רעיון שיווקי,מעין פטנט,כיצד מתחילים?

• פותח הנושא oriu
  • פורסם בתאריך

oriu

New member
רעיון שיווקי,מעין פטנט,כיצד מתחילים?

יש לי איזה שהוא רעיון שיווקי שאני מעוניין להציע לחברה בתחום המזון. רעיון שהוא די פשוט אך לא קיים משום מה. איך אני מתחיל בתהליך?האם קובעים פגישה עם מחלקת השיווק של אותה חברה,עם מנהלי החברה,האם בכלל פונים עם רעיון שיווקי דרך גורם שלישי? ואיך אוכל לדעת אם וכאשר אציע את הצעתי הזכויות ישארו שלי.. אודה לתשובה

רעיון שיווקי - בד"כ בעייתי

שלום oriu, רוב הרעיונות השיווקים אינם כשירים לרישום כפטנט, אבל כדאי מאוד להתייעץ עם משרד עורכי פטנטים לפני כל חשיפה של הרעיון. במידה ולא ניתן להגן על הרעיון באמצעות פטנט יש להחתים את הצד השומע על הסכם סודיות ואי תחרות, אך יש בעניין זה שתי בעיות עיקריות: 1. ברובם המכריע של המקרים לא יסכימו לחתום על נוסח שמגן עליך. 2. גם אם חותמים, ממילא הסכם שכזה כמעט תמיד בלתי אכיף. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

oriu

New member
חידוד השאלה

הרעיון הוא יותר שיווקי מאשר פטנט,פשוט משהו שיעזור לרוכשים את המוצר להתמודד איתו טוב יותר,מעין שידרוג. פחות מטרידה אותי העובדה שהדבר ירשם כפטנט אלא איך אני בעצם מתחיל לגלגל את זה ואיך פונים לחברה הזאת,באופן ישיר או דרך מתווך,עו"ד שעוסק בזה? רב תודות ושבת שלום

אין קונים ל"רעיונות"

אנשים וחברות לא קונים "אוויר" - רעיון, גם אם הוא טוב, הוא עדיין רק "אוויר" כלומר אין לך זכויות משפטיות כלשהן ברעיון. חברה תשלם עבור זכויות אבל לא עבור רעיון כאשר היא יכולה פשוט לבצעו מבלי לשלם לך. מכירת רעיונות - במציאות זה פשוט לא קורה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

oriu

New member
מה לגבי.....

וסליחה אם אני מתעקש,פשוט הרעיון לטעמי יביא לשיפור וכנראה גם לעליה במכירות המוצר. אם אני זוכר נכון ואם הדבר נכון,שמעתי על אדם שהציע לחברה המייצרת משחת שיניים להגדיל את חור השפופרת והחברה קנתה ממנו את הרעיון,האם הדבר הזה נכון ומוכר? האם כדאי לי פשוט ליצור קשר עם החברה ולהציע לה את ההצעה שלי?

למעלה