קציצות וטיפים למי שרוצה לעזור במתכונים
של ירקות כמו דלעת, כרובית, סלרי מותר? כי אם כן אז השורש שלו, מוחזקות עם קוואקר או אורז מבושל היטב.
במקרה הזה הייתי אופה כי באפיה הן נדבקות יותר טוב וזילופי סילן עדינים מאד מעל.
כדורי ירק ואורז לבן באידוי- מסננת מעל מים רותחים.
תקשיבי אני רואה שוב ושוב שפטריות ממש לא מומלצות אז לא כדאי.
"ההיתר הוא לפי דיאטה אישית מותאמת. ההיתר בצריכה אינו לצריכה מוגזמת !
פירות: אבטיח, אגס, אשכולית, חבוש מבושל, תפוח עץ.
ירקות: בצל יבש, חציל, כרוב מבושל, כרובית, מלפפון, פלפל ירוק, קולרבי, קשוא מבושל."
"רשימת פירות וירקות עם תכולת אשלגן בינונית, המוגבלת בצריכה.
פירות: אננס, אפרסמון, ליצ'י, מלון, מנגו, פטל, צבר (סברס), שזיף טרי, קלמנטינה, תות שדה, תפוז.
ירקות: אפונה, בטטה, במיה, ברוקולי, גזר, דלעת, חסה, כרוב חי, כרובית, כרשה, נבטים, סלק, סלרי, פלפל אדום, צנון/צנונית, שעועית ירוקה, שעועית לבנה, תירס מתוק."
"חשוב לדעת בתזונה דלת אשלגן.
1. תמיד לקלף ירקות לבישול, לחתוך אותן לחתיכות קטנות, ולהשרות במים שעה לפני הבישול. אח"כ לשפוך את מי ההשריה, לא לעשות מהם מרק או רוטב.
2. לא לאדות ירקות או לבשל אותם בסיר לחץ, או מיקרו. תמיד יש לבשל ירקות בכמות גדולה של מים לשם הרחקת האשלגן.
3. לתפוחי אדמה תכולת אשלגן גבוהה, לכן, לפני צליה או טיגון, חייבים לבשלם קודם משך כ- 10 דקות.
4. פירות משומרים מכילים פחות אשלגן מפירות טריים, אבל תמיד יש לסנן אותם מהסירופ לפני האכילה.
5. תחליפי מלח מכילים אשלגן. לכן, מוטב להזהר ולקרוא קודם את התכולה."
זה מהאתר הזה
http://www.klayot.org.il/?CategoryID=77&ArticleID=186