רעיונות לסלטים לשבת

שוש58

New member
רעיונות לסלטים לשבת

היי לפורום המדהים בשבת יש לי אורחים אשמח לרעיונות לסלטים מכל הסוגים תודה

galit 23

New member
המלצה - סלט זיתים

אם את לא נבהלת משמן וביצה חיה, סלט טעים ביותר הולך נהדר חלה טריה וחמה קופסה זייתים מגולענים - להרתיח פעמיים ולסנן כוס שמן 1 ביצה + חלמון לטחון בבלנדר יד עד דק כפי שרוצים טעים ביותר!

יוכי68

New member
שוש, ברוכה הבאה......כמה רעיונות

נתחיל בסלטים טריים: מלפפון + טבעות בצל+ שמיר כרוב +גזר מגורר עם או בלי מיונז גזר+קולורבי+גמבה+כרפס - חמוץץץץץ תירס גרגירים + גמבה קצוצה+ פטריות קצוצות, שמיר, מלפפון חמוץ קצוץ עם או בלי מיונז סלט גזר - גזר חתוך לפרוסות דקות דקות+שום+כמון+מלח+פלפל+לימון+אריסה ביתית+שמן+פפריקה מתוקה+כוסברה סלטים מבושלים: פלפלים מטוגנים חריף +מתוק / צלויים. סלט עגבניות מבושל - מטבוחה סלט חצילים קלויים + פלפל חריף קצוץ + שום ותבלינים סלט חצילים קלויים +מיונז סלט חצילים בציפוי פירורי לחם /מטוגן ללא ציפוי עם רוטב או בלי סלט גזר פיקנטי - מבשלים גזר מקולף, חותכים לפרוסות יפות מטבלים במלח, כמון, שום, פלפל, פפריקה, כוסברה ואריסה ומיץ לימון ושמן. זיתים מבושלים ברוטב ויש כאלו שלא צריך כל כך לטרוח: טחינה טעימה חומוס שמן זית ופפריקה/זעתר חמוצים מקופסה: מלפפון, זיתים, שיפקה. סלט ירוק טרי במגש גדול: מלפפון,גזר - חתוכים למקלות, תירס גמדי, עגבניות שרי, חסה. שבת שלום ושתהנו.

רעיונות לסלטים

סלט טעים שגם מוסיף צבע לשולחן- עגבניות שרי חצויות, טבעות זיתים שחורים, פטריות פרוסות טריות והרבה בזיליקום טרי קצוץ דק - גם טעים וגם יפה. כמובן שסלט חסה תמיד מתאים- אפשר להוסיף לו פקאן סיני, מנגו חתוך או פלחי תפוז עם עלי בייבי בתיבולים לפי הטעם (אני בדר"כ מתבלת בשמן זית, שום כתוש, דבש ומלח. גם סלט כרוב בורסיות שונות- כרוב וגזר, כרוב וכוסברה, כרוב סיני(מוסיפים שומשום קלוי, צנוברים ורוטב סויה) טחינה- הכי כיף לנגב עם החלה. סלט טאבולה- בורגול עם ירקות עם הרבה לימון ובעיני סלט ירקות פשוט- חתוך קטן ומתובל טוב- תמיד אהוב והכי חשוב- בריא... שיהיה אירוח מוצלח ושבת שלום!

חנהפ

Active member
סלט כרוב

יש לפרוס 1/2 כרוב דק להוסיף חב' עירית חתוכה לפיסות באורך 3ס"מ 1 כוס אפונה קפואה (לשפוך עליה מים רותחים ולחכות שיתקרר, לסנן ולהוסיף לסלט) כפית מלח, 3 כפות חומץ , כף סוכר לקלות על מחבת פרוסות שקדים וגרעיני חמניות ולפזר על הסלט בהגשה סלט עגבניות שרי לחצות עגבניות שרי להוסיף בצל ירוק קצוץ להוסיף רוטב המורכב מ3 כפיות חרדל דיז'ון, כפית סוכר, 2 כפיות חומץ, 4 כפיות שמן סלט מלפפונים בבצל סגול, אני פורסת לפרוסות דקורטיביות בעזרת מגררת מיוחדת מתבלת במים, מלח, חומץ וסוכר

יפית מן

New member
סלט גזר

מרסקים על פומפיה גסה ,גזר+מלפפון+בצל סגול,+שמיר קצוץ+בצל ירוק , מערבבים ומתבלים במלח,פלפל או שחור או לבן +מעט כמון+מיץ לימון טבעי+שמן או זית או שמן קנולה מערבבים ויוצא טעים ויפה לעין ולמראה/אפשר להמיר במקם שמן מיונז למי שאוהב קל וטעים

יפית מן

New member
סלט שומר וגזר

סלט טוניסאי(המחותנת שלי עושה זאת כל שבת. חותחים שומר+גזר חותכים לרצועות ומתבלים בלימון,ובמלח,יוצא מלח -הארץ אני מאוד אוהבת לנשנש מזה.

יוכי68

New member
שוש, הנה המתכון לחצילים קלויים ופלפל חריף

יש לקלות חציל על הגז או בכל דרך שאת רגילה (אפשר על מחבת כבדה, או עטוף בנייר אלומיניום על הגז, בסיר גריל וכד') יש לשרוף 2-3 פלפלים חריפים/לטגן ולהסיר את הקליפה. לסנן את החציל מנוזלים ולקצוץ דק. להוסיף לחציל פלפלים חריפים קצוצים(קלויים/מטוגנים) להוסיף שיני שום קצוצות מעט כוסברה קצוצה מעט חומץ - לא חובה מעט מיץ מלימון מלח, פלפל, פפריקה מתוקה,כמון, מעט שמן. קליל וטעים......להכין לחם טוב ופשוט מושלם.

הרברונן

New member
מתכון: סלט עגבניות שרי

עגבניות שרי חצויות זיתים שחורים קצוצים פטרוזיליה טרייה צנוברים קלויים רצועות משמש מיובש מלח, פש"ג, שמן זית התמונה כאן כל טוב, רונן

הרברונן

New member
מתכון: סלט ירקות

מלפפונים בקליפתם פלפלים משני צבעים כרוב לבן הכל באותה כמות חתוך דקדק שמן זית, מלח, פלפל שחור טחונטרי תמונה כאן כל טוב, רונן

הרברונן

New member
מתכון: סלט חסה וירוקים

מערבבים חסה וירוקים ביחס 1:1 מפזרים קשיו קלויים קלות בצנצנת מערבבים היטב: שלושת רבעי כמות שמן זית רבע כמות בלסמי מעט חרדל ומעט דבש בכמויות שוות מלח, פש"ג ומעט שום יוצקים מעל ומגישים תמונה כאן כל טוב, רונן

הרברונן

New member
מתכון: סלט קוסקוס עם סלמון ופלפלים

מפוררים דג סלמון מוכן (אני מכין את הפילה עם שמן, פפריקה, אבקת שום, מלח, פש"ג וסילאן) צכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית ומוסיפים כפית גדושה של כורכום לפני הכנסת המים הרותחים מוסיפים את הסלמון לקוסקוס מוסיפים רצועות פלפל אדום קלוי ופטרוזיליה קצוצה מערבבים היטב עם מעט שמן זית להגשה: דוחסים לקערית הופכים על צלחת נאה זית שחור מעל מניפת מלפפון ירוק ליד כל טוב, רונן

הרברונן

New member
מתכון: סלט קוסקוס בטעמים וצבעים

העיקרון פשוט: בזמן הבישול הראשוני של הקוסקוס מוסיפים תבלין דומיננטי בצבע הרצוי: פפריקה מתוקה וסומק - לאדום כורכום ו/או זעפרן - לצהוב קארי - לכתום פטרוזילה טחונה עם שמן זית - לירוק מכאן כבר קומבינציות למשל: קוסקוס ירוק עם רצועות פלפלים קלויים מצבעים שונים קוסקוס כתום עם צנוניות ורצועות קולורבי מוחמץ קלות קוסקוס אדום עם שומר מוקצץ בשמן זית וקצח טחון קלות ועוד ועוד כל טוב, רונן

למעלה