אין לי מתכון ספציפי אבל הייתה תקופה בה ניסיתי לתגבר צריכת טופו אצלי בבית ושילבתי במאכלים צמחוניים. למשל - הוספת טופו מגורר דק (בחרתי טופו קשה שנוח יותר לגירור) לממולאים, ללביבות ולפשטידות. קוביות קטנות של טופו בתוך סלט טבולה או סלטים אחרים על בסיס דגנים (סלט קוסקוס, תבשילי/סלטי קינואה, סלטי/תבשילי בורגול).
אני לא אוכלת טופו (לא אוהבת, וטופו לא אוהב אותי). אבל מזמן מזמן ניסיתי להוסיף לתפריט והיו לי שתי שיטות:
1. לחתוך לקוביות, להכין כמו שניצל (ביצה, פירורי לחם, טיגון). אחר כך אפשר - לשלב עם ירקות, לבשל בתוך רוטב אדום או לימון, וכו'.
2. לפרוס לרצועות של בערך 1 ס"מ רוחב. לשטף, לייבש היטב היטב היטב (ממש לכסות עם מגבות נייר ולסחוט), לשים במרינדה של רוטב ברביקיו. לסדר בתבנית אפיה בשכבה אחת ולאפות בחום בינוני-נמוך הרבה זמן עד שהרוטב נספג. (צר לי אבל אין לי מתכון מסודר, זה היה ממש לפני שנים רבות).
יש טופו רך, באריזת קרטון, לא בקירור. המרקם כמו גבינה לבנה רכה, משתמשת בפשטידות, לאזניה, וכו.
אפשר גם להכין ממרח טופו - להתייחס לזה כמו גבינה לבנה, להוסיף תבלינים, שמן זית ועשבי תיבול על פי הטעם,