../images/Emo140.gifמתכון: מפרום תפ"א/חציל
פרוסות תפו"א/חצילים במילוי בשר ברוטב סלסה זמן הכנה – 1 שעה כמות – 15-12 מנות 6-5 תפו"א בינוניים-קלופים וחתוכים פרוסות לאורך או 3 חצילים ארוכים וגדולים החומרים למילוי המפרום 1 ק"ג בשר בקר (רצוי כתף) צרור עלי פטרוזיליה ½ צרור עלי כוסברה 1 בצל גדול קצוץ 2-3 ביצים 2 פרוסות לחם – להשרות, לסחוט, ולפורר רק את הפנים מלח ½ כף פלפל שחור 1 כפית קינמון (לא חובה) 1 כפית תבלין חררט 1 עגבניה קצוצה החומרים לטבילת המפרום 3-4 ביצים 1 כף רסק עגבניות מעט קמח רגיל - לשים בצלחת עמוקה שמן לטיגון אופן ההכנה במטחנת בשר, לטחון את הבשר, הפטרוזיליה והכוסברה. לקערה עם הבשר, פטרוזיליה והכוסברה להוסיף את פנים הלחם המושרה והסחוט תוך כדי פירורו. להוסיף את הביצים, העגבניה הקצוצה ושאר התבלינים. לערבב היטב. לקלף את 1 ק"ג תפו"א/חציל ולפרוס פרוסות לאורך, פורסים פרוסה ראשונה לא עד הסוף ופורסים עוד פרוסה והפעם עד הסוף . בסוף מתקבל מין סנדביץ'. למלא בתערובת הבשר את כל הסנדביצ'ים שהכנו מתפו"א/חציל, ועם שתי כפות הידיים לסגור את הסנדביצ'ים הממולאים. קיבלנו מפרום שעדיין לא מטוגן ולא מבושל. לחמם שמן מחבת לטיגון. להכין תערובת בלילה לטבילה : 2-3 ביצים, 1 כף רסק עגבניות ולערבב היטב. להכין צלחת עמוקה עם קמח רגיל לקמח כל מפרום מכל הצדדים היטב , לטבול בתערובת הבלילה היטב , ולטגן בשמן משני הצדדים עד להזהבה. בסיר שטוח ורחב, להכין רוטב סלסה. להניח מעל רוטב הסלסה את המפרום(מתכון שלי לרוטב סלסה בפורום) , ולהוסיף מים רותחים עד כדי כיסוי המפרום. להרתיח, לכסות את הסיר ולהנמיך הלהבה . ניתן להכין בתבנית אפיה ולאפות כ-45 דקות בחום בינוני.