רעיונות לאוכל טבעוני מנחם

ladybug6

New member
רעיונות לאוכל טבעוני מנחם

עבור מישהו עם מגבלות תזונה מחמירות: בלי סוכר, דל נתרן, דל אשלגן (כלומר אסור דברים כמו תפו"א, בטטות, קטניות, סלק, עלים כמו מנגולד, אבוקדו, מעט עגבניות ועוד ועוד..),
ועם כל זאת משהו שיהיה מנחם. אין בעיה עם שימוש בשמן.
דברים שהכנתי בשביל לעזור להבין את הכיוון: מרק ברוקולי וכרובית עם בצקיות קמח שיפון ומעט קמח לבן, שווארמה מטופו, פסטה ברוטב רוזה עם זוקיני, סלט כרוב, גזרים צלויים בשמן זית וזרעי כמון, פרחי כרובית בציפוי פריך, מרק ירקות עם פתיתים בפנים, אורז עם גזר מגורר ותבלינים, שניצל טופו, קישואים מאודים עם בצל..
אשמח לעוד רעיונות במסגרת ההגבלות כי אני מתחילה לאבד את ההשראה :(
 

נטאשKה

New member
מה עם

פתיתים/בורגול עם ירקות כמו אפונה למשל שבשיאה עכשיו וטעימה מאוד, גזר מגורר ודלי טבע מגוררת או מוקרמת על?
הכל טיפ טיפה מטוגן במחבת לקריספיות? (הבנתי נכון ומותר לו תחליף גבינה? או שזה עם יותר מדי נתרן?)
 

ladybug6

New member
נשמע אחלה, רק בלי התחליף גבינה

בגלל הנתרן, כן..
כל המאכלים המעובדים עמוסי נתרן (וגם סוכר בחלק מהמקרים) ואסורים במקרה הזה, רק מעט מלח בבישול ביתי.
 

נטאשKה

New member
באסה כי זה באמת חלק מהקומפורט פה, אולי

אפשר קצת שמרי בירה במקום רק לתת את התחושה הטיפה מוקרמת הזאת?
או שגם הם עמוסים נתרן?
אני מודה שבגלל שהבדיקות שלי טובות מאוד ואני כנראה אוכלת מאוזן מאוד אני לא כ"כ מתעסקת בדברים האלה.
 

ladybug6

New member
גם אני לא מתעסקת בזה

אבל מדובר באדם חולה מאוד שאמנם לא טבעוני אבל האוכל שאני מכינה לו הוא כן..
לא יודעת לגבי שמרי בירה, אני מניחה שאפשר להשתמש בהם כמו במלח, במתינות
 

נטאשKה

New member
כן, ברור לי שזה בגללו, כתבתי את זה

יותר כהתנצלות שאני מציעה לך הצעות לא רלוונטיות מבורות
 

RSPA

New member
יש לך רשימה מסודרת של רכיבי מזון מותרים?

כי אם כן אפשר יהיה יותר בקלות להציע הצעות/רעיונות.
אני יכול לזרוק כמה דברים שנראים לי אבל לא בטוח אם הם ברשימה המותרת. למשל:
כל מיני שיש בהם קינואה, גריסים, קוואקר בכל מיני צורות: תבשילים, לביבות/קציצות, דייסות, עוגיות וכו'.
סוגים של פלאפל מירקות/קטניות מותרים.
סוגים של סמבוסק עם קמחים מותרים ומילוי בירקות מותרים.
סוגים של שטרודל מקמחים מותרים עם מילוי כרוב, למשל, או ירקות/קטניות מותרים.
סוגי פוקאצ'ה עם מרכיבים מותרים.
ןכן' ןכן'.
 

ladybug6

New member
גריסים מותר ואף מומלץ

אבל קשה למצוא מה לעשות איתם חוץ מלהוסיף למרקים ולעשות תבשילים עיסתיים..
קינואה פחות מומלץ אבל מותר במינונים קטנים כמו פסטה, אורז וכו'.
קטניות אסור באופן עקרוני בגלל האשלגן, אבל מותר לחרוג בקטנות פה ושם.
מאפים מבוססי קמח עדיף שלא כי יש הגבלה די מחמירה בנושא הזה, אם כי בחלק מהארוחות כן מותר לחם, אבל רק שיפון.

אין לי רשימה של מה כן, רק מה לא.. (וזה רוב האוכל לצערי..)
 
אסור קטניות

ומותר טופו? הוא חריג בענין הזה?
מה לגבי קטניות טריות כמו אפונה ירוקה, שעועית צהובה וככה?
ממה שאני יודעת אים בעיה עם אלה
אבל שקדים עדיף להמיר באגוזים אחרים כמו פקאן או מלך או קשיו
דווקא בפולי סויה יש הרבה אשלגן אז אם זו הבעיה לא כדאי טופו. לעומת זאת חומוס לא מופיע כבעייתי וגם מאש לא אז אולי שווה להשתמש בהם, במתינות.
חסה דלה בו
תראי כאן
http://www.rambam.org.il/מחלקות+ומר...לינית/הדרכות/נפרולוגיה/דיאטה+תחליפי+אשלגן.htm
 

RSPA

New member
בכוס גרגרי חומוס מבושלים ללא מלח

יש 440 מ"ג אשלגן. !
(לפי אתר foodsdictionary.co.il).
 

ladybug6

New member
ההנחיות הן שאת החלק החלבוני במנה

מותר להמיר בטופו, אני מניחה שאפשר להמיר אותו גם במנת קטניות אחרות, פשוט במקום החלק החלבוני (כלומר במקום בשר במידה ויש, במקרה של לא-טבעוני).
אני חושבת שיש הבדל בין פולי סויה לטופו כי הטופו עובר עיבוד מסוים ויכול להיות שחלק מהאשלגן נעלם בתהליך, לעומת קטניות שמבשלים ואוכלים בשלמותן.
אגוזים ושקדים באופן כללי נדמה לי שאסור בכלל, או בכמות מאוד קטנה.
שעועית ירוקה/צהובה ואפונה מותר.
מכיוון שהושג איזון של האשלגן, מותר לחרוג פה ושם קצת וזה לא יהיה נורא, אבל כעקרון ההנחיה היתה להמנע מהם או לפחות לא להתבסס עליהם כמרכיב מרכזי בתפריט/ארוחה.
 

ladybug6

New member
אגב בנושא האשלגן

חלק מהאשלגן בורח בהשריה ובישול לכן ההנחיה הכללית היא להשרות ולשטוף היטב, ובמקרים יותר מחמירים גם לבשל בנפרד ולזרוק את מי הבישול.
לכן אני חושבת שטופו שעבר בישול ושטיפה וכו', איבד הרבה מהאשלגן שלו בתהליך העיבוד לעומת פולים שלמים מבושלים
 

RSPA

New member
תראי את הבלוג שאני מצרף

הוא נותן הרבה רעיונות שעל פניו מתאימים (אם כי לא בהכרח טבעוניים).
http://kidneymenu.blogspot.co.il/
חוץ מזה שמיקי הקדימה אותי עם האתר של רמב"ם (שהתכוונתי לצרף גם) שנותן התייחסות לחלק מהרכיבים.
 

ladybug6

New member
תודה


אני בעיקר מחפשת רעיונות פרקטיים כי רשימה של מותר ואסור כבר פחות או יותר יש, פשוט אני תוהה איך לגוון בתזונה ולהכין אוכל מנחם וכיפי ולא רק "מה שמותר".. זה פשוט קשה עם כל המגבלות האלו.
הבלוג נחמד רק שלצערי הוא כולל המון מוצרים מהחי ברוב/כל המתכונים
 

RSPA

New member
כן, אבל הענין בבלוג זה לקחת רעיונות ולטבענם

כמידת האפשר. למשל ראיתי שם פשטידת קישואים שנראה שניתן לטבענה וגם ראיתי שימוש בדפי אורז לרולים כאלה עם דברים מותרים בפנים.
חוץ מזה, את המסמך של אגודת חולי הכליות האמריקאית , ראית ? יש בו ריכוז נתונים מעולה שיכול לעזור לתכנן מאכלים.
http://ge.tt/3udjHds/v/0
 
פטריות מותר?

פטריות ממולאות בקינואה ,שום,כמון

לביבות קישואים עם שקדים טחונים

קישואים חתוכים לטבעות מרוקנים ואפויים עם מילוי בצל מטוגן, פטריות וכרובית קצוצה במרכז

כרוב ובצל מאודים היטב עד השחמה

סלט פסטה עם אפונה, שקדים קלויים, גפרורי גזר, פרוסות דקות של קישוא וקוביות טופו מוקפצות.

דלעת אפויה בגושים מרוחה במעט סילן מעורבב עם שמן ומעט מלח

מרק כתום
 

ladybug6

New member
כן, לא ידוע לי על תכולת אשלגן גבוהה במיוחד

בפטריות.
הרעיונות מצוינים! תודה
 
למעלה