רעיונות לבישול קל ומהיר בפסח, בבקשה

אוליב י

New member
רעיונות לבישול קל ומהיר בפסח, בבקשה

לצערי, מסיבות משפחתיות מחייבות אך לא רצויות, נצטרך לשהות בבית מלון חלק מחג הפסח.
אז אחרי שגמרתי להתבאס על זה שאנחנו לא בבית [הכי אוהבים בבית], הבנתי שיש לתת את הדעת על נושא האוכל.
האוכל בבית המלון הזה יהיה בלי שרויה ובלי קטניות. המשמעות - הרבה הרבה ביצים...בנוסף, זה יהיה רק חצי פנסיון [כלומר צריך ארוחת צהריים כל יום]. הם גם לא מסכימים שיכניסו אוכל שהוא קטניות בפסח [ואני לא מתכוונת להחביא].
אני מניחה שעם ארוחות בוקר וערב נסתדר עם פירות וירקות. אבל צריך ארוחת צהריים כל יום.
וכאן אני מבקשת את עזרתכם, ברעיונות לאוכל
א. שאפשר לבשל במחבת או בסיר על גזיה
ב. שהבישול לא אורך זמן רב ולא דורש כלים רבים [נביא איתנו קרש, סכין, מחבת וסיר, אפשר גם קולפן]
ג. שיהיה מספיק טוב לארוחת צהריים לכל המשפחה [מצהבריי לא מספק, למשל]
אפשר כמובן שילוב של תבשיל מחבת ותבשיל סיר, רק חייב להיות מהיר יחסית כי יש ילדים קטנים בסביבה ואם אנו מבשלים על גזיה אז לא מתאים לנו בישול של שעה ארוכה.

אנו רגילים לבישול עצמי בקמפינג [מטיילים כך קבוע בארץ ובחו"ל] כך שעצם הבישול לא בעיה, הבעיה היא רק רעיונות לאוכל בלי קטניות ובלי חמץ.

תודה.
 

אוליב י

New member
ועוד שאלה לא קשורה לפסח - קמח כוסמת

יש לי על המדף קמח כוסמת [לא כוסמין. כוסמת].
ברור לי שכשקניתי אותו חשבתי שהוא נחוץ למשהו מסוים. רק שאני כבר כמה שבועות לא מצליחה להעלות בדעתי מה היה המשהו המסוים הזה.
האם יש לכם מתכון מוצלח שצריך בשבילו קמח כוסמת דווקא?
או שפשוט אשתמש בזה כקמח בסתם מתכונים שיש בהם קמח?
 
קמח כוסמת לדעתי מיקי מנוסה בו

ונקווה שהיא תגיע עם רעיונות.
אני לא מצליחה לשים קישורים מהאייפד, אבל אם תגגלי את הבראוניז של deliciously ella
היא משתמשת בקמח כוסמת וקמח אורז
גם בבלוג שלי יש קישור אליה, מהמתכון של הפאדג׳ בראוניז
 
עוד לקמח כוסמת

אם את מכירה את האתר (הטבעוני) תיאבון בריא, שמרכז מתכונים טבעוניים מהבלוגים ברשת, יש שם אפשרות לחפש לפי רכיבים. אני משתמשת באפשרות הזו הרבה.
מתכון עם קמח כוסמת למשל כאן
 

ladybug6

New member
סליחה על הבורות, אבל

מה מהאופציות הבאות מותר?
אורז
קינואה
כוסמת
דוחן
תירס
 

ladybug6

New member
וואו, אז אני ממש מקווה שאתם אוהבים קינואה


הייתי הולכת על פאייה קינואה (אפשר במחבת חשמלית גדולה גם). פשוט מלא ירקות וקינואה יחד בתיבול לפי הטעם.
אפשר גם "סושי" קינואה, ואפשר גם סושי שמבוסס כרובית טחונה.
ירקות חיים ממולאים תערובת של כרובית גרוסה לפירורים ומבושלת קלות, יחד עם עשבי תיבול.
לביבות ירקות (קמח תפו"א כמדביק)
קציצות קינואה וירקות
קציצות פירה במילוי פטריות ובצל (שכחתי את השם של זה)
יתכן שתעדיפי להביא קופסאות עם קציצות מהבית כי להתחיל להכין ולטגן שם לא נשמע לי הכי נוח.
מרק ירקות עם קניידלך
תבשילי ירקות משביעים עם תפו"א ועוד ירקות
אפונה מותרת? קפואה של סנפרוסט או בפחית שימורים? אם כן, אפשר להכין תבשיל אפונה ותפו"א ברוטב אדום, מרק אפונה, וממרח אפונה וטחינה
וכמובן המון סלטים
&nbsp
&nbsp
 
ואו, זה תיק לא פשוט

גם מהיר וקל להכנה בתנאי קמפינג... וגם בלי תנור

לו אני הייתי במצב זה, הייתי מביאה בצידנית אכל מוקפא מהבית: אבל בעצם המון דברים צריך בשבילם תנור או מיקרו
אבל אולי הייתי מכנהמראש גבינות שקדים וקשיו, שיהיה להוסיף לתבשילים או למרח על מצה בן הארוחות

הייתי מצטיידת בעשבי תיבול טריים, ומכינה כל יום תבשיל ירקות אחר:
דלעת דלורית וגזר עם הרבה כוסברה ובצל ירוק - על תפוחי אדמה או קינואה
קישואים וחצילים בתבלון הודי, שוב.. עם תפ״א
קישואים עם תפוחי עץ ועגבניות בתבלון ״איטלקי״ - עם הרבה אורגנו או בזליקום
מצות מגולגלות ממולאות בשאריות התפא מיום קודם, מטוגנות במחבת (הרבה עבודה בעצם.. ולא אמרת כמה אתם)

לכמה ימים זה?
שיעבור בהצלחה! כלי סקרנות לשמוע אחרי החג איך היה ומה הכנתם!
 

אוליב י

New member
אכן בכוונתנו לקחת איתנו את כל ארגז הירקות...

אוכל מוקפא מהבית זה רעיון טוב [בדרך כלל בקמפינג פשוט מבשלים הכל בשטח, לא מקפיאים, אז לא חשבתי על זה, אבל אז אין מגבלות מרכיבים...פה זה לא קמפינג זה מלון, אז לא הכל הם מרשים להכניס] אברר אם יש שם מקרר בחדרים.
&nbsp
זה חמישה ימים. תמיד אפשר לאכול מצות [אני לא אוכלת] וירקות ופירות, אבל יותר כיף לאכול גם אוכל מבושל שאוהבים.
 
קציצות

פטריות מודבקות בקמח מצה ומעט קורנפלור

פטריות ועגבניות ממולאות פטה שקדים

כופתאות שתביאי מהבית ותכניסי למרק ירקות עם הרבה הרבה ירקות חתוכים קטן

לחמניות פסח שתביאי מהבית עם שכבות ממרחים כמו אבוקדו, עגבניות מיובשות וחסה או פטריות מטוגנות פסטו ופרוסות עגבניה וככה
 

ימימה

New member
במקום קורנפלור - קמח תפ"א

כי תירס לדבריה לא לוקח את הסיבוב...
 
וכמובן

תפוחי אדמה מלכי הפסח

תפוחי אדמה בסיר עם תועפות בצל מטוגן טעשבי תיבול
תפוחי אדמה במדורה
תפוחי אדמה מבושלים במים ומעוכים לפירה עם שמן אגוזים או זית אפשר לשזוף שום ולהניח יחד
פירה של שורשים אחרים מחוזקים בתפוח אדמה נניח בטטה, גזר, סלרי...
לביבות מתפוחי אדמה ובטטה מגוררים להדביק בקמח מצה
ךביבות קישואים
קוביות קישואים , בצל ורוטב עגבניות מונחים מעל פירה
תבשיל חצילים פלפלים עגבניות בצל שום עם הרבה עלי תיבול בסוף
מתאים עם פירה ועם מצהברייט
 

RSPA

New member
שאלה קטנה

האם לא ניתן לדרוש / לבקש מבית המלון שידאג לכם למנות טבעוניות?
ואם התשובה היא: "לא" - האם אין אפשרות לעבור למלון אחר שכן מסוגל לשרת כך את אורחיו?

זו סתם שאלה שמסקרנת אותי.
 
הכשרות לפסח היא בעיה גדולה

וגם למצוא מקום בטווח כזה לפני החג- אין מצב
 

אוליב י

New member
מנסה לענות

זה עובד ככה
גם כל השנה, לכל אדם ששומר כשרות יש את הכשרות שלו.
בפסח זה מסובך עוד יותר, כי יש כאלו שלא אוכלים קטניות, ויש כאלו שלא אוכלים שרויה [זאת אומרת שאסור גם את המצה להרטיב במים, אז גם קמח מצה יוצא מהמשחק וגם מצה רטובה לסוגיה]
עבור מי שלא אוכל משהו, ביחוד בפסח, המשהו הזה נחשב לא כשר.
זה באופן עקרוני.
&nbsp
מעשית, כשיש כל מיני אנשים במשפחה שמקפידים על כל מיני דברים, המשמעות היא - שאם אנחנו רוצים להיות איתם, אנחנו צריכים לקבל את המגבלות שלהם.
אם היה מדובר בארוע שאני מארגנת, הרי שהייתי מוצאת מקום שהאוכל בו מתאים לי [ובכלל לא הייתי הולכת למלון, לא אוהבת מלונות...הייתי מעדיפה בבית...]
כיון שמדובר בארוע שהוא לא שלי, ואני כן מקבלת את עצם העניין [כלומר, חשוב לנו להיות נוכחים, ומדובר בבני משפחה אהובים שההזדמנויות להפגש עמם נדירות ממש] - לא שאלו אותי/אותנו לגבי המלון, כל שנשאר לנו היה לברר בדיעבד מה כן ומה לא אפשרי להכניס.
מבחינתם [ובאמת כך סביר שרוב הדתיים היו רואים את זה], הם לקחו מלון "שווה". אלא שמסתבר שה"שווה" שלהם כנראה לא כל כך שווה בשבילנו - ועדיין אנחנו מעוניינים להשקיע ולבוא.
&nbsp
מנות טבעוניות - בכוונתנו לשאול, מבירור שערכנו עושה רושם שלא יהיה שם כל כך מענה בהינתן שזה רק אנחנו [לא שווה להם לבשל בשביל מעט אנשים, כנראה]
לעבור למלון אחר - פרקטית, בשלב כזה לפני פסח זה לגמרי לא מעשי. עקרונית, שוב, זה לא היה נתון לבחירתנו.
 
למעלה