רעיונות לבישול קל ומהיר בפסח, בבקשה

RSPA

New member
תודה על ההסבר והשיתוף. אם כך, המצב אכן לא פשוט.

מאחל לך, שתצליחי לתמרן "כהלכה" בסבך האילוצים ושפסח שלך יעבור בשלום.
חג שמח וכשר
 
ממליצה על

מאפה ירק ושקדים.
הכנתי פטה שקדים בלי לאפות אותה בשלב הסופי. הנחתי אותה על פרוסות חציל שצליתי מראש מוברשות בשמן עם מעט מלח בתנור.
אפיתי את העל יחד עוד כעשרים דקות. יצא מהמם. מתאים גם קר פרוס דק וגם חם ךחד סלט וככה.
ניתן להכנה גם עם זוקיני, פטטה, עלים ...

בתערובת הממרח הוספתי עשבי תיבול ועגבניות מיובשות- שידרג פלאים
 

kmiki

New member
תביאי קציצות מהבית

תכיני קציצות טופו (אמנם זה קטניה הסויה אבל הם לא באמת מודעים לזה לדעתי וגם לא ישאלו אותך מה יש בפנים) בסגנון חריימה ואז תוכלי להגיש את זה מעל קינואה וכוסמת
 

נטעליג

New member
מצטרפת בשאלות לפסח

בעקבות תמונה מפתה מאד בפורום מתכונים - (75)
איך תצא,לדעתכם,שטידת מעקודה ללא ביצה?
הבנתי שהביצה במתכון "מאווררת" את הבלילה.ללא ביצה תצא יציקה?

וזכרונות ילדות נוספים: מכירים לזניה על בסיס שכבות מצה?
אני זוכרת שכבות של מצות ומילוי,ללא ציפוי של בשמל ולא גבינות.
אולי יש לזה שם אחר?

 
אני מכינה לזניה עם מצות, מעולה

בלי תחליפי גבינות, פשוט מצות במקו עלי פסט, שכבה מלית תרד או קישואים,מצות, רוטב עגבניות, שכבה
מלית דלעת או שוב קישואים, הרבה רוטב
הרוטב פיקנטי במיוחד. לזניה נהדרת
בשנה שעברה קנתי בסוף החג עוד מצות כדי להכין שוב אחרי החג
 
למעלה