רעיונות לארוחת ערב

מירי,

New member
עגבניה ומלפפון....

ואני בכלל לא מיואשת! זה מה שהם רוצים לאכול? לבריאות! בימים טוביםמוסיפים קוטג´ או\ביצה (קשה או חביתה) וכשממש יש להם מוזה אז אפשר גם מלוואח לחם מטוגן בביצה (יענו פרנצ´ טוסט) בורקסים וכשכייף לכולם אפשר לעשות פלאפל (אנחנו כמובן משתמשים באבקה מוכנה)

לאה_מ

New member
אצלנו אוכלים בערב פרצוף

על בסיס של חביתה או פרוסת פסטרמה או פרוסת גבינה צהובה או שניצל (אם הם לא אכלו בשר בצהריים), עם עיניים מעיגולי מלפפון או גזר או פרוסות ביצה קשה או מזיתים ועם פה מעגבניה או פלפל אדום ושערות מפסטה מסולסלת או מתלתלי גזר או ממקלות מלפפון או מרצועות של נקניק או גבינה או פיתה... זה נראה חמוד והם אוכלים מצויין. בדרך כלל אני שמה באמצע השולחן צלחת עם "השלמות" ואז הם יכולים להשלים לפרצוף שלהם חלקים שנאכלו לו...

anat30g

New member
גם אני בתור ילדה אכלתי פרצוף

- אבל הגדולים שלי מסרבים לגעת בירקות...

לאה_מ

New member
גם אצלנו יש סרבן ירקות (חוץ ממלפפון

אז תמיד אפשר להוריד את הפה ולהשאיר בצד...

anat30g

New member
קציצות פלפאל

משתמשים באבקה של הפלאפל המוכן - ובמקום להוסיף רק מים - מוסיפים גם ביצה או שתים - זה יוצא יותר דליל מהבלילה שיוצאת שעושים כדורי פלאפל - ואת הבלילה הזאת מטוגנים בצורת קציצות במחבת עם שמן רדוד... נאכל מצויין - ולא מלכלכך
(עיין ערך מרק בערב)

מה היה לנו לארוחת הערב../images/Emo71.gif

ראשית אני מנסה שהצלחת תהיה מאוד אסטטית - האוכל מונח בצורה "מעוצבת" - למשל פרצוף שמורכב מאזניים של חצי ביצה, מלפפון חתוך לעיניים, אף, פה ושערות, כל זה על מצע של פרוסות פסטרמה, כשקוביות לחם עם חמאה הן הכפתורים של החולצה. או פסטה שמצוייר עליה פרצוף מקטשופ. "סלט מלפפונים" (להיט - מלפפונים חתוכים עם שמן זית ומלח). תפוחי אדמה אפויים במיקרו (5-6 דקות), חתוכים ל- 2 עם חמאה ומלח וכפית. גזר ודלעת מבושלים במים (חצי כפית סוכר חום במים). אפשר לעצב צלחת אטרקטיבית מקומבינציה של כל המאכלים הללו. קלחי תירס - קניתי קיסמי פלסטיק בצורה של תירסים קטנים לאחיזה בצדדים (בהכל בדולר). מרק "לבן" - מרק מהיר משקית (מסונן מגרגיריו) עם שקדי מרק בצלוחית מרק סינית עם כף פורצלן סינית (הופך למשחק ככה). יש עוד הרבה, אם תשארו רעבים... בתאבון !!

ארוחת ערב - רעיונות ועוד

אצלינו, לצערי, הילדים לא אוכלים ירקות ומוצרי חלב (לא אוהבים או אלרגיים)כך שארוחת ערב היא ממש מבצע - ואלו הרעיונות היותר מוצלחים: מרקים הולכים נהדר -עדשים; מרק כתום (גזר, דלעת, בטטה, עדשים כתומים הכל מבושל ומרוסק); מרק צח עם כופתאות (אלו של פסח - אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה בשקיות לפי הכמות לארוחה אחת ואז בשעת הצורך מוסיפים למרק גם מהיר וגם מקרר את המרק הרותח). טונה, סרדינים. פשטידות: תירס; לזניה; אטריות מתוקות. פרי חתוך כמו מלון, אבטיח, תפוח, פרי הדר. בענין האוכל שנשאר - כשהילד רעב הוא אוכל וכשלא אז לא. (אצלינו לא אוכלים שטויות וממתקים בערך כשעה לפני שעת ארוחת הערב). ובענין הבלגן- ילדי בן השנתיים וחצי אוכל מרק ומעט מאוד נשפך, ליתר בטחון אפשר לפרוס מגבת מתחת לכסא של הילד ולקוות לטוב...

אמיר.

New member
לא שווה להשקיע באוכל מתוכחם..

כי הם לא יאכלו... ביננו.. אם הם אוכלים את הסלט והביצה - מה רע ? אולי זה משעמם רק לך ? רעיונות קלים: * חלה צרפתיה : לחם טבול בביצה (עם טיפה תמצית וניל) מטוגן קלות. * פנקיק: יש מתעון מהיר עם קמח מצה (ביצה + קמח מצה + חלב + סוכר). אבל גם המתכונים הרגילים מהירים. טיפ : להכין עיגולים קטנים. * פירה (עם חמאה). * קוביות של גבינות (צפתית, בולגרית, צהובה - מה שאוהבים אם בכלל). גם את הסלט אפשר להגיש בצורות שונות... במקום קוביות מעורבבות, נסי מקלות לפפון וחצאי ירח של עגבניות.

אמיר.

New member
הערה לארוחת ערב...

למיטב ידיעתי (ואשמח אם תעירו על זה) לא כדאי להעמיס אוכל כבד על הבטן בערב. ארוחה קלה כזאתי (סלט וחביתה כבר אמרנו ???
) הארוחה הכבדה (בשר או דגים) רצוי בצהרים, אחה"צ מוקדמים למי שילדיו מסודרים עד 1500 או 1600. נ"ב... מתי אתם אוכלים את ארוחת הערב שלכם ? אני מעדיף להעיף אותם לישון ולאכול עם רעיתי בשקט...

אמיר.

New member
הערה לזוללי הפסטרמות...

והנקניקים.. זה מלא בחומרים כימיים שחבל"ז... מומלץ לצמצם בצריכה...

למעלה