןו בארמנים למצוא כאן ארבעה אנשים עם ערב פנוי בו הם לא ירצו לבלות בפאנן שלהם
אנערף מה נשמע כמו משימה ממש קשה,שגובלת כמעט במילואים. כנראה שהרעיון לא כזה הזוי.

S1ndrome1

New member
בסוף כל אחד יוכל להשיג את המגבת

או כל סימן אחר שישמש...

temptation411

New member
תראה..

לא יודע כמה זמן אתה מאחורי הבר..אבל מבחינתי המגבת זה לא ואסאח וגם לא הפותחן(כן כזה מגניב של מלבורו שיושב על החגורה) או הפותחן יין או העט או מה שזה לא יהיה..זה כלי עבודה לא צריך מגבת שתגיד לי כמה טוב אני..בשביל זה יש בעלבית ולקוחות וטיפים שמראים לי את זה. לא צריך אתר..מי שמכיר אותי מכיר אותי. הרי איך נקבע קהל קבוע?..הכל ענין של קשר טוב עם הברמן..תאר לך מישהו שבא לת"א ורואה ברמן "מצטין" חגורה שחורה בוודקה רדבול דאן 6 ומקבל חרא של שירות? לסיכום..לי טוב עם המגבת לף שלי..לא צריך דאן 4 בוודקה רדבול עם התמחות בציסר גימסון

temptation411

New member
קיבלתי מגבת הזהב מדוד רובין

צד אחד לונדון דרי רום צד שני טאקו טאקו סינגל מאלט

maxfain

New member
ואו! אני רוצה להיות לקוח שלך! אם קיבלת את זה

אז אין לי מילים.. הטופ של הטופ. סתם ת'אכלס עניין המגבות באמת כבר עבר.. בהתחלה התלהבתי והבאתי מגבות מהבית. עכשיו אני עובד עם מה שיש בבר.

למעלה