רעיונות לאוכל טבעוני מנחם

ladybug6

New member
כן, מותר חצילים

אבל איפה הרעיון למשהו מנחם וכיפי עם חצילים?

סלטי חצילים זה אחלה וכבר נחרשו כאן.. מה עוד אפשר?
 

Gidi Shemer

New member
פשוט מטוגנים, ברביכה מתאימה

היות ולא עגבניות ולא טחינה יתאימו מבחינת מגבלות האשלגן, אבל ציינת שאין בעיית שמן, הרי חצילים מוזהבים יהוו אחלה של ״מנחם״.
 

ימימה

New member
תבשיל חצילים וחומוס?

עשיתי גרגרי חומוס עם חצילים (עשיתי גם עם כרובית ויצא מעולה), יש בזה גם עגבניה (ראיתי באתר של רמב"ם שהיא נחשבת עם תכולה בינונית של אשלגן, זה בסדר?) אבל אפשר לנסות גם בלי, או עם פחות עגבניות. https://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=542&ArticleID=8200
 

ו אולי

New member
מה עם הטרין חצילים ?

או בגרסא העצלנית, לפעמים מכינה פרוסות חצילים קלויות וממרחי "גבינה" מחלב סויה אלפרו אדום עם תיבול כלשהו. ואח"כ מורחת על פרוסת חציל ומגלגלת.
הממרחים שיותר אוהבת הם גבינת סויה עם פסטו, או עם שמיר ובצל ירוק.

אם צריך להימנע מאשלגן, מניחה ששמרי בירה הם מחוץ לתחום.

אולי הקרקרים האלו יוכלו להתאים ללא המלח ?
 

ladybug6

New member
רעיונות טובים

לא יודעת אם אפשר לקרוא לזה אוכל מנחם, אבל זה בהחלט טעים :)
 

נטאשKה

New member
חציל מטוגן ברביחת קמח חומוס אפילו מצופה

בפאנקו עם מעט סילאן, ג'ינג'ר ושמ"ז שנמרחים לפני - אחלה קומפורט פוד
 

גםאני5

New member
הבעיה היא בעיית כליות? כי יש מישהי שיש לה

בלוג (לא צמחוני, אולי לקבל ממנה השראה)
 

ladybug6

New member
בין היתר, כן

לצערי המצב הרפואי מורכב ויש דברים שמתנגשים ולכן התפריט מאוד מוקפד..
 
קציצות וטיפים למי שרוצה לעזור במתכונים

של ירקות כמו דלעת, כרובית, סלרי מותר? כי אם כן אז השורש שלו, מוחזקות עם קוואקר או אורז מבושל היטב.
במקרה הזה הייתי אופה כי באפיה הן נדבקות יותר טוב וזילופי סילן עדינים מאד מעל.

כדורי ירק ואורז לבן באידוי- מסננת מעל מים רותחים.

תקשיבי אני רואה שוב ושוב שפטריות ממש לא מומלצות אז לא כדאי.
"ההיתר הוא לפי דיאטה אישית מותאמת. ההיתר בצריכה אינו לצריכה מוגזמת !

פירות: אבטיח, אגס, אשכולית, חבוש מבושל, תפוח עץ.

ירקות: בצל יבש, חציל, כרוב מבושל, כרובית, מלפפון, פלפל ירוק, קולרבי, קשוא מבושל."
"רשימת פירות וירקות עם תכולת אשלגן בינונית, המוגבלת בצריכה.

פירות: אננס, אפרסמון, ליצ'י, מלון, מנגו, פטל, צבר (סברס), שזיף טרי, קלמנטינה, תות שדה, תפוז.

ירקות: אפונה, בטטה, במיה, ברוקולי, גזר, דלעת, חסה, כרוב חי, כרובית, כרשה, נבטים, סלק, סלרי, פלפל אדום, צנון/צנונית, שעועית ירוקה, שעועית לבנה, תירס מתוק."

"חשוב לדעת בתזונה דלת אשלגן.

1. תמיד לקלף ירקות לבישול, לחתוך אותן לחתיכות קטנות, ולהשרות במים שעה לפני הבישול. אח"כ לשפוך את מי ההשריה, לא לעשות מהם מרק או רוטב.

2. לא לאדות ירקות או לבשל אותם בסיר לחץ, או מיקרו. תמיד יש לבשל ירקות בכמות גדולה של מים לשם הרחקת האשלגן.

3. לתפוחי אדמה תכולת אשלגן גבוהה, לכן, לפני צליה או טיגון, חייבים לבשלם קודם משך כ- 10 דקות.

4. פירות משומרים מכילים פחות אשלגן מפירות טריים, אבל תמיד יש לסנן אותם מהסירופ לפני האכילה.

5. תחליפי מלח מכילים אשלגן. לכן, מוטב להזהר ולקרוא קודם את התכולה."

זה מהאתר הזה http://www.klayot.org.il/?CategoryID=77&ArticleID=186
 

mom34

New member
מצטערת שלוקחת רעיונות במקום לתת אבל

איך מכינים את פרחי הכרובית בציפוי הפריך? ניסיתי ויצא לי נורא...
 

ladybug6

New member
בכיף

ספרי מה עשית וננסה להבין איפה הטעות.
אני מכינה כך:
מפרקת את הכרובית לפרחים ומבשלת במים מלוחים לריכוך של 70-80% ככה שהם רכים אבל עדיין נגיסים.
מכינה בלילה של קמח+מים+חרדל+מלחפלפל+טימין, ופירורי לחם מומלחים בקערה נפרדת.
הסמיכות של הבלילה צריכה להיות כמו של פנקייק, אולי טיפה יותר דלילה.
מטגנת במחבת עם כמות נדיבה של שמן חם מאוד, מכל הכיוונים טוב טוב.
אפשר גם לאפות אבל זה יוצא פחות פריך. כדאי לרסס בשמן
 
למעלה