רעיונות להגשת קוסקוס

קישלורן

New member
רעיונות להגשת קוסקוס

פגשתי היום מישהי שאמרה לי שהילדים שלה אוהבים את הקוסקוס (אינסטנט, מהשקית) עם גרגרי תירס. חוץ מזה היא עושה גם קציצות עם רוטב אדום ומגישה עם קוסקוס.
 
טעיםםם עם קציצות../images/Emo3.gif

למה לא להכין לבד הרי זה אותו זמן בישול כמו מהשקית (שהיא בלוא הכי לא כ"כ בריאה)?
 

קישלורן

New member
אני מניחה שאת צודקת

אני בעד להכין לבד, הכי טרי, הכי בריא וכו' אבל למי שיש זמן קצר במיוחד יש קיצורי דרך . . . . ולכן - בהזדמנות הראשונה אני אנסה את המתכון שהציעו פה אתמול לקוסקוס ב-10 דקות מסולת ולא האינסטנט.
 

קישלורן

New member
דרך אגב . . .

יש מקום ברמת השרון שמגיש את הקוסקוס עם חציל ממולא - כמו מפרום אבל מחציל - טעים מאוד. אם לך או למישהי מהמשתתפים/ות יש את המתכון אשמח לקבל
 
../images/Emo140.gifמתכון: מפרום תפ"א/חציל

פרוסות תפו"א/חצילים במילוי בשר ברוטב סלסה זמן הכנה – 1 שעה כמות – 15-12 מנות 6-5 תפו"א בינוניים-קלופים וחתוכים פרוסות לאורך או 3 חצילים ארוכים וגדולים החומרים למילוי המפרום 1 ק"ג בשר בקר (רצוי כתף) צרור עלי פטרוזיליה ½ צרור עלי כוסברה 1 בצל גדול קצוץ 2-3 ביצים 2 פרוסות לחם – להשרות, לסחוט, ולפורר רק את הפנים מלח ½ כף פלפל שחור 1 כפית קינמון (לא חובה) 1 כפית תבלין חררט 1 עגבניה קצוצה החומרים לטבילת המפרום 3-4 ביצים 1 כף רסק עגבניות מעט קמח רגיל - לשים בצלחת עמוקה שמן לטיגון אופן ההכנה במטחנת בשר, לטחון את הבשר, הפטרוזיליה והכוסברה. לקערה עם הבשר, פטרוזיליה והכוסברה להוסיף את פנים הלחם המושרה והסחוט תוך כדי פירורו. להוסיף את הביצים, העגבניה הקצוצה ושאר התבלינים. לערבב היטב. לקלף את 1 ק"ג תפו"א/חציל ולפרוס פרוסות לאורך, פורסים פרוסה ראשונה לא עד הסוף ופורסים עוד פרוסה והפעם עד הסוף . בסוף מתקבל מין סנדביץ'. למלא בתערובת הבשר את כל הסנדביצ'ים שהכנו מתפו"א/חציל, ועם שתי כפות הידיים לסגור את הסנדביצ'ים הממולאים. קיבלנו מפרום שעדיין לא מטוגן ולא מבושל. לחמם שמן מחבת לטיגון. להכין תערובת בלילה לטבילה : 2-3 ביצים, 1 כף רסק עגבניות ולערבב היטב. להכין צלחת עמוקה עם קמח רגיל לקמח כל מפרום מכל הצדדים היטב , לטבול בתערובת הבלילה היטב , ולטגן בשמן משני הצדדים עד להזהבה. בסיר שטוח ורחב, להכין רוטב סלסה. להניח מעל רוטב הסלסה את המפרום(מתכון שלי לרוטב סלסה בפורום) , ולהוסיף מים רותחים עד כדי כיסוי המפרום. להרתיח, לכסות את הסיר ולהנמיך הלהבה . ניתן להכין בתבנית אפיה ולאפות כ-45 דקות בחום בינוני.
 

קישלורן

New member
2 שאלות

מה זה בררט? בהרט אולי? לגבי התפו"א - מתפו"א אחד יוצא מפרום (סנדוויץ') אחד או שניים? אותה שאלה לגבי החצילים
 
תשובות

1. צ"ל בהרט 2. מ-1 חציל/תפו"א יוצאים 3 סנדביצ'ים לפחות, צריך לחתוך דק ולא עבה. אני מציעה קודם כל ליישר את הבטן של החציל/תפו"א מכל צד (למעלה ולמטה) ז"א לחתוך פרוסה דקה לגמרי ולשים אותם בצד, ואז ניתן להתחיל לעשות את הסנדביצ'ים. בסוף אם נשאר עוד מלית בשר ניתן לאחד שתי חתיכה קטנטונת שחתכנו בהתחלה , והשארנו בצד, למעין סנדביץ'. אם לא נשארה מלית , ניתן לפזר את החתיכות שחתכנו בהתחלה, כריפוד לתחתית הסיר/תבנית. כך אני מכינה מתפו"א וגם מחצילים.
 

דלית 3

New member
קוסקוס קלי קלות - מסולת

לא מצאתי את המתכון המדובר אבל אני עושה את המתכון שפירסמה אודטה והוא מוצלח ביותר: מרתיחים: 4 כוסות (800CC) מים חצי כוס (100CC) שמן חצי כף מחוקה מלח מעבירים לאש הכי נמוכה מוסיפים בבת אחת 4 כוסות (80CC) סולת ומערבבים היטב סוגרים במכסה ומשאירים על הלהבה הכי קטנה 10 דקות בדיוק בדיוק (לשים טיימר) להוריד מהאש ולפורר בעזרת שני מזלגות. קיצורים ושיפוצים: - שקית של 500 ג' סולת = 750CC ואני עושה את אותו מתכון בדיוק עם 750CC מים לשקים סולת אחת. - ניתן להוסיף קצת כורכום לקבלת צבע צהוב. - מצויין בהקפאה. בזמן הפשרה במיקרו אני מרטיבה את הקוביה הקפואה במעט מים. - לא יוצא טוב כשעושים כמות כפולה. שמחה לגלות את הפורום ותודה ל-clcl ששמה את הקישור. משום מה, כשקראתי את שם הפורום, חשבתי שזה פורום לילדים שאוהבים לבשל ורציתי לשלוח לכאן את בתי בת ה-11 וחצי
 

דלית 3

New member
100CC בדיוק. יוצא מצוין.

וד"א, אם תסתכלי על אריזת קוסקוס אינסטנט תראי שהוא מכיל ..... בולת. רק סולת.
 
למעלה