"רעננה - מודל לשכנות טובה של דתיים וחילונים"

סייעת א

New member
"רעננה - מודל לשכנות טובה של דתיים וחילונים"

"מטרתנו היא לאחד את כל הקהילות בעיר ואת גווני הציבור השונים כדי לשמור על הצביון המיוחד של רעננה", אמר גולדמן, "אנו מאמינים כי רעננה היא מודל לשיתוף פעולה וליחסי שכנות נפלאים בין אוכלוסיות שונות, דתיים וחילונים. נפעל לקידום ערכי 'הבית היהודי' ונוביל את הציבור מתוך ערכים משותפים ואחדות".

ATAF151

New member
רעננה אכן מודל טוב, המפלגה של גולדמן לא

רעננה מודל מצויין לחיים משותפים, אולם הסיעה הדתית ברעננה עכשיו ובעבר פוסלת אנשים לא דתיים להיות בשורותיה בניגוד לשאר הרשימות.
ולדוגמא דרורה כהן שכיום היא חברת סיעת הליכוד, איש לא פסל אותה שם משום שהיא דתיה.

מנין לך?

הבית היהודי לכנסת מיתגה את עצמה כפונה ללכלל הציבור והציבה במקום בכיר נציגה חילונית.
האם ידוע לך בבירור שהרשימה הדתית ברעננה אינה מוכנה לקבל לשורותיה מי שאינם דתיים או שאתה מנחש?

במרצ למשל, בעצם בכל המפלגות מלבד הליכוד ברעננה שבאופן מסורתי יש בה נציגים דתיים, לא ראיתי ברשימה ברעננה נציגים דתיים, האם תצא בביקורת דומה נגד מרצ ושאר המפלגות?

אני מוצא את הביקורת שלך כצביעות, לגיטימי לגמרי למפלגה ליצג מגזר ובאופן טבעי נציגי המפלגה יגיעו מהמגזר.
אין זה מונע מאותו מגזר לחיות בשלום ובאהבה עם מגזרים אחרים בעיר.

ATAF151

New member
הבית היהודי שמה קישוט לא דתי

אחרי 65 שנה שהמדינה קיימת היא שמה אישה שמגדירה את עצמה מסורתית במקום החמישי ורוצים שנמחא כפיים.

לא רק הליכוד, היו ויש עוד רשימות ששמות דתיים, למשל חופרי שם אישה דתיה במקום הרביעי ברשימתו. ובפוליטיקה הארצית, אפילו במרץ היתה אישה דתיה לפני שהכניסו את המסורתית לבית היהודי, וכידוע אצל סמל החילוניות יאיר לפיד יש שני גברים דתיים (אחד מהם חרדי ליברלי) ונדמה לי שגם אישה דתיה.

אז את רשימת מרצ ברעננה אתה מגנה?

בחיאת עטאף כמה אפשר להתפתל?

ברמה המקומית יש רשימות מגזריות, בתל אביב למשל היו רשימות שיצגו את דרום העיר, רק טיפש יבוא בטענות נגד רשימות כאלה למה אין בהן נציגים לתושבי צפון העיר.

ברור לי למשל שמרצ ברעננה, כרשימה שנלחמת בדת ובדתיים לא יהיו ברשימה שלה דתיים.
זה סביר לגמרי שברשימה דתית שמייצגת את הציבור הדתי יהיו נציגים דתיים.

ATAF151

New member
מרץ לא פוסלת אנשים על רקע דתי

ואני לא אומר שאסוא לרשימה להיות סקטוריאלית, אבל היא לא יכולה להיות סקטוריאלית מצד אחד ולהתפאר בערכים משותפים ואחדות מצד שני.

עומר247

New member
מרץ לא פוסלת על רקע דתי? חחח

זה פחות או יותר הקריטריון היחיד שלהם לפסילת אנשים

ATAF151

New member
לא, היא לא פוסלת

מרץ מקבלת כל אדם לשורותיה. באופן טבעי אדם דתי פחות מגיע להיות חבר במרץ.

והבית היהודי כן?

בבית היהודי אין נציג חילוני.
במרצ אין נציג דתי.

למה על מפלגה אחת אתה אומר שהיא פסולה כי היא "פוסלת" אחרים ועל השניה לו?

ATAF151

New member
בהחלט

הבית היהודי/מפד"ל פסלה לא דתיים מקום המדינה. נפתלי בנט ניסה מאוד לשנות את זה (אם זה היה כך לא היה צורך לשנות), ולאחר מאמצים הוא הצליח להכניס מסורתית אחת למקום החמישי.
מרץ מעולם לא פסלו דתיים, ותמיד היו דתיים במפלגה, אם כי בכנסת עצמה ידועה לי רק אישה אחת.

ATAF151

New member
אתה צודק

מקום המדינה המפד"ל היתה משופעת בחברי כנסת דתיים שהגיעו לתפקידים בכירים מאוד בממשלה ובכנסת.
ממש לא מובן מדוע בנט העלה טענות מגוכחות שהמפד"ל היא תנועה סגורה לדתיים בלבד וצריך לפתוח אותה.

סליחה טעות.

ארזS

New member
בחייך...

המפדל מעולם לא פסלה איש.
היא פשוט היתה מפלגה שהיו בה חברים דתיים בלבד, עד שבאו נפתלי בנט ועוד כמה והעלו את ההצעה שהתקבלה בשמחה וברינה, ואני בהחלט הייתי ואהיה תמיד בעדה.

אבל אתה מוציא דברים מהקשרם וכותב בדיחות לא מצחיקות...

ATAF151

New member
אני נגד רשימה דתית סקטוריאלית

אני בעד השתלבות דתיים בכל מפלגה בה הם חפצים.
קיומם של מפלגות כאלו גוררת בעקבותיה הקמת רשימות נגד כגון מפלגת שינוי, ואו הקצנה אנטי דתית של מפלגות אחרות כגון מרץ. ואז מתנהלת קואליציה שבה ראש העיר צריך להיות גננת בין הרשימות הדתיות לרשימות האנטי דתיות.

ארזS

New member
אחרוג ואגיב...

אתה נגד רשימה דתית סקטוריאלית, אבל לא נגד רשימה שמאלנית אנטי דתית סקטוריאלית...
וואלה יופי. איזון אמיתי...
ודרך אגב, מרץ לא פוסלת אנשים על רקע דתי. היא פשוט פוסלת את כל הדת ואת כל הדתיים ומטיפה אנטי דתיות ארסית.
אבל זה בסדר...

וגם אני אצטרף למשפט שכתב "מאליו יובן" :
בחיאת עטאף, אתה עושה צחוק מעצמך.

ATAF151

New member
אני בהחלט נגד אנטי דתית

רק שהאנטי דתית נוצרה כתגובת נגד לדתית, יש חילונים שמרגישים פריירים שהדתיים דואגים לעצמם סקטוריאלית ורוצים כתגובת נגד לדאוג גם לעצמם סקטוריאלית.

הרי מרץ עלתה מ 2 ל 5 מנדטים ב 2008 רק בגלל תגובת הנגד הזו.

ארזS

New member
אוי, בחייך, איזו תגובה מצחיקה שלך

מצחיקה ומתפתלת.
ומכיוון שהרשיתי לעצמי להגיב בתגובה אחת תסלח לי אבל אינני מעוניין להמשיך במופע הליצנות הזה שלך

למעלה